Banner
cc1

iPhone 16 Pro donosi Wi-Fi 7 kao i 48MP Ultraširoku kameru

Pro iPhone uređaji sljedeće godine bit će opremljeni Wi-Fi 7 povezivošću, za razliku od modela iPhone 15 Pro koji podržavaju Wi-Fi 6e. Nadalje, 16 Pro i Pro Max dobit će Qualcomm Snapdragon X75 modem, koji će omogućiti brže 5G brzine preuzimanja u usporedbi s X70 modemom prisutnim u iPhone 15 generaciji, uz istovremeno poboljšano trajanje baterije.

Novi val glasina koji se tiče iPhone 16 serije za sljedeću godinu stigao je zahvaljujući dobro poznatom tehnološkom analitičaru Jeffu Puu, koji je podijelio detalje o nekim od ključnih nadogradnji koje ćemo vidjeti na modelima iPhone 16 Pro i Pro Max.

Kirin 830 dolazi zajedno sa nova 12 modelom telefona

Pro iPhone uređaji sljedeće godine bit će opremljeni Wi-Fi 7 povezivošću, za razliku od modela iPhone 15 Pro koji podržavaju Wi-Fi 6e.

Xiaomi 14 Pro na renderima

Nadalje, 16 Pro i Pro Max dobit će Qualcomm Snapdragon X75 modem, koji će omogućiti brže 5G brzine preuzimanja u usporedbi s X70 modemom prisutnim u iPhone 15 generaciji, uz istovremeno poboljšano trajanje baterije.

naslovna11 1

Zanimljivo je napomenuti kako će oba modela iPhone 16 Pro doživjeti značajno unaprjeđenje u segmentu kamera. Očekuje se da će dobiti ažurirane ultraširoke kamere od 48 MP, a posebno je intrigantno što 16 Pro najavljuje leću od 12 MP tetraprizmu koja se dosad nalazila samo na iPhoneu 15 Pro Max, s mogućnošću 5x optičkog zumiranja.

Xiaomi razvija bežično punjenje za električne automobile

Nadalje, novi senzor zumiranja bit će ugrađen u ove modele zbog povećanja dimenzija nadolazećih iPhone Pro uređaja – 16 Pro se očekuje s 6,3-inčnim zaslonom, dok bi 16 Pro Max mogao imati impresivnih 6,9 inča.

naslovna11

Ako je vjerovati Jeffu Puu, vanilla iPhone 16 će donijeti nešto manje moćnu verziju A17 Pro čipa koji se već nalazi u iPhoneu 15 Pro i 15 Pro Max, ali će biti opremljen s 8 GB RAM-a i istim dvostrukim kamerama kao i iPhone 15.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro dolaze 27.10.2024.

Nadalje, očekuje se manja nadogradnja na Wi-Fi 6e tehnologiju. Ovaj potez sugerira da će se Apple fokusirati na različite segmente tržišta, pružajući raznolik izbor između Pro i standardnih modela iPhonea 16, uz želju da zadovolji različite potrebe korisnika.

1 3

Tehnološka industrija neprestano evoluira, a Apple je jedan od predvodnika inovacija u svijetu pametnih telefona. Svaka nova iteracija njihovih uređaja donosi napredne značajke i tehnologiju koja pomera granice.

Iskoristite puni potencijal 48MP (glavne) kamere na vašem iPhone 15 telefonu

U tom kontekstu, dolazak iPhonea 16 serije sa svojim obećavajućim specifikacijama i mogućnostima predstavlja uzbudljiv korak prema budućnosti mobilnih uređaja.

6 15

Wi-Fi 7 povezivost predstavlja značajnu nadogradnju u brzini i pouzdanosti, a njezina implementacija u iPhone 16 Pro i Pro Max omogućit će korisnicima da iskoriste puni potencijal najnovije Wi-Fi tehnologije. To će utjecati na brže preuzimanje podataka, bolju stabilnost i manje kašnjenje, što je ključno za optimalno iskustvo korisnika.

iPhone 16 bi u proizvodnju mogao već u prosincu – nije li malo rano?

Nadalje, uvođenje Qualcomm Snapdragon X75 modema za podršku 5G tehnologiji predstavlja značajnu korist za korisnike iPhonea 16 Pro i Pro Max.

iPhone 15 Pro Max 7

Brže 5G brzine preuzimanja poboljšat će iskustvo surfanja internetom, streaminga video sadržaja, online igara i drugih aktivnosti koje zahtijevaju visoku propusnost podataka. Također, bolje trajanje baterije važan je faktor koji će povećati praktičnost i upotrebljivost uređaja, pružajući korisnicima više vremena između punjenja.

iPhone 15 ima problem s Wi-Fi povezivanjem – čeka se iOS 17.0.4

Nadalje, ažurirane ultraširoke kamere od 48 MP predstavljaju impresivan skok u kvaliteti fotografija i videa koje korisnici mogu snimiti. Kombinacija visoke rezolucije i kvalitetnih leća osigurat će jasnije, oštrije i bogatije slike, bilo da se radi o pejzažima, portretima ili noćnim fotografijama.

iPhone 15 Pro Max 6

Dodatno, leća od 12 MP tetraprizma s 5x optičkim zumom na iPhoneu 16 Pro pružit će korisnicima mogućnost detaljnijeg snimanja objekata izdaleka, što je osobito važno za ljubitelje fotografiranja.

Windows 12 donosi pretplatu

Dimenzije zaslona također su značajna nadogradnja koja će dodatno unaprijediti korisničko iskustvo. Očekuje se da će iPhone 16 Pro imati 6,3-inčni zaslon, dok će model 16 Pro Max ponuditi još veći zaslon od 6,9 inča.

iPhone 15 Pro Max 1

Ovi prostrani zasloni omogućit će korisnicima bolju preglednost, udobnije surfovanje i uživanje u sadržajima na svojim uređajima.

Samsung Exynos 2400 – 70% bolji od prethodnika

Konačno, predstavljanje verzije iPhone 16 s manje moćnim A17 Pro čipom, 8 GB RAM-a i dvostrukim kamerama donosi ekonomičniju opciju korisnicima koji žele kvalitetan iPhone iskustvo, ali s nešto manjim zahtjevima i po pristupačnijoj cijeni.

4 7

Apple nastoji pružiti širok spektar mogućnosti kako bi zadovoljio različite potrebe svoje raznovrsne korisničke baze.

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

U zaključku, nadolazeća iPhone 16 serija obećava uzbudljive nadogradnje i značajne inovacije koje će dodatno podići standarde u mobilnoj tehnologiji.

5

Wi-Fi 7, Qualcomm Snapdragon X75 modem, ažurirane kamere i prostrani zasloni samo su neki od elemenata koji će doprinijeti boljem korisničkom iskustvu. S nestrpljenjem očekujemo službenu objavu i lansiranje ovih uređaja, jer će svakako privući pažnju i oduševiti ljubitelje Apple tehnologije diljem svijeta.

Najčitanije