Banner
iPhone 15 Pro Max 4

iPhone 15 Pro Max osvojio drugo mjesto na DxOMark testiranju, prvi je Huawei Mate 60 Pro

Čini se kako zaista ima što za ponuditi kamera odnosno kamere iPhone 15 Pro Max modela, tako tvrdi poznate DxOMark testiranje.

iPhone 15 Pro Max, vrhunski pametni telefon iz linije iPhonea 15, zauzeo je drugo mjesto u DxOMarkovom testu kamere. Ovaj impresivni uređaj predstavljen je istovremeno s osnovnim iPhoneom 15, iPhoneom 15 Plus i iPhoneom 15 Pro na Apple Wonderlust događaju koji se održao 12. rujna.

Ima li bolje gaming mašine od Samsung Galaxy Z Fold5?

DxOMark, poznata platforma za ocjenjivanje kamera na pametnim telefonima, podijelila je ocjene i pohvale ovom uređaju u različitim kategorijama, uključujući fotografije, video, zumiranje, značajke pregleda i buketa.

iPhone 15 Pro Max 7

Prema rezultatima DxOMark testa, iPhone 15 Pro Max osvojio je visokih 154 bodova, zauzevši drugo mjesto iza Huaweijevog modela P60 Pro koji je osvojio 156 bodova.

Xiaomi globalno predstavio Xiaomi 13T seriju

Fotografije snimljene iPhoneom 15 Pro Max prikazuju izvanrednu svjetlinu i kontrast kada se gledaju na zaslonu s omogućenim HDR-om.

iPhone 15 Pro Max 6

Ovaj test je naglasio da kamere iPhonea 15 Pro Max nude gotovo savršenu ekspoziciju i prirodan prikaz boja i tonova kože uz brz i precizan autofokus.

Apple A17 Pro vs. Apple A16 Bionic – dvoboj divova

Posebno je istaknuta i video stabilizacija koja ovaj uređaj pruža. DxOMark je također primijetio da su nove značajke zumiranja na vodećem modelu iPhone 15 uglavnom bile učinkovite, iako su bile nesavršene u dosljednosti kroz sve raspona.

iPhone 15 Pro Max 5

Dodano je da uređaj nije uspio potpuno eliminirati neželjene artefakte, uključujući odbljesak, duhove i aliasing, kao ni smetnje na fotografijama pri slabom osvjetljenju.

iPhone 15 Pro ne podnosi baš padove – rezultati su razočaravajući

Uspoređujući iPhone 15 Pro Max s prethodnim modelom, iPhoneom 14 Pro Max, primjećujemo značajan napredak. Prethodni model je zauzeo deveto mjesto na DxOMark ljestvici, dok je novi iPhone 15 Pro Max stigao do drugog mjesta.

iPhone 15 Pro Max 4

Razlog ovog napretka leži u unaprijeđenim kamerama iPhonea 15 Pro Max. Ovaj novi uređaj ima impresivnu konfiguraciju kamera, uključujući širokokutnu kameru od 48 megapiksela, ultraširokokutnu kameru od 12 megapiksela, telefoto kameru od 12 megapiksela s optičkim zumom od 3x i periskopsku kameru od 12 megapiksela koja omogućuje optički zum do 5x.

Stigao je iPhone 15 Pro Max, evo prvih benchmarka

Sustav trostruke stražnje kamere na iPhoneu 15 Pro Max uključuje senzor od 48 megapiksela s širokokutnom lećom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), ultraširoki senzor od 12 megapiksela i telefoto senzor od 12 megapiksela s periskopskom lećom. Prednja kamera je opremljena TrueDepth senzorom od 12 megapiksela.

iPhone 15 Pro Max 3

U usporedbi s Huaweijem P60 Pro, koji je zauzeo prvo mjesto, vidimo da Huaweijev model dolazi s primarnim senzorom od 48 megapiksela s optičkom stabilizacijom slike (OIS), ultraširokom kamerom od 13 megapiksela i još jednom telefoto kamerom od 48 megapiksela s impresivnim 3,5x optičkim zumom te digitalnim zumom do 100x. Osim toga, jedinice stražnje kamere na Huaweiju P60 Pro prate LED bljeskalicu i senzor prednje kamere od 13 megapiksela.

iPhone 16 donosi 120Hz na sve modele i Ultru također

iPhone 15 Pro Max dolazi s 6,7-inčnim Super Retina XDR OLED zaslonom i Appleovim Ceramic Shield materijalom za dodatnu izdržljivost. Pokreće ga moćan 3nm čipset, A17 Pro, koji osigurava brzinu i učinkovitost.

iPhone 15 Pro Max 2

Također, uređaj ima ocjenu IP68 za otpornost na prašinu i vodu, pružajući sigurnost korisnicima. Trajanje baterije je do 29 sati, što je slično kao kod prethodnog iPhonea 14 Pro Max. Cijena ovog vrhunskog uređaja u Indiji počinje od Rs. 1,59,900 za osnovnu varijantu pohrane od 256 GB.

iPhone 16 donosit će periskop s tetraprizmom – istina ili mit?

Sve u svemu, iPhone 15 Pro Max predstavlja impresivno dostignuće u tehnološkom svijetu pametnih telefona, posebno kada je riječ o kvaliteti kamere.

Njegova sposobnost snimanja visoko kvalitetnih fotografija i videa te inovativne značajke zumiranja čine ga atraktivnim izborom za ljubitelje mobilne fotografije i tehnoloških entuzijasta diljem svijeta. Apple je još jednom postavio visoke standarde u industriji pametnih telefona, obećavajući korisnicima izvanredno iskustvo korištenja.

Najčitanije