Banner
tekst2sl3

iPhone 15 Pro do 8% lakši od aktualnog modela – razlog je Titanium

Da, dobro ste pročitali nadolazeći iPhone 15 Pro modeli bit će 7-8% lakši u odnosu na aktualne modele ali čini nam se kako razlog možete i sami pogoditi.

Ponovno se okrećemo tvrtki Apple i njezinim nadolazećim modelima iPhonea. Konkretno, ovaj put usredotočujemo se na iPhone 15 Pro seriju, pružajući detalje o predstojećoj “Pro” liniji.

Samsung, Apple, Xiaomi – koje su razlike / sličnosti između nadolazećih modela

U središtu pažnje ovog članka je tematika težine koja će biti povezana s iPhoneom 15 Pro i iPhoneom 15 Pro Max. O internetom su se proširile vijesti o njihovoj očekivanoj lakšoj konstrukciji, a u nastavku ćemo istražiti razloge za ovu promjenu.

tekst6dl1

iPhone 12 Pro i njegovi nasljednici iz visoke klase, uključujući iPhone 14 Pro, koristili su nehrđajući čelik za središnje okvire. Međutim, brojna izvješća sugeriraju da će nadolazeći iPhone 15 Pro i Ultra modeli preći na titanij.

Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi

Titanij, unatoč svojoj čvrstoći i izdržljivosti, ima prednost lakšeg sastava. Ovo bi teoretski trebalo rezultirati lakšim premijernim Appleovim telefonima u usporedbi s iPhoneom 14 Pro i Pro Max modelima, koji su, iako vrhunski, često nailazili na kritike zbog svoje mase.

tekst2sl2 2
Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi !

Primjerice, iPhone 14 Pro Max s 6,7-inčnim zaslonom težak je 240 grama, dok je iPhone 14 Plus istih dimenzija težak 203 grama. Ovo se djelomično može pripisati kućištu izrađenom od aluminija, koji je lakši od nehrđajućeg čelika.

Apple problem agregacije baterije riješava dolaskom iPhone 15 modela – istina ili mit?

Dok upotreba titana neće učiniti iPhone 15 Ultra/Pro Max modelima laganim kao što je iPhone 14 Plus, jer je titan ipak teži od aluminija, ipak će biti laganiji od iPhonea 14 Pro Max.

tekst2sl1 4
Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi !

No, kolika će biti ta razlika? Prema procjenama portala 9to5Mac, iPhone 15 Ultra bi trebao imati masu od 221 grama, što implicira da bi trebao biti oko 8 posto lakši od iPhonea 14 Pro Max. Očekuje se da će iPhone 14 Pro težiti 191 gram, što je gotovo 7 posto manje u usporedbi s prethodnom verzijom.

OnePlus Open uzdrmati će tržište sklopivih telefona

Iako ove brojke ne zvuče drastično, važno je uzeti u obzir da telefoni predstavljaju svakodnevni alat. Upravo stoga, čak i suptilne promjene u težini mogu se osjetiti tijekom svakodnevnog korištenja.

tekst2sl3

No, nije samo lakši, titanij također pruža dodatne prednosti. Osim što je čvršći od čelika, titan je otporniji na ekstremne temperature te se, poput aluminija, može anodizirati.

HONOR Magic V2 je najbolji mobitel za gaming, ikada?

To znači da će Apple možda moći ponuditi širok spektar boja čak i u okviru “Pro” linije. Iako to trenutno nije potvrđeno, nagovještava se da će modeli biti dostupni u raznim nijansama Titan sive, plave, srebrne te svemirske sivo-crne boje.

tekst2sl1 3
iPhone 15 linija u prodajnom pakiranju donositi će USB Type-C kabele (pletene) u boji kućišta modela !

Važno je napomenuti da titan ima matiranu teksturu, što će značiti manje otisaka prstiju na stražnjem dijelu telefona u usporedbi sa sjajnim završnim obradama.

Samsung Galaxy S24 Ultra donosi dizajn ravnog ekrana i Titanium

Međutim, jedan od nedostataka titana je njegova veća cijena u usporedbi s nehrđajućim čelikom. Ovo korištenje skupljeg materijala jedan je od razloga zbog kojih bi cijene iPhonea 15 Pro mogla porasti, čak do 200 dolara.

tekst2sl1
Cijena (početnih modela) s kojom će iPhone 15 linija biti dostupna na tržištu !

U zaključku, nadolazeća generacija iPhonea Pro modela očekuje se da će donijeti promjene u težini zahvaljujući upotrebi titana. Iako razlike u masi neće biti dramatične, očekuje se da će se osjećati u svakodnevnom korištenju.

Apple radi na sklopivom uređaju – prijenosnom računalu

Prednosti titana, kao što su čvrstoća, otpornost na temperaturne ekstreme i mogućnost anodizacije, dodatno pružaju raznolikost i izdržljivost. Međutim, viša cijena ovog materijala također može rezultirati višim cijenama samih uređaja.

Najčitanije