Banner
tekst2naslovna 14

Apple iPhone 14 također bez SIM utora

Prije nekoliko dana govorili smo kako će iPhone 15 doći bez fizičke ladice SIM kartice. No čini se kako će eSIM zahvatiti i narednu generaciju iPhone 14 pametnih telefona koji nas očekuju u jesen 2022, godine.

Prije nekoliko dana (iPhone 15 bez utora za SIM) pisali smo o tome kako će 2023, godine Apple isporučiti iPhone 15 bez fizičke ladice SIMa. Sada se pak govori kako bi već iduća generacija iPhone pametnih telefona, točnije modeli iPhone 14 mogli na tržište doći bez fizičke ladice SIM kartice.

Android 13 biti će „ono željeno” za sve koji vole multimediju

Naravno kako što smo i naveli u prethodnom članku to bi trebalo odnosno bit će zamijenjeno eSIM tehnologijom ali i dalje ostaje „nekoliko upitnika iznad glave”, Jedan od njih je svakako i ono pošto mnoge zemlje i dalje ne pružaju mogućnost eSIM usluge odnosno pružatelji mobilnih usluga koji se nalaze u tim zemljama.

Apple iPhone 14 Pro/Max biti će bez notcha

Da se prisjetimo malo činjenica kažimo kako za sada modeli iPhone pametnih telefona pa tako i iPhone 13 članovi koriste nano-SIM ali izgleda kako će se to uskoro promijeniti. Kao što smo rekli za „problem” dostupnosti eSIM usluge u mnogim zemljama Apple navodno ima rješenje a ono dolazi u obliku iPhone modela s fizičkim SIM utorom.

Apple radi na iPhone SE 3 (2022)

Naravno to ne znači da ćete moći odabrati dali želite model s fizičkim SIM utorom ili onim eSIM već znači ako u vašoj zemlji nema podrška za eSIM da ćete moći kupiti model za utorom za SIM kao što je to i do sada slučaj.

Anker 547 USB Type-C punjač – za više USB Type-C uređaja

Naravno ipak nad ovim tvrdnjama i dalje stoje mnoge nedoumice tako i one koje govore da samo neki pružatelji mobilne usluge koriste eSIM dok drugi (zapravo velike većina i dalje ne) a kako će se taj „problem” riješiti ostaje za vidjeti.

tekst2sl1 11

Mi se ipak nadamo kako će iPhone 15 serija i dalje ostati prva koja će donositi eSIM a dok će iPhone 14 modeli i dalje ostati na fizičkim SIM utorima. Naravno poznavajući Apple ništa nas ne bi začudilo i iznenadilo ali isto tako ne bi se čudili kada bi ovakav „put” slijedili i ostali proizvođači te bi za koju godinu i kod njih vidjeti modele pametnih telefona s eSIM karticama.

tekst2sl2 7

Kažimo još pred kraj kako se „šuška” da će Apple u drugoj polovici 2022, godine na Američkom tlu započeti prodaju iPhone 13 modela s eSIM a to bi onda vrlo sigurno značilo kako će se isti modeli naći i u našoj prodaji.

TikTok donosi novi gumb objave sadržaja

Naravno to nas u jednu ruku „veseli” ali i u drugu zabrinjava jer ipak velika većina korisnika nije vična tako „naglim” promjenama i ostaje pitanje kako će oni reagirati na isto. Ali o tome više zasigurno u idućim mjesecima jer ćemo svakako nastaviti pratiti razvoj Apple i eSIM „sage”.

Najčitanije