Banner
1 1 1

iOS 17.1, iPadOS 17.1, watchOS 10.1 – dostupni za preuzimanje

Kako smo bili nedavno i govorili, Apple je u opticaj pustio svoju prvu "veću" nadogradnju za aktualne platforme.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Napokon, Apple nas je obradovao s prvim velikim ažuriranjem za iOS 17, zajedno s nadogradnjama za ostale softverske platforme. Jučer u 19:00h, očekivano i s nestrpljenjem, Apple je pustio iOS 17.1, iPadOS 17.1 i watchOS 10.1 za sve podržane uređaje. Ovo ažuriranje donosi nekoliko značajnih promjena i poboljšanja koja će sigurno obogatiti iskustvo korisnika Apple uređaja.

iOS 17.1

Jedna od glavnih novosti u iOS 17.1 i iPadOS 17.1 je podrška za nastavak prijenosa velikih datoteka putem AirDropa preko interneta. Sada, kada ste izvan dometa tradicionalnog AirDropa, možete nastaviti slati i primati datoteke putem internetskog prijenosa.

Apple događaj “Scary fast” 30.10.2023 donosi nove M3 uređaje

Ovo je korisna i dugoočekivana funkcija koja će olakšati dijeljenje sadržaja između uređaja, posebno kada niste u blizini drugih Apple uređaja. Ova inovacija omogućuje brz i jednostavan prijenos datoteka između uređaja, bez obzira na to gdje se nalazite.

Motorola predstavila koncept telefona koji se uvija oko zgloba korisnika

Apple Music također je dobio značajno poboljšanje s iOS 17.1 i iPadOS 17.1. Sada, korisnici mogu dodavati svoje omiljene pjesme, albume i popise za reprodukciju, čineći njihovo glazbeno iskustvo još personaliziranijim.

1 1 1

Na kraju svakog popisa za reprodukciju, korisnici će pronaći nove prijedloge pjesama, što podsjeća na konkurenciju kao što je Spotify. Ovo je korak naprijed u prilagodbi i olakšava pronalazak nove glazbe koja odgovara njihovim ukusima.

Snapdragon 8 Gen 3 predstavljen – Cortex-X4, AI te 240fps grafika

Nadalje, iOS 17.1 donosi i ispravak za visoke vrijednosti SAR-a u Francuskoj za iPhone 12. Ova sigurnosna promjena važna je za zdravlje korisnika i usklađenost sa zakonodavstvom u različitim zemljama. Apple ozbiljno pristupa sigurnosnim pitanjima i brine o dobrobiti svojih korisnika.

Stigli Samsung Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+

Jedna od ključnih prednosti Appleovih uređaja je mogućnost sinkronizacije i upravljanja sadržajem putem Screen Time-a na svim uređajima. S iOS 17.1, ova funkcionalnost je poboljšana kako bi korisnici mogli bolje pratiti svoje vrijeme provedeno na uređajima, posebno u obiteljima gdje je praćenje vremena ekrana posebno važno za djecu. Sve ove promjene čine iOS i iPadOS još privlačnijim za obitelji i pojedince koji žele bolje upravljati svojim vremenom na ekranu.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro donose benchmark rezultate testiranja

Naravno, s ažuriranjem dolaze i ispravci grešaka, što je standardna praksa za svako ažuriranje. Apple je brzo reagirao na povratne informacije korisnika i riješio nekoliko problema.

Xiaomi HyperOS otkrio arhitekturu – razvoj krenuo 2010. godine

Na primjer, riješen je problem koji je uzrokovao postojanost slike na zaslonu, što je svakako frustriralo mnoge korisnike. Također je ispravljena pogreška koja je mogla uzrokovati poništavanje postavke značajne lokacije prilikom prijenosa ili uparivanja Apple Watcha po prvi put. Ovi ispravci čine upotrebu uređaja još glađom i pouzdanijom.

iPadOS 17.1

Što se tiče iPadOS-a 17.1, tu je značajna nadogradnja koja će obradovati korisnike Apple Pencil-a. Apple je nedavno najavio podršku za USB-C Apple Pencil, što omogućava korisnicima da koriste olovku na način koji im najbolje odgovara. Ovo je posebno važno za umjetnike, dizajnere i sve one koji koriste Apple Pencil kao svoj kreativni alat.

Google Play trgovina uvodi još jaču zaštitu protiv zlonamjernog softvera

watchOS 10.1 također donosi nekoliko uzbudljivih promjena. Nova gesta, Double Tap, omogućuje korisnicima Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 da izvode primarne radnje u obavijestima i većini aplikacija dvostrukim dodirivanjem zaslona.

Honor Magic 6 Pro – na fotografijama uživo

Ovo znači da korisnici mogu brzo odgovarati na pozive, reproducirati ili pauzirati glazbu, zaustaviti mjerač vremena i još mnogo toga, jednostavno dvostrukim dodirom. Ovo je intuitivan način da korisnici brže pristupe svojim najčešćim akcijama na satu.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Jedna od najzanimljivijih novosti u watchOS 10.1 je funkcija NameDrop. Sada korisnici mogu razmjenjivati kontakte pomoću jednostavnog približavanja svog Apple Watcha tuđem iPhoneu s iOS 17 ili drugom Apple Watchu koji podržava ovu značajku.

Samsung planira isporuku 20 milijuna sklopivih telefona u 2024. godini

Ovo je sjajan način za brzu razmjenu kontaktnih informacija u osobnom ili poslovnom okruženju. Također, “Moja kartica” je dostupna kao komplikacija, omogućavajući brzi pristup funkciji NameDrop.

watchOS 10.1

I naravno, ni watchOS ažuriranje ne dolazi bez ispravaka. Apple je riješio nekoliko problema, uključujući onaj koji je uzrokovao da odjeljak o klimi u aplikaciji Home bude prazan.

Apple iPad Air dolazi u dvije veličine: 10,9″ i 12,9″ – na tržištu početkom 2024.

Ovo će biti olakšanje za korisnike koji ovu aplikaciju koriste za kontrolu pametnih uređaja u svom domu. Također je ispravljen problem sa sinkronizacijom gradova između iPhonea i Apple Watcha u aplikaciji Vrijeme, što će poboljšati preciznost vremenskih informacija. Na kraju, ispravljena je pogreška gdje se traka za pomicanje mogla neočekivano pojaviti na zaslonu, što će poboljšati opću stabilnost i korisničko iskustvo.

2 27

U zaključku, nadogradnja na iOS 17.1, iPadOS 17.1 i watchOS 10.1 donosi niz korisnih i uzbudljivih promjena koje će poboljšati funkcionalnost i korisničko iskustvo Apple uređaja.

Google Chrome dobiva ažuriranje adresne trake za efikasnije korištenje

Od podrške za internetski AirDrop i personalizaciju glazbe do poboljšanja sigurnosti i ispravaka grešaka, ovo ažuriranje donosi mnogo toga na stol. Apple nastavlja brinuti o svojim korisnicima i ulagati u razvoj svojih softverskih platformi kako bi osigurao najbolje moguće iskustvo.

Najčitanije