Banner
tekst4naslovna 1

Instagram više ne dozvoljava glazbu – korisnici razočarani

Što se ovo događa sa Instagram platformom?

Update članka: I dalje je dostupna glazba samo su pjesme koje su organičene autorskim pravim (copyright) uklonjenje te su dostupne samom non-copyright!

Sve veći broj korisnika izvještava da ne mogu koristiti glazbu u obliku “stickera” na Instagramu. Čini se da je Instagram, bez previše obrazloženja i obavijesti, onemogućio mogućnost dodavanja glazbe u objave. Ova promjena uzrokuje frustracije kod korisnika jer je glazba postala sastavni dio njihovog izražavanja na ovoj popularnoj društvenoj platformi.

Samsung Galaxy Buds FE – cijena poznata

Povijest glazbe na Instagramu seže unazad do 2018. godine kada je Instagram uveo glazbu kao značajku u pričama, omogućavajući korisnicima da dodaju glazbenu podlogu koja odgovara trenutku i sadržaju njihovih priča. Ovo je dopustilo korisnicima da još kreativnije izraze svoje emocije i približe se svojoj publici.

tekst2sl1 5

Međutim, problem nastaje kada korisnici ne mogu pronaći pjesme koje vole ili koje žele koristiti u svojim pričama i postovima. Mnogi izražavaju frustraciju zbog smanjenog broja dostupnih pjesama u Instagramovoj biblioteci glazbenih naljepnica. Ovi nedostaci u ponudi utječu na korisničko iskustvo i stvaraju poteškoće u dijeljenju sadržaja s omiljenom glazbom.

Huawei predstavio Watch GT 4

Neki korisnici su primijetili da se neke pjesme koje su prije bile dostupne sada više ne mogu pronaći na platformi. To dodatno otežava korisnicima da kreiraju sadržaj koji je usklađen s njihovim preferencijama i stilom. Na web forumima, korisnici izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog ovih promjena i dijele svoje iskustvo s nedostatkom omiljenih glazbenih opcija.

tekst1naslovna 9

Primjerice, korisnici su primijetili da se znak koji označava glazbene zapise još uvijek pojavljuje na njihovim starim postovima, ali naslov pjesme ne prikazuje i glazba se više ne reproducira. Ovaj problem dodatno doprinosi frustraciji korisnika i sprječava ih da uživaju u ranije podijeljenom glazbenom sadržaju.

Započele prednarudžbe iPhone 15 mobitela – gdje su najpovoljniji?

Iako se čini da je dostupnost glazbe na Instagramu trenutno ograničena, korisnici se nadaju da će se situacija uskoro popraviti i da će se omiljene glazbene opcije vratiti na platformu. Promjene u tehnologiji i platformama često dolaze s izazovima, ali je važno da kompanije kao što je Instagram aktivno rade na rješavanju tih problema i poboljšanju korisničkog iskustva.

tekst2naslovna 4

Glazba je postala važan dio digitalne kulture i načina na koji korisnici izražavaju svoje emocije i identitet na društvenim mrežama. Nadamo se da će Instagram uskoro pronaći rješenje za ove probleme i omogućiti korisnicima da se ponovno povežu s omiljenom glazbom na ovoj popularnoj platformi.

Najčitanije