Banner
tekst1naslovna 13

Instagram testira vertikalno prelaženje Storiesa

Instagram učestalo radi na novim ili nadolazećim novitetima ove popularne društvene mreže, jer konkurencija nikad ne spava.

Nije više nepoznanica i ništa čudno kada Instagram započne testiranje nekih značajki. Možemo očekivati njihov dolazak ubrzo ili u neko dogledno vrijeme. Tako je bilo primjera recimo s dovođenjem „veza” (linkova) unutar Storiesa i ostalim značajki a tako će čini se ostati i dalje.

Stigao je Samsung One UI 4.0 na Galaxy Z Flip3 5G, evo dojmova

Danas pak donosimo još jednu značajku koja se dotiče Storiesa odnosno korištenja (gledanja) istih. Jer čini nam se kako je ovaj segment ove popularne društvene mreže poprilično bitan njezinim kreatorima i vlasnicima, Meta tvrtki (a.k.a. Facebook).

Bugatti ulazi na tržište električnih romobila

Dolazak nove značajke, mogućnosti dotiče se na pregledavanje odnosno prelistavanje objava koje se stave na Stories. Trenutni način prelaska između različitih sadržaja (korisnika) zamišljen je da korisnik prelaskom (povlačenjem) prsta s desne strane prema lijevoj prelazi između sadržaja različitih korisnika (osoba koje pratimo).

tekst1sl1 14

Dok tapkanjem se prelazi s jedne priče na drugu (ako jedan korisnik ima više objavljenih priča). Naravno takav način naišao je na plodno tlo i odobrenje od strane korisnika ali kako smo već rekli Instagram nikad ne spava mirno.

Već je započelo (početno testiranje) programiranje i beta razvoj novog načina prelistavanja različitog sadržaja Storiesa (priča) društvene mreže Instagram. Testirani način drugačiji je u odnosu na aktualnog što prelazak priča između korisnika (osoba koje pratimo) ide odnosno odvija se u vertikalnom smjeru.

Instagram „popravlja” Feed – način donošenja sadržaja

Odnosno prelazi se od vrha prema dolje (povlačenje prsta od dna ekrana prema vrhu). Dok bi pregledavanja više priča (ako ih korisnik ima) i dalje bilo kao i do sada , tapkanjem odnosno „lupkanjem” po zaslonu uređaja.

tekst1sl2 9

Još nije navedeno kada bi ovo testiranje moglo doći kraju odnosno kada bi prvi korisnici mogli dobiti ovaj novi način „kretanja” kroz Instagram Storiese ali je sigurno kako će ono stići.

Instagram donosi dijeljenje poveznica unutar Storiesa

Još u veljači 2021, godine čelnici Instagrama najavili su kako razmišljaju o uvođenju ovakvog načina kretanja kroz Stories (priče) ali tada nije navedeno kada bi ono moglo uistinu i zaživjeti.

Zašto Apple čeka da predstavi sklopivi iPhone?

Ipak čini nam se kako prije dolaska ove značajke, Instagram „mora popraviti” način donošenja Feed sadržaja (aktualnih sadržaja) jer ako se zamijetili sada ne dobivate pod novi sadržaj onaj koji je napravljen i objavljen od strane osoba koje pratite, već vam stiže sadržaj od osoba za koje strojno učenje Instagrama zaključi da vas može interesirati.

tekst1sl3 7

Na navedeni način mnogi su se već više puta žalili i čini se kako je negodovanje uspjelo, Instagram radi na novom načinu donošenje aktualnog sadržaja a o istom smo pisali u rujnu prošle godine.

Samsungov punjač od 45W vraća se na Galaxy S22 liniju pametnih telefona

 Htjeli mi to priznati ili ne Instagram kao na najvećeg konkurenta gleda i smatra TikTok a i TikTok tako gleda na Instagram. U čitavoj priči najbolje će proći (profitirati) sami korisnici ove dvije „društvene mreže”. Koju vi više koristite (koja vam je draža)? Slobodno nam se javite i pišite svoje mišljenje u komentare.

Najčitanije