Banner
naslovna11 7

Instagram uvodi lajkove za „priče” i moderatore „prijenosa uživo”

Instagram ponovno dobiva nove značajke, ovoga puta "prijenosa uživo" i "priča"

Prisjetite se kada smo pisali kako popularni Instagram uvodi postavljanje linkova na svoje priče (stories). Sada su ponovno te priče u „akciji”. Ponovno se ono njih vodi nova ažuriranje, nova mogućnost koja će biti uskoro dostupna. Kako to obično biva kod nas (a vi znate da mi volimo prenositi navode) i danas donosimo novu neprovjerenu i neslužbenu vijest.

tekst1 13

Naravno i ova nije potvrđena od strane Instagrama a ne može niti biti kada su „tragovi” pronađeni unutar same aplikacije. Ako bi išli u detalje rekli bi kako se radi o beta verziji Instagram aplikacije a pri svojoj posljednjoj beta inačici, poznati „tester” Alessandro Paluzzi govori kako Instagram planira obogatiti svoje „Storie”.

Instagram donosi dijeljenje poveznica unutar Storiesa

Ako se pitate kako obogatiti recimo kako će to izgledati u smislu uvođenja nove značajke, nove mogućnosti. Ona se vezuje uz mogućnost „lajkanja” (like) pojedine priče vašeg prijatelja na Instagramu. Do sada ste „reakcije” na priče mogli poslati direktno kreatoru putem privatne poruke. Dali se radilo o tekstualnoj poruci ili o nekom od GIF sličica.

Facebook Messenger i Instagram – grupni razgovori napokon su dostupni

Također je  moguće na priče reagirati i s emotikonima. Naravno ove navedene mogućnosti reagiranja na priče bit će dostupne i dalje. Osim njih sada će se na priče moći reagirati i lajkovima (like) a nakon što priča protekne (nakon 24 sata) i lajkovi na tu priču, jednostavno nestaju. Naravno ovdje bi bila šteta ne navesti kako je Paluzzi dodatnim „čeprkanjem” po samome kodu došao i do još jedne značajke koje se dotiče Instagrama.

Kreiranje Instagram sadržaja uskoro i preko računala

Da budemo precizniji riječ je o Live prijenosima, odnosno na našem „prijenosima uživo”. Uskoro (kada nadogradnja bude dostupna) kreator livea moći će odrediti moderatora koji će se brinuti o chat razgovorima i o „uvođenju reda i mira” na live. Kažimo kako će po prijenosu moći odabrati samo jednog moderatora iz popisa „tko gleda”.

Apple Glass protiv Meta headseta „borba virtualne stvarnosti” – godina 2022

Znači da će kreator morati dobro odabrati kome će dati moderatora jer će upravo moderator imati čitavu preglednost nad prijenosom uživo. Naravno kako smo i rekli sve je ovo još u beta fazi odnosno nalazi se u samom kodu posljednje beta inačice Instagram aplikacije. Što znači kako će tek (u skorašnje vrijeme) navedene značajke doći u betu te će time biti dostupne manjem broju ljudi.

WhatsApp uvodi tko može vidjeti kada ste aktivni

Nakon toga lajkanje i davanje moderatora ide u finalnu verziju aplikacije. Već smo više puta govorili kada smo se doticali Instagrama da je ovakav način pristupa novih značajki, sve samo „uvertira” u metaverzum što popularna Meta tvrtka naglašava u posljednje vrijeme.

PlayStation 5 biti će teže nabaviti u 2022, godini

Metaverzumom su dosad obuhvaćeni Instagram i WhatsApp a sigurni smo kako će i ostale aplikacije pod okriljem „Fejsa” uskoro također biti pridodane listi.

Najčitanije