Banner
tekst2naslovna 4

Instagram prati vašu lokaciju i dijeli je – novi problem?

Instagram u novom problemu "navodno" prati lokaciju korisnika i dalje je prosljeđuje.

Popularna društvena mreža Instagram nakon određenog vremenskog perioda u kojem je „našla svoj mir” čini se da je ponovno na meti korisnika.

Samsung pušta Android 13 (One UI 5.0) sredinom listopada

Riječ je o posljednjem postu koji je u zaista kratko vrijeme postao viralan. U njemu se tvrdi kako Instagram prati (i bilježi) našu lokaciju i onda je dijeli kada to ostali korisnici (pratitelji) zatraže.

Nije trebalo proteći dugo vremena kako se o ovome oglasio CEO Instagrama, Adam Mosseri. On je naveo kako su sve tvrde iznesene u tom postu čista neistina i laž te imaju samo za cilj naštetiti reputaciji Instagrama.

tekst2sl1 5

Moramo reći kako se ove tvrdnje vezuju uz praćenje lokacije ako unutar postavki omogućeno „lokacija” same Instagram aplikacije. Korisnici su odmah krenuli u postavke i onemogućili lokaciju da Instagram istu može i bilježiti.

Instagram sav video sadržaj želi u Reelsu

CEO Instagrama sve navode dodatno ublažava navodima kako Instagram nije nikada i neće nikada pratiti lokacije svojih korisnika. Ostavimo mi riječi „obrane” po strani i navedimo kako post navodi da je aktualna verzija Instagrama za Android i iOS.

Facebook i Instagram (Reels) postaju sve sličniji TikToku?

Ostaje vidjeti što će imati za reći Android odnosno Google i Apple ali smo sigurni kako će se „ograditi” od svega i navesti da je to problem isključivo vezan za Instagram i njegov rad same aplikacije.

tekst1sl2

Čini nam se kako će ovaj „problem” imati puno veće posljedice nego što se to čini sada. A kako će jedna „viralni” post napraviti veliku štetu popularnoj društvenoj mreži to ćemo tek vidjeti za određeno razdoblje.

Za kraj kažimo kako je CEO Instagrama Adam Mosseri rekao da viralne objave na Instagramu i nisu baš pravo i „pogodno” mjesto za pronalaženje i skupljanje pouzdanih informacija.

Apple poslao pozivnice za “Far Out” – 07.09.2022.

Kako smo i rekli tek će se vidjeti posljedice. Mišljenja smo kako ovo nije trebalo sada „desiti se” Instagramu pošto je slobodno to tako možemo reći krenuo stopama „kvalitetnog” kopiranja značajki TikToka-a.

Sony predstavio DualSense Edge kontroler – nove značajke sa dizajnerskim predznakom

Možda je ovo i namjerno isplanirano kako bi se baš u ovome trenutku pokušala srušiti reputacija daleko planetarno popularne društvene mreže.

tekst1sl3 2

Ipak to je samo naše mišljenje i tek se prava istina treba pokazati. Kako vi sada gledate na ove posljednje navode oko”praćenja” lokacija na Instagramu?

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni paze na održivu budućnost

Dali vam je sigurnost ove društvene mreže malo poljuljana? Slobodno nam se javite u komentare i recite nam Vaše mišljenje. Uostalom ovo nije ništa novo jer se odavno zna kako je sve što je objavljeno na internetu i mi kada se sami nalazimo na „mreži svih mreža” odavno praćeno i netko nas „tamo gleda” i nadzire kao neki Big Brother, zar ne?

Najčitanije