Banner
tekst3naslovna 10

Infinix donosi pametni telefon koji mjenja boju ovisno o UV svjetlu

Infinix planira predstaviti pametni telefon čija poleđina mijenja boju ovisno o UV svjetlu.

Znamo da kako vam naslov apsolutno ništa ne govori i pomalo vas zbunjuje. Ali ovoga puta nećemo pisati o značajkama telefona (hardveru i softveru) već ćemo reći nekoliko riječi o samom dizajnu (izgledu) pametnih telefona, kakvi bi nas mogli čekati u budućnosti.

Samsung One UI 4.1 uskoro dolazi na Galaxy S20 FE i druge (starije) modele

Jedan od tih je Infinx, odnosno tako se zove tvrtka koja u planu ima proizvodnju pametnih telefona s krajnje dosad neviđenim dizajnom.

tekst3sl1 3

Infinix je proizvođač pametnih telefona iz Hong Konga a sada su osmislili način kako pametni telefon može biti više bojan. Ne da on sam mijenja boje ili da korisnik može odrediti koje će boje telefon biti sa softverom, ne.

iPhone SE (2022) vs iPhone SE (2020) – koji kupiti?

Već je riječ o mijenjanju boje stražnje strane (stražnje poleđine) pametnog telefona ovisno o izloženosti UV svijetlu (suncu).

OnePlus 10R – bez fizičke tipke za zvuk i sa punch-hole na sredini

Kako se sada čini Infinix radi na razvoju stražnje strane pametnog telefona koja bi trebala biti od kože a ovisno o izloženosti suncu ona bi trebala poprimati druge nijanse, za detaljno pojašnjenje pogledajte sliku unutar članka.

tekst3sl2 1

Sve nam ovo još uvijek zvuči dosta futuristički i nestvarno ali moramo prihvatiti činjenicu kako pametni telefoni (sada kada su dostignula svoj vrhunac) traže nove načine kako bi bili konkurenti i primamljivi za kupovinu nad konkurencijom.

Samsung do kraja godine predstavlja N4 uređaj, o čemu se radi?

Navedeni tip kožne površine (stražnje strane pametnog telefona) naziva se: „Future Light-Painting Leather” te se Infinx može pohvaliti kako prvi na svijetu kreće s razvojem navedenog materijala.

Xiaomi Redmi K50 – donosi Bluetooth 5.3

Naravno ovo je sve još u fazi razvoja te treba ispitati kako će navedena koža (materijal) reagirati i s ostalim čimbenicima pri svakodnevnom korištenju pametnog telefona.

tekst3sl3 1

Nešto slično već imamo prilike vidjeti na tržištu točnije kod modela Vivo V23 i kod Realme 9 Pro ali Infinx navodi kako će ovo biti nešto posve drugačije, posve novo do sada ne viđeno.

Google I/O 2022: U Fokusu Android 13 i Pixel Watch uz Pixel 6a

Ipak bi mi sve ove navode uzeli s dozom rezerve i pričekali samo predstavljanje prvi modela pametnih telefona a ona bi mogli nešto više o svemu reći.

Apple iPhone 14 Pro / Pro Max – dimenzije poznate, razlike ima ali?

Iz Infinix tvrtke navode kako osim mogućnost mijenjanja boje ovisno o UV svjetlu, njihov pametni telefon imat će i mogućnost odabira i ugrađivanja bezbroj uzoraka što daje korisniku još veću slobodu pri samome odabiru istog.

Ukoliko imate ove Android aplikacije – obrišite ih što prije

Za sada nam nije poznato hoće li riječ biti o odabiru već unaprijed napravljenih uzoraka ili će korisnici moći ugravirati i neke svoje personalizirane uzorke (natpise ili oznake).

Honor X serija – predstavljena za „odabrane”

Infinix kazuje kako oni imaju za zadaću poboljšati estetsko iskustvo korištenja pametnog telefona jer je hardverska i softverska strana odavno dostignula svoj vrhunac. Kako će to uistinu izgledali i da li će stvarno tome biti tako, vidjet ćemo u budućnosti a mislimo kako nam je ta „budućnost” sve bliža i realnija.

Najčitanije