Banner
6 1
HumaneAIPin#

Humane predstavio AI Pin – uređaj koji nosimo na sebi

Čini se kako polako prestaje potrebe za pametnim telefonima. Ako mislite da smo ludi, onda svakako pročitajte ovaj članak do kraja.

Nakon nagađanja i šuškanja o svom inovativnom uređaju, tvrtka Humane napokon je predstavila svoj najnoviji proizvod – AI Pin. Ovaj visokotehnološki nosivi uređaj ima ambiciju zamijeniti pametne telefone i ponuditi korisnicima jednostavno, intuitivno iskustvo digitalne interakcije.

Apple iPhone 15 Pro Max od 256GB u proizvodnji košta 502$

Sve to dolazi s cijenom od 699 dolara i mjesečnom pretplatom od 24 dolara, uključujući telefonski broj i podatkovnu pokrivenost putem mreže T-Mobilea.

1 6

AI Pin će biti dostupan početkom 2024., s prednarudžbama koje kreću 16. studenoga. Ovaj nosivi uređaj sastoji se od četvrtastog uređaja i baterije koja se može spojiti magnetski, obećavajući korisnicima novo iskustvo digitalne interakcije. Ali, što AI Pin zapravo nudi, kako funkcionira i koja mu je svrha?

Dizajn i Cijena

AI Pin dolazi u tri elegantne boje: Eclipse (potpuno crna), Equinox (crna sa srebrnim rubovima) i Lunar (bijela sa srebrnim rubovima). Opcije sa srebrnim rubom dostupne su za 799 USD.

Steam Deck OLED predstavljen

Kako bi korisnicima pružio dodatni izbor, Humane nudi i “štitove” – šarene plastične kutije koje poboljšavaju rubove AI Pin-a. Ovaj dodatak, izrađen od aluminija, omogućuje korisnicima da prilagode izgled svojeg uređaja. Sve to dolazi uz težinu od otprilike 55 grama.

Značajke AI Pin-a

Najupečatljivije značajke AI Pin-a usredotočene su u zakrivljenom vrhu uređaja. Ovo područje sadrži ultraširoku kameru od 13 MP, detektore svjetla i dubine, te laserski projektor.

Steve Wozniak doživio blaži moždani udar

Zaslon s laserskom tintom AI Pin-a dizajniran je za praćenje pokreta korisnikova dlana, pretvarajući ruku u interaktivnu površinu za tekst, grafiku i korisničko sučelje.

Jedinstveni laserski projektor može raditi na udaljenosti od 20 do 40 cm, a svjetlo povjerenja postavljeno na vrhu uređaja označava različite zadatke. Boje svjetla variraju ovisno o aktivnostima AI Pina, poput snimanja fotografija, vođenja telefonskih poziva ili aktivacije mikrofona.

Omegle je mrtav

Još jedna inovacija je ultra-privatni Beacon – diskretni svjetlosni indikator koji korisnike obavještava o dolaznim porukama i važnim upozorenjima. Sve ove značajke zajedno stvaraju vizualno atraktivan i funkcionalan dizajn.

AI Mic i Operativni Sustav

Centralna funkcija AI Pin-a ostvarena je kroz AI Mic, softver koji omogućuje uređaju povezivanje s AI modelima. Niz mikrofona AI Pin-a koristi se za razlikovanje konteksta korisničkog unosa, identifikaciju potreba i usmjeravanje informacija prema odgovarajućim AI procesima.

5 2

Sustav ChatGPT integriran je u operativni sustav Cosmos, posebno dizajniran za automatsko upravljanje upitima korisnika, čime se eliminira potreba za ručnim preuzimanjem i upravljanjem aplikacijama.

Apple: App Store u EU dopušta instalaciju aplikacija trećih strana

AI Pin također dolazi s Personic Speakerom, ugrađenim zvučnikom koji koristi funkciju prijenosa povezanu s glavom (HRTF) kako bi stvorio osobno optimizirani mjehurić zvuka na fiksnoj udaljenosti, bez obzira na intenzitet zvuka.

Dodirna podloga AI Pin-a, izrađena od Corning Gorilla Glass Victus stakla, omogućuje korisnicima interakciju putem niza pokreta prstiju.

Pametne Funkcije i Performanse

AI Pin ima sposobnost prevođenja u stvarnom vremenu, automatski detektirajući jezik oko korisnika i prilagođavajući prevod na lokalni dijalekt. Ispod haube, uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon čipset, podržan sa 4 GB RAM-a i 32 GB eMMC memorije. Osim toga, AI Pin podržava eSIM za mobilne podatke i ima podršku za Wi-Fi, Bluetooth i GPS.

WhatsApp uvodi oglase

Što se tiče napajanja, AI Pin ima ugrađenu punjivu litij-ionsku bateriju i podržava bežično punjenje. Također se može puniti putem USB-C priključka.

Tvrtka obećava svestranost uređaja, pružajući korisnicima mogućnost snimanja fotografija, slanja tekstualnih poruka, upravljanja telefonskim pozivima, te pružanja pomoći putem virtualnog asistenta.

Budućnost AI Pin-a

Humaneov cilj s AI Pin-om je jasan – pojednostaviti tehnološko iskustvo korisnika. Umjesto pretrpanih sučelja i složenih postavki, AI Pin želi korisnicima omogućiti lagan pristup digitalnoj interakciji.

Ideja je da korisnici jednostavno razgovaraju ili dodirnu Pin, izraze svoje želje, a uređaj automatski izvršava zadatke.

Xiaomi HyperOS ne donosi OTA nadogradnju ako postoji otključani bootloader

Dok Humane ističe prednosti smanjenja ovisnosti o pametnim telefonima, ostaje pitanje hoće li AI Pin postati revolucionarni uređaj koji će promijeniti način na koji komuniciramo i koristimo tehnologiju, ili će postati još jedan prolazni pokušaj u svijetu nosivih uređaja. S vremenom će korisnici i industrija donijeti konačan sud o tome hoće li AI Pin oblikovati budućnost tehnologije nosivih uređaja.

Najčitanije