huawei
Nagradivana aplikacija Moovit odsad dostupna hrvatskim korisnicima u Huawei AppGallery trgovini 5

Huaweijev ekosustav nezaustavljivo raste

Na nedavnom europskom predstavljanju u Beču Huawei je lansirao svoj najnoviji uređaj – pametni telefon Huawei nova 9, a na istom događaju kompanija se pohvalila s impresivnim rastom svoje službene platforme za distribuciju aplikacija, AppGalleryja.

AppGallery je prepoznat kao jedna od vodećih svjetskih online trgovina za preuzimanje mobilnih aplikacija te je, zahvaljujući širini sadržaja koji nudi, u kratkom vremenu uspjela zadobiti povjerenje Huawei korisnika u Europi i šire.

Za razvoj ekosustava, Huawei je uložio devet godina, kako bi AppGallery bio spreman za lansiranje na globalno tržište. Veliki broj kvalitetnih aplikacija, među kojima su i svjetski najčešće preuzimane aplikacije, svakodnevno povećavaju broj ukupnih korisnika AppGalleryja, a Huawei stavlja i veliki naglasak na lokalne aplikacije.

nova9 1

Tako u AppGalleryju možete pronaći važne lokalne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a. U trgovini možete pronaći i popularne aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

AppGallery platforma dostupna u više od 170 zemalja te poseban porast ažuriranja HMS-a zabilježen je u Europi, što je rezultat Huaweijevog neprekidnog ulaganja u promociju i obogaćivanje svog mobilnog ekosustava kroz suradnju s razvojnim inženjerima, kako bi svojim korisnicima omogućili unaprijeđeno korisničko iskustvo.

Huawei podržava rad inženjera

Huawei je proširio svoj globalni tim razvojnih inženjera u području istraživanja i razvoja na osam tisuća, od kojih je njih 600 u odjelu tehničke podrške. To je pomoglo da se proces integracije novih aplikacija i rada s novim inženjerima učini što jednostavnijim. Ekosustav je i dalje otvoren te Huawei konstantno ažurira ponude za razvoj programa koji kreatorima multimedijalnog sadržaja pomažu u optimizaciji njihovih aplikacija.

nova9 4

Kako se povećava broj aplikacija na AppGalleryju, tako se povećava i broj korisnika te samo time i broj preuzetih aplikacija. Broj registriranih inženjera porastao je na četiri i pol milijuna, a čak njih 300 000 nalazi se izvan Kine. Zabilježenim rastom uslijedio je i porast broja aplikacija integriranih s HMS-om na globalnoj razini.

Povećanje broja međunarodnih aplikacija i suradnje s internacionalnim kompanijama

AppGallery sadrži sedamnaest kategorija aplikacija, a Huawei svakodnevno dodaje nove aplikacije u svaku kategoriju. Znatno povećanje u izboru aplikacija bilježe kategorije: igre, glazba i zabava, stil života, karte i navigacija, kupovina i financije. Protekle godine, AppGallery je obogatio svoju ponudu korisnim aplikacijama kao što su: Bolt, Moovit, Viber, Booking.com i Tidal.

Osim suradnje s inženjerima, Huawei u Kini koristi prednosti velikog broja stručnjaka u području tehnologije, kako bi stvorio još jedno unosno tržište za kreatore multimedijalnog sadržaja. Kao društvo koje preferira upotrebu mobitela više od računala, Kina ima više od 904 milijuna korisnika mobilnog interneta  gdje je procjena količine preuzimanja aplikacija preko 100 milijardi. Samo u  prošloj godini AppGallery pomogao je više od tisuću inženjera da postanu dio kineskog mobilnog gospodarstva.

Nova9 1

Tako je aplikacija PicsArt preuzeta više od 300 milijuna puta, dok su FaceTune 2 i Mondly aplikacije preuzete 350 000 puta.

Strategija za razvoj

Uz razvoj ekosustava, Huawei je predstavio i nova seriju koja krasi odličnim performansama i dizajnom u srednjem cjenovnom rangu pametnih uređaja. Nove tehnologije su ključni element Huawei nova serije pametnih telefona. Tako Huawei nova 9 dolazi s prekrasnim, zakrivljenim zaslonom koji podržava brzinu osvježavanja zaslona do 120 Hz i brzinu reagiranja od 300 Hz, jakim procesorom te dugotrajnom baterijom s impresivnim punjenjem sa 66W Huawei SuperCharge tehnologijom (punjač dolazi uz uređaj). Sve ove značajke ovaj pametni telefon čine idealnim za suvremene korisnike s užurbanim načinom života.

Nagradivana aplikacija Moovit odsad dostupna hrvatskim korisnicima u Huawei AppGallery trgovini 3

Huawei nova 9 ima bateriju kapaciteta 4300 mAh kojoj je potrebno samo 38 minuta da se napuni do 100%. Ovaj pametni  telefon koristi metodu sustavnog smanjenja energije pa tako baterija osigurava iznimnu dugovječnost. Korisnicu mogu bezbrižno uživati u filmovima, glazbi, videopozivima i  online igrama. Zahvaljujući Snapdragon 778G 4G čipsetu te naprednim Huawei sustavom za hlađenje i AI tehnologijom ovaj pametni telefon pruža snažne performanse i odlično korisničko iskustvo u radu i u opuštenim trenucima.

Radi se o uređaju odličnog spoja performansi i pristupačnosti s vrlo lijepim dizajnom dostupnim u dvije predivne boje – plavoj i crnoj. Prednja i stražnja strana telefona blago su zakrivljene, zbog čega se doima tanjim i ugodnijim za korištenje. S debljinom od samo 7,77 mm i težinom od približno 175 grama, nova 9 je tanak i vrlo praktičan pametni telefon.

Preporučena maloprodajna cijena Huawei nova 9 pametnog telefona je 3.899,00 HRK. Uređaj dolazi u dvije boje – Starry Blue (plavoj) te Black (crnoj).

Najčitanije