Banner
Watch GT Runner 04 Huawei

Stigao je Huawei Watch GT Runner – prvi Huaweijev profesionalni sat za trčanje

Huawei je predstavio Watch GT Runner, svoj prvi profesionalni sat za trčanje u Hrvatskoj, koji se nalazi u prodaji. Novi sat kombinira najbolje iz renomirane GT serije i pruža nove značajke koje će zadovoljiti rekreativne i profesionalne trkače.

Prikupljanjem podataka o okolišu i zdravlju, Watch GT Runner stvara znanstveni i učinkovit plan treninga, pružajući korisnicima sveobuhvatno i profesionalno fitness iskustvo.

Watch GT Runner sadrži novu Huawei TruSeen™ 5.0+ tehnologiju praćenja otkucaja srca, koja pruža točan dinamički puls i praćenje razine kisika u krvi, pri svakom koraku trkača. Watch GT Runner sadrži skrivenu antenu s dvopojasnim GNSS čipom od pet satelitskih sustava, koji sadrži najtočniju tehnologiju pozicioniranja.

Watch GT Runner 03 Huawei

Osim snažnog hardvera i preciznog praćenja, indeks sposobnosti trčanja (RAI) i znanstveni program za trčanje su najiščekivanije značajke. Profesionalni sustav treninga trčanja Huawei TruSport™, korisnicima pruža dubinsku analizu, dajući im cjelokupni pregled podataka kao što su intenzitet treninga, obujam treninga i vrijeme oporavaka.

Novi sustav mjerenja sposobnosti trčanja, indeks sposobnosti trčanja, omogućuje korisnicima objektivnu procjenu sposobnosti trčanja. Koristeći RAI i razinu opterećenja treningom, kao jezgru znanstvenog programa trčanja, svaki korisnik može postati bolji trkač.

Ovaj pametni sat opremljen je novom Huawei TruSeen™ 5.0+ tehnologijom što ga čini najpreciznijim pametnim satom u obitelji Huawei GT do sada. Štoviše, podaci o radu mogu se dijeliti s aplikacijama trećih strana putem Huawei Health aplikacije, što omogućuje razmjenu podataka, praktično iskustvo pregledavanja podataka i učinkovito vježbanje.

Profesionalni trening trčanja za postizanje najboljih osobnih rezultata

Watch GT Runner 05 Huawei

Kako učinkovito i točno kvantificirati sposobnost trčanja uvijek je bio težak zadatak za trkače. Na temelju programa Huawei TruSPort™ Scientific Running, Huawei predstavlja indeks sposobnosti trčanja (RAI) kako bi pomogao trkačima precizno procijeniti svoju sposobnost i razinu trčanja.

Čak i ako korisnik nije dosegao svoj maksimum, sustav može izračunati učinak trčanja na temelju povijesti otkucaja srca, tempa, udaljenosti, učestalosti trčanja i drugih višedimenzionalnih podataka te izmjeriti RAI kako bi točno klasificirao sposobnost trkača.

Huawei Watch GT Runner također je opremljen inteligentnim dinamičkim planom prilagodbe koji je usredotočen na RAI i razinu opterećenja treningom. Osim toga, sat prikazuje i znanstveno faktorirane podatke, kao što su razina umora, indeks treninga, intenzitet aerobnog i anaerobnog treninga, kako bi trkačima pružio preciznu analizu trenutnih sposobnosti trčanja i prilagođeni plan trčanja, za postizanje optimalnih rezultata.

Watch GT Runner 04 Huawei

Na temelju podatka profesionalne analize fitnesa omogućeno Huawei TruSport™ tehnologijom, Huawei je razvio individualni program znanstvenog trčanja. Na temelju precizne analize trenutnih sposobnosti trčanja i njihove usporedbe s ciljevima, korisnici mogu prilagoditi planove trčanja u Huawei Health aplikaciji.

Watch GT Runner bilježi i analizira podatke o vježbanju korisnika te ih inteligentno identificira kao različita razdoblja treninga (osnovno, dizanje, konsolidacija i redukcija) prema korisnikovoj trenutnoj razini atletskih sposobnosti i ciljevima. Zatim sukladno tomu prilagođava intenzitet treninga i postupno povećava obujam treninga, radi poboljšanja sposobnosti trčanja i kondicije korisnika. Kroz humaniziranu prilagodbu, korisnici će moći više uživati u treningu.

Nova Huawei TruSeen 5.0+ tehnologija

Watch GT Runner podržava potpuno novu TruSeentm 5.0+ tehnologiju s novonadograđenim modulom otkucaja srca, koji uključuje osam fotodioda u kružnom rasporedu, poboljšano dinamičko praćenje otkucaja srca, više ulaznog signala i općenito poboljšanu točnost praćenja otkucaja srca tijekom napornog vježbanja.

7Watch GT Runner sadrži ergonomski dizajnirano 2.5D stražnje kućište sata, s pažljivo poliranim zakrivljenim staklom koje odgovara karakteristikama kosti zapešća. Između PD, LED-a i donjeg stakla, nalazi se štit od Fresnel filma, koji ne samo da poboljšava estetiku, već pruža i bolji učinak kondenzacije, tako da će više svjetla ući u epidermis te primiti signale iz kapirala tijekom procesa, smanjujući ometanje svjetlosnih signala u površinskim slojevima epiderme.

Huawei je dizajnirao novi algoritam odabirom višekanalnog signala i poboljšanja fuzije, poboljšavajući AI algoritam za smanjenje šuma. Kada je korisnik u pokretu, Huawei Watch GT Runner može bolje primiti optimalni signal iz višekanalnih signala.

Najprecizniji Huawei pametni sat za trkače

Huawei Watch GT 3

U procesu razvoja novog Huawei TruSeen™ 5.0+, Huawei se posvetio pružanju točnijeg iskustva praćenja otkucaja srca. Zahvaljujući novom PPG 5.0 modulu, točnost praćenja otkucaja srca uvelike je poboljšana u odnosu na prethodnu generaciju. Očitanja su pouzdana te jednaka onima na prsom remenu, s preciznošću od 97% unutar 10 otkucaja u minuti. Snažan dizajn protiv smetnji bolje se nosi s bukom pokreta uzrokovanom nepravilnim pokretima i unaprjeđuje točnost mjerenja otkucaja srca tijekom vježbanja, ukključujući HIIT treninge, jogu, aerobik, preskakanje užeta i mnoge druge.

Watch GT Runner pruža odlične performanse, a njegovo kompaktno kućište sadrži pet glavnih satelitskih sustava: GPS, Beidou, Glonass, Galileo i QZSS. Također, ima ugrađen dvopojasni GNSS čip za pozicioniranje sa sakrivenom visećom antenom, koja je zaštićena kompozitnim vlaknastim materijalom i skrivena unutar ušice sata. To smanjuje smetnje signala pozicioniranja uzrokovane metalnim materijalom. Inovativni dizajn poboljšava performanse GPS antene za 135% u usporedbi s tradicionalnim dizajnom, koji rješava bolne točke balansiranja točnosti pozicioniranja i kompaktnog dizajna, te dodatno ostvaruje precizno pozicioniranje.

Aerodinamični dizajn za bolje iskustvo nošenja

Izdržljivo kućište od polimernih vlakana s keramičkom završnom obradom i krunica od titanske legure zrakoplovne klase u kombinaciji ostvaruju snažan, lagan i udoban dizajn od oko 38,5 grama, što znači da ga trkači jedva primjećuju dok trče. Antibakterijski remen za sat je vodootporan, tako da trkači ne moraju brinuti da će znoj i prljavština doći u kontakt s remenom tijekom treninga. Watch GT Runner dolazi i s ekskluzivnim prikazom podataka o opterećenju treningom, RAI, vremenu oporavka i vremenskim prilikama, kako bi korisnik trening prilagodio svojim potrebama.

Pametni životni pomoćnik za cjelodnevnu upotrebu

Kao i njegovi prethodnici iz Huawei GT serije pametnih satova, Watch GT Runner pruža trajanje baterije do 14 dana u pametnom načinu rada, te do 8 dana kada se konstantno koristi. Zajedno s pametnim značajkama, kao i nadzorom zdravlja, Watch GT Runner je pametni asistent na zapešću svakog trkača.

Watch GT Runner sadrži ugrađeni barometar te podržava funkciju kompasa kako bi korisnici uvijek bili sigurni na otvorenom. Također, omogućuje reprodukciju glazbe putem zvučnika ili slušalica, te dolazi s velikom količinom prostora za pohranu, u koji stane do 500 pjesama. Štoviše, pametni sat podržava čitav niz funkcija praćenja zdravlja, uključujući obavijesti o abnormalno visokim otkucajima srca, praćenje spavanja i upravljanje menstruacijom. Watch GT Runner pokreće HarmonyOS 2.1, koji podržava bogati ekosustav lifestyle aplikacija, kao i aplikacija za zabavu, posao i putovanja.

Kao pametni nosivi uređaj, Watch GT Runner pomiče granice pametnog sata pružajući više od 30 aplikacija trećih strana. Sat svim trkačima i entuzijastima vježbanja pruža korištenje aplikacija poput Adidas Runtastic, Fitify, Komoot ili Health Synca, a broj dostupnih aplikacija značajno će se i povećati u nadolazećim mjesecima.

Kompatibilan s iOS i Android uređajima

Watch GT Runner kompatibilan je sa svim iOS i Android uređajima, kako bi osigurao najprikladnije korisničko iskustvo u svakom ekosustavu. Korisnik svakog ekosustava može koristiti značajke praćenja zdravlja i kondicije, uključujući i inteligentni plan dinamičke prilagodbe i Healthy Living Shamrock, a sve što je potrebno je preuzeti aplikaciju Huawei Health na svoj pametni telefon.

Huawei Watch GT Runner dostupan je u prodaji, a preporučena maloprodajna cijena pametnog sata iznosi 2.199,00 HRK.

Huawei proizvodi i usluge

U prodaji se nalaze dva vodeća uređaja Huawei P serije, P50 Pocket i P50 Pro. Oba uređaja dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

U prodaji se mogu pronaći i FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom.

Najčitanije