huawei
tekst1sl1 5

Huawei usprkos zabranama unutar EU svoje projekte razvija unutar EU – kako?

Dakle, u osnovi Huawei razvija stvari za EU, u EU, dok mu je zabranjen pristup u EU.

Da, naslov je posve točan i ne trebate ga čitati više puta – ako mislite kako ste isti pogrešno pročitali. Nedavno smo se ponovno dotaknuli dobro nam poznate Huawei problematike.

Svi iPhone 15 modeli imati će glavnu kameru od 48MP – zaista?

U čitavu priču u posljednje se vrijeme vrlo dobro nadovezala i Europska Unija, odnosno Europski Parlament. Upravo je to „regulatorno tijelo” dalo preporuke svojim članicama da prestanu koristiti 5G opremu koju proizvodi Huawei.

tekst2sl1 2

Jer se ponovno (nekim čudom) došlo do zaključka kako Huawei i kroz tu 5G opremu – špijunira svoje korisnike i sve „odaje” svojoj matičnoj zemlji (Kini).

AMD predstavio Ryzen Pro 7000 – za stolna (desktop) i prijenosna računala

Naravno sve ovo nije potvrđeno već se temelji na nekim odlukama koje je odavno donijela Amerika a Europa samo poslušno prisvojila. Sam razvoj daljnje situacije jako dobro znamo.

Huawei logo PR

Huawei je tako sada (trenutno) zabranjen u Americi i u nekim zemljama Europske (članicama EU) ali ono što ćemo vam sada reći svakako bi vas moglo iznenaditi.

Zašto moj iPhone zapne pri pripremi ažuriranja i kako to popraviti?

Jeste li se ikada zapitali gdje Huawei (u velikoj mjeri) razvija svoje buduće projekte? Proizvode i usluge koje ćemo mi (korisnici i tržište) tek u budućnosti imati prilike vidjeti i isprobati?

tekst2sl9
Huawei Avatr !

Dobro, ako bi ste rekli kako je to Kina bili bi ste u pravu ali i u drugim državama, Huawei razvoja svoje proizvode i usluge. Dali se sjećate našeg člana gdje smo govorili kako je EU dala „smjernice” da zemlje članice prestanu koristiti 5G Huawei opremu.

Samsung Exynos W930 pokretati će Galaxy Watch 6

Neke zemlje su to „poslušno” napravile, dok druge nisu. One koje nisu, nisu to napravile jer su zaboravile već jednostavno jer ne žele. A ne žele s razlogom jer te pojedine zemlje imaju partnerske odnose s Huawei proizvođačem.

tekst2sl3 3
Avatr 11 !

I upravo se tu krije odgovor na pitanje, gdje Huawei razvoja svoje nadolazeće projekte? Pa u tim zemljama koje su odbile „poslušati” EU i koje nisu uklonile 5G opremu.

Intervju: Li Changzhu, Huawei: XMAGE se nastavlja razvijati

Dakle, u osnovi Huawei razvija stvari za EU, u EU, dok mu je zabranjen pristup u EU. Čudno je to što unatoč zabrani upravo zbog sigurnosnih razloga, Huawei razvija tehnologiju u sljedećim područjima:

  • AI
  • 6G
  • Računalni oblak
  • Kvantno osjetilo
  • Povezivost
  • Okvir za autonomnu vožnju (Huawei Avatr)

Da dobro ste pročitali, Huawei već sada ima patent vezane uz autonomnu vožnju što bi značilo kako ćemo u budućnosti vidjeti prva Huawei vozila.

Samsung će imati dva Galaxy Unpacked događaja – jedno za Globalno a drugo za Američko (Kanadsko) tržište?

Ali ono što je nama još i čudnije je to što usprkos 5G zabrani korištenja opreme, Huawei unutar EU razvija „planove” za 6G. I upravo se može u nekim od ovih „polja” pojaviti zabrinutost za privatnost jer prvi na redu može biti „Računalni oblak” – a već kao da vidimo budućnost i ponovno optužbe vezane uz povredu privatnosti koja se ovoga puta razvija unutar EU a namjena je upravo EU.

tekst2sl5 2
Avatr 11 !

Da je ova novost zaista šokirala neke od zastupnika Europskog Parlamenta dokazuje i činjenica kako neki nisu imali pojma o čemu se zapravo i radi.

Meta također radi na „konkurentu” Twitter-a – u javnosti dostupan prikaz

Svakako ćemo nastaviti pratiti razvoj ove priče i hoće li Huawei kroz naredno razdoblje zaista i dalje biti prisutan unutar EU ili će ove „novine” zaista pokvariti njegovu prisutnost.

Najčitanije