Banner
tekst1naslovna1 1

Huawei bilježi pad prihoda u 2021. – za sve je kriva Amerika

Usprkos padu prihoda od 29% u odnosu na 2020, godinu Huawei i dalje ostaje dosljedan razvoju HarmonyOS, AppGallery te daljnjem razvoju mrežne opreme za 5G povezivanje na internet. Ovo su tri glavne značajke koje će biti u fokusu 2022, godine i naravno rad na ukidanju svih sankcija u potpunosti koje je Amerika nametnula ovom Kineskom proizvođaču pametnih telefona i ostale IT opreme.

Kada bi rekli da se ovome nismo nadali, lagali bismo. Nadamo smo se da će prodajni rezultati a samim time i dobit (prihodi) Huaweija biti oslabljeni ali baš u ovoj mjeri ovo se i nama čini malo „previše”. Naravno sve je to povezano s pričom oko „špijunaže” odnosno čitave zavrzlame Amerike i Huaweija odnosno njihovih zabrana i ostalih „igrica” nad ovim Kineskim proizvođačem IT hardvera.

tekst1sl11

Da ipak mi pređemo na stvar, radi se o padu prodaje a samim time i prihoda od vrtoglavih 29%. Što naravno nije mala brojka i ukazuje na veliki problem pred kojima se našao ovaj Kineski proizvođač. Tijekom 2021, godine bili smo svjedoci pokušaja Huaweija da te „probleme” nekako ublaži. Stoga smo svjedočili vlastitoj mobilnoj platformi Harmony OS a nakon toga i vlastitoj trgovini aplikacije, AppGallery.

OnePlus 10 (Pro) – prvi puta prikazan, benchmark rezultati i datum predstavljanja

Ovaj postotak pada prihoda uspoređuje se s 2020, godinom. Usprkos tome Huawei se trudio svim silama da korisnici i poklonici ne osjete sankcije Američke vlasti već su s modelima flagship karakteristika poput Huawei P50 pametnih telefona, korisnicima donijeli ono što zaista i zaslužuju. Kada bi se dotaknuli nekih planove u nadolazećoj 2022, godini oni bi uglavnom glasili i bili okrenuti ka daljnjem razvoju HarmonyOS mobilne platforme (koja se temelji jednim djelom na Androidu) i dovođenju još većeg broja aplikacija u AppGallery trgovinu aplikacija.

tekst1sl21

Tu je dakako ulaganje mnogo više financijskih sredstava i napora u vezi dodatnog usavršavanja 5G tehnologije povezivanja na internet a Huawei u tom segmentu značajno dominira u odnosu na konkurenciju. Huawei se pohvalio s prisutnošću HarmonyOS na pametnim telefonima a brojka trenutno iznosi 200 milijuna. Naravno ona se povećava na dnevnoj razini.

Huawei P50 Pocket stiže 23.12.

Ipak to je beznačajno u odnosu na Apple koji je još uvijek najveći odnosno najznačajnije se aktivira broj uređaja, broja trenutno broji milijardu uređaja aktiviranih Apple tvrtke, odnosno na kojima se koristi iOS ili pak iPadOS.

tekst1sl31

Nemojmo zaboraviti niti Android a o toj se pak platformi može napisati nekoliko zasebnih povećih članaka. Za kraj kažimo kako uz daljnji razvoj pametnih telefona, Huawei u novoj 2022, godini ostaje također fokusiran na tržište odnosno proizvodnju opreme za 5G, što mu također donosi veliku dobit.

https://www.youtube.com/watch?v=jIWJA5ccjlU

Dok se čitava situacija oko zabrana ne smiri odnosno dok se one u potpunosti ne ukinu od strane Američke vlade, Huaweiju ostaje samo daljnja borba kada su u pitanju pametnih telefoni i njihov plasman na svjetsko tržište. Nadamo se kako će Huawei kvalitetnije poslovati u 2022, godini te će samim time i dobit vratiti se na „stare dane” kada je Huawei uspješno poslovao.

Najčitanije