Banner
tekst2naslovna 6

Huawei P60 (Pro) i Huawei Mate X3 – predstavljanje 23.03.2023.

Huawei 23.03.2023. organizira događaj gdje će (za Kinesko tržište) predstaviti Huawei P60, Huawei P60 Pro te Huawei Mate X3 pametne telefone.

Čini se kako je glasinama (i navodima) došao kraj kada je u pitanju naredna generacija Huawei flagship pametnih telefona. Ono o čemu smo u posljednje vrijeme uveliko pisali izgleda kako ćemo za „koji dan” imati prilike i uživo vidjeti.

PlayStation 6 „odgađa” razvoj PS5 Pro konzole – iznenađenima nema kraja!

Naime Internetom se brzinom svjetlosti proširila vijest kako Huawei u matičnoj Zemlji uskoro organizirati event koji će se održati 23.03.2023.

tekst2sl2 4

Čini se kako će tada biti predstavljeno nekoliko modela pametnih telefona. Točnije njih tri a o kojim se modelima radi, vrlo je jednostavno za pogoditi.

Huawei P60 Pro fotke periskopske kamerre

Naime tvrtka će 23.03.2023. predstaviti iduću generaciju Huawei P pametnih telefona a njihova imena svi već jako dobro znamo. Riječ će naravno biti o Huawei P60 i Huawei P60 Pro modelima pametnih telefona.

Huawei Watch 4 ima cirkone i satelitsku komunikaciju

Ali također bi i jedan sklopivi model mogao ugledati svjetla pozornice. Ističe se kako će to biti Huawei Mate X3 model. Da se čitava priča ne bazira na samim glasinama dokazuje i pripadajući teaser.

tekst2sl1 1
“Promo” poster najave eventa 23.03.2023. !

Koji jasno navodi (na kojem piše) kako će event biti održan 23.03.2023. u 14:30h po njihovoj vremenskoj zoni. Naravno bez puno priče pogledajmo što će navedeni modeli sa sobom donositi (iako smo o nekim već imali prilike pisati na našim stranicama.

Huawei P60 serija:

Ovdje bi odmah na početku željeli istaknuti kao glavnu prednost Huawei P60 serije, njezine vrhunske kamere. Već smo na našim stranicama pisalo o nekim fotografijama stvorenim Huawei P60 Pro modelom te su one uistinu odlične.

Xiaomi 13 Ultra biti će dostupna globalno

To ponajprije mogu zahvaliti vlastitom tehnologijom za fotografiju pod nazivom „XMAGE”. Što možemo promatrati kao rezultat „prekida” suradnje Huawei-a s tvrtkom Leica.

tekst2naslovna 1

Ali po pitanju Huawei P60 modela taj bi XMAGE bio dostupan pri inačici 2.0. Govori se kako će Huawei P60 Pro raspolagati s 50MP (glavom kamerom) koja uključuje Sony IMX888 senzorom kamere.

Huawei Mate 50 Pro akcija, ušteda 380 eura!

Dok po pitanju širokokutne kamere tu će do izražaja doći isto tako 50MP ali ovoga puta sa senzorom Sony IMX858. Kao treća kamera dolazi do izražaja telefoto kamera pri rezoluciji 64MP i sa senzorom kamere „OV64B Omnivision).

tekst2sl2 3

Tu je naravno i podrška za 3,5x optički zoom. Ono što nas je (a vjerujemo i vas) najviše zanima je to koji će čip pokretati ova dva vrhunska modela pametnih telefona, pošto znamo kako Huawei još uvijek „muku muči” s Američkim sankcijama.

HUAWEI XMAGE Trend Report 2023. predstavljen na Mobile World Congressu u Barceloni 

Iako će u oba modela biti Qualcomm Snapdragon „flagship” modeli, čini se kako će oni donositi isključivo mogućnost 4G povezivanja. Pri Huawei P60 Pro modelu bit će to Snapdragon 8 Gen 2, dok će „slabiji” Huawei P60 raspolagati sa Snapdragon 8+ Gen 1 čipom.

tekst2sl1
Navodni prikaz (uživo) Huawei P60 Pro telefona !

Jer još je uvijek na snazi „zabrana” korištenja 5G tehnologije ka Huawei tvrtki. Ističe se i govori kako će Huawei P60 Pro dolaziti sa 6,6” OLED zaslonom te stopom osvježenja prikaza od 120Hz uz pripadajuću rezoluciju 1440p.

Apple na „vrhu” kada je u pitanju prodaja telefona u 2022.

Kapacitet baterije Huawei P60 Pro telefona dosezat će 5,000mAh te brzinu punjenja (žično) od 100W s bežičnim punjenjem pri snazi od 50W. Huawei P60 i Huawei P60 Pro bit će pokretani (gledano sa softverske strane) HarmonyOS grafičkim korisničkim sučeljem.

Huawei Mate X3:

O navedenom modelu sklopivog pametnog telefona, na našim stranicama već smo pisali. Huawei Mate X3 također će biti predstavljen na navedenom događaju 23.03.2023.

Huawei Mate X3 donosi „izbočeni” modul kamere – nalik na P60 Pro

Kao i u slučaju Huawei P60 modela i sklopivi Mate X3 svoj fokus stavit će upravo na kamere. Tako se govori kako će ona glavna kamera dolaziti pri rezoluciji od 50MP sa senzorom Sony IMX 766.

tekst2sl3 1

Tu se spominje i ultraširoka kamera od 50MP sa senzorom Sony IMX668 ali i IMX351 senzor periskopske zoom kamere. Ono što nas najviše zanima kada se god dotičemo sklopivih pametnih telefona je kapacitet odnosno autonomija pripadajuće baterije.

Huawei Mate X3 – donosi mogućnost satelitske komunikacije

Po pitanju Huawei Mate X3 modela ona će dolaziti s kapacitetom od 4,800mAh te će posjedovati mogućnost (žičnog) brzog punjenja pri 66W.

tekst2sl1 7
Stražnji modul kamera Huawei Mate X3 telefona !

Za sada nema navoda o dostupnost bežičnog odnosno reverzibilnog punjenja. Za zaslon se govori kako će (onaj unutarnji) donositi 2K rezoluciju prikaza.

Honor Magic5 Pro ima revolucionarnu Silicij-Ugljičnu bateriju!

Kao što je slučaj i s Huawei P60 modelima, tako će i Mate X3 „patiti” zbog Američkih sankcija. Odnosno Snapdragon 8+ Gen 1 neće donositi 5G mogućnost povezivanja, već isključivo 4G.

tekst2sl4 2
“Promo” poster najave eventa 23.03.2023. !

Govori se kako bi Huawei Mate X3 mogao raditi na „prilagođenoj” verziji HarmonyOS platforma koja će imati više značajki po pitanju korištenja vanjskoj te unutrašnjeg zaslona. Naravno dok ne vidimo samo predstavljanje, možemo samo nagađati što je Huawei pod ovime mislio

Zaključak (i cijene):

Huawei je (čini se) spreman za predstavljanje dva nadolazeća – odnosno tri nadolazeća flagship modela. Od toga će dva biti „obični” telefoni s fokusom na mogućnosti kamera, dok će treći biti sklopivi ali isto tako će kamere i njezine značajke biti u fokusu.

tekst2sl5 1
“Promo” poster najave eventa 23.03.2023. !

Nedostatak mogućnosti 5G mogućnost povezivanja na internet i daljnja borba s Američkim sankcijama, Huawei će pokušati nadomjestiti jednom mogućnosti.

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

Radi se o mogućnosti povezivanja i komunikacije putem satelite. O tome smo već više puta govorili i pisali na našim stranicama a čini se kako će dolaskom navedenih modela, to postati i stvarnost.

tekst2sl6
Fotografija snimljena Huawei P60 Pro telefonom – na društvenoj mreži podijelio CEO Huawei-a.

Za sada će navedeni modeli biti predstavljeni isključivo na Kineskom tlu i usko vezano uz navedeno prodajno područje. Ali ono što očekujemo je njihov dolazak u skorije vrijeme na globalnu razinu.

Cijene (okvirne):

*Reći ćemo kako ove cijene službe čisto kao okvirni pokazatelj što možemo očekivati kada modeli telefona dođu na tržište, te nisu stvarni pokazatelj cijena*

  • Huawei P60 Pro na tržište će doći s cijenom (okvirnom) od 1,150$. Radna memorija ići će do 8GB, dok će interna dolaziti u kombinacijama od: 128GB/256GB.
  • Huawei P60 doći će na tržište s okvirnom cijenom od 999$ te će isto tako donositi (navodno) 8GB radne te 128GB/256GB interne memorije.
  • Huawei Mate X3 na tržištu će biti dostupan pri cijeni od 2,200$ a dolazit će u dvije verzije radne memorije (8GB/12GB) te dvije verzije interne memorije (256GB/512GB).
Najčitanije