Banner
Poznati pobjednici lokalnog Next Image foto natjecaja 3

Gotov je Huawei Next Image, pogledajte lokalne pobjednike

Nakon više od 6.000 prijavljenih radova na Next Image foto natječaj, Huaweijev žiri odabrao je pobjednike lokalne verzije natječaja u ovogodišnjih 5 kategorija. Natječaj je službeno trajao do kraja srpnja, a iz cijele je Europe prijavljeno gotovo 100.000 fotografija, dok je iz Hrvatske pristiglo preko 6.700 radova.

U kategoriji Lica pobjednik je korisnik „HuaweiP10“ sa svojom fotografijom „Dot art“, u kategoriji Laku noć najboljom je proglašena fotografija „Polarna noć u Finskoj“ korisnika „Bole87“. Rad „Čarobna šuma“ korisnika „jledinscak“ odnijela je pobjedu u kategoriji Zdravo, živote, dok je fotografija „Plitvice lakes“ korisnika „MC“ pobijedila u kategoriji Blizu daleko. U

kupni pobjednik natječaja je „VedranVidak“ sa serijom fotografija „Maštarije iz djetinjstva“ iz kategorije Pripovjedač.

Najbolja fotografija po izboru lokalnog žirija osvojila je Huawei P40 pametni telefon, dok su najbolje fotografije u preostale 4 kategorije osvojile Huawei Wireless tripod.

„Nakon više od 6.000 pristiglih radova na Huawei Next Image natječaj, dobili smo 5 pobjednika. Zaista je bilo teško odabrati pobjednike iz svake kategorije jer je prijavljeno mnoštvo fantastičnih radova zbog čega nam je trebalo više od 3 tjedna da prođemo skroz sve fotografije kako bi u konačnici izabrali najbolje“, istaknuo je Petar Krešimir Furjan, poznati fotograf i član žirija Next Image natječaja.

Poznati pobjednici lokalnog Next Image foto natjecaja 2

Ove godine pobjednike lokalnog Next Image natječaja odabirao je žiri u sastavu:

  • Domagoj Sever – poznati hrvatski fotograf i travel bloger čija je fotografija Medvednice bila izložena u Pariškom Grand Palaisu u sklopu Next Image natječaja.
  • Petar Krešimir Furjan – fotograf i snimatelj, njegov rad na Instagramu prati preko 45 tisuća fanova.
  • Tomislav Može – akademski fotograf i snimatelj iz Zagreba koji surađuje s brojnim domaćim i inozemnim klijentima, specijalizirao se za komercijalno-reklamnu, sportsku i modnu fotografiju koju često dijeli sa svojim pratiteljima.
  • Norman Mueller – direktor Huawei marketinga za hrvatsko i slovensko tržište

Poznati pobjednici lokalnog Next Image foto natjecaja 3

Huaweijevi pametni telefoni redovito se nalaze pri vrhu ljestvica kada je u pitanju mobilna fotografija, a u kompaniji su izrazito ponosni na partnerstvo s Leicom, cijenjenom njemačkom tvrtkom koja se bavi optikom i izradom fotoaparata.

Huawei svake godine za svoje korisnike organizira i Next Image foto natječaj s vrlo bogatim nagradnim fondom.

Poznati pobjednici lokalnog Next Image foto natjecaja 4

Kada je riječ o telefonima s vrhunskim kamerama, krajem ožujka ove godine predstavljena je Huawei P40 serija koja još jednom podiže ljestvicu mobilne fotografije uz brojne napredne mogućnosti. Huaweijeva P serija poznata je po impresivnom dizajnu i vrhunskim performansama, pogotovo na polju kamere, a tako je i ove godine.

Poznati pobjednici lokalnog Next Image foto natjecaja 6

Kao najmoćniji uređaj serije ističe se Huawei P40 Pro+ s peterostrukim sustavom stražnje kamere razvijenim u suradnji s Leica-om, a osim poboljšanja na svim područjima, fotografije su vrhunske kvalitete, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Najčitanije