Banner
1 28

Huawei nastavlja podržavati Android aplikacije na globalnom tržištu

Premda se nedavno govorilo kako će nova inačica Huawei mobilne platforme prestati s podrškom Android aplikacija, čini se kako će taj korak biti samo stupiti na snagu u Kini - dok će globalno tržište ostati netaknuto.

U najnovijem izvješću, Huawei je predstavio ključne promjene u svojoj strategiji operativnog sustava, s naglaskom na nadolazećem HarmonyOS Next.

Apple iPhone 16 Pro – novi sustav hlađenja baterije i prvi prikaz

Unatoč značajnim izmjenama, najveća vijest koja je privukla pozornost javnosti jest odluka da HarmonyOS Next neće podržavati Android aplikacije na Huawei uređajima.

1 13

Važno je napomenuti da će se ova promjena, prema informacijama iz izvora poput China Mobilea, vjerojatno primijeniti samo na kineskom tržištu.

Google uklanja na Androidu 14 dugi pritisak na ikone za dobivanje obavijesti

Ova vijest izazvala je raznolike reakcije među korisnicima diljem svijeta, no ključno pitanje ostaje kako će ova odluka utjecati na međunarodne potrošače.

5 7

Prema izvješću China Mobilea, Huawei planira ograničiti ove promjene samo na domaće tržište. To znači da će međunarodni Huawei uređaji i dalje koristiti EMUI, prilagođeni operativni sustav temeljen na Androidu koji je razvio Huawei.

OneUI 6: savjeti za korištenje AI kamere

Iako EMUI dijeli s HarmonyOS-om određene sličnosti, zadržava svoju bazu na Android Open Source Project (AOSP). Bitno je naglasiti da EMUI ne uključuje Googleove usluge ili aplikacije, no korisnici i dalje zadržavaju mogućnost instalacije izvornih Android aplikacija putem bočnog učitavanja.

2 14

Unatoč ovim promjenama, Huawei ostaje predan podršci programerima izvan Kine. Ovo je ključno obećanje tvrtke kako bi osigurala da aplikacije i dalje besprijekorno funkcioniraju na uređajima koji ne koriste Googleove usluge.

Huawei je objavio pobjednike ovogodišnjeg XMAGE natjecanja 

Postojeći ekosustav programera aplikacija, usmjeren na održavanje kompatibilnosti, ukazuje na tvrtkinu posvećenost održavanju visoke kvalitete korisničkog iskustva.

3 13

Ovo posljednje izvješće potaknulo je pitanja o budućnosti HarmonyOS-a na globalnoj razini. Iako će međunarodni korisnici i dalje koristiti EMUI s podrškom za Android aplikacije, ostaje otvoreno pitanje hoće li Huawei proširiti HarmonyOS na globalno tržište. Moguće je da tvrtka ima dugoročne planove koji uključuju integraciju HarmonyOS-a za međunarodne potrošače, no to ostaje na čekanju do službenih potvrda.

HarmonyOS Next stiže na Huawei mobitele

Sve u svemu, iako postoje promjene u planovima Huaweiove strategije operativnog sustava na domaćem tržištu, međunarodni korisnici mogu biti sigurni u stabilnost i kontinuitet EMUI-ja.

2 1

Huawei nastavlja pružati korisnicima izvan Kine pristup najnovijim značajkama Androida putem EMUI-ja, osiguravajući time da će iskustvo korištenja njihovih uređaja ostati neprekinuto i kvalitetno. Očekuje se daljnji razvoj situacije, a korisnici diljem svijeta s nestrpljenjem prate najnovije vijesti o budućnosti Huawei operativnih sustava.

BMW se u Münchenu okreće električnim motorima

Svakako ostaje za vidjeti kako će Huawei ovaj “slučaj” kroz budućnost implementirati unutar globalne razine ali mislimo kako će nešto slično ipak učiniti.

tekst2naslovna 2

Odnosno kako će uskoro ipak biti neki odmah od Android platforme, jer sada sada on predstavlja Huaweiju najvećeg rivala. S obzirom na sve probleme i nedaće koje je Huawei imao i još uvijek ima s obzirom na davne Američke sankcije. Naravno da nastavljamo pratiti razvoj događaja te ćemo vas o svemu obavijestiti.

Najčitanije