Banner
tekst1naslovna 3

Huawei Mate V – preklopni telefon namijenjen široj masi

Čini se kako će Huawei Mate V biti prvi sklopivi pametni telefon namijenjen širokoj masi

Prisjetite se kako smo prije nekoliko dana govorili o tome kako Huawei uskoro namjerava svoje naredne sklopive pametne telefone dodatno poboljšati i započeti serijsku proizvodnju.

Motorola radi na VR pametnim naočalama

Čini se kako se taj dan polako bliži odnosno imamo nove informacije i navode koji govore nešto više o članku od prije nekoliko dana. Recimo sada da znamo ime nadolazećeg modela sklopivog pametnog telefona.

Huawei je otvorio dosad najveći Health Lab za zdravlje i sport

Ono je Huawei Mate V a izgleda kako će u odnosu na Huawei Mate X (prvi sklopivi pametni telefon) imati više poboljšanja nego bismo se mogli nadati. Osim zaslona i bolje kvalitete prikaza ono što je bitnije je to kako će Huawei Mate V donositi poboljšane „šarke” pametnog telefona.

Huawei kreće u masovnu proizvodnju sklopivih pametnih telefona

Upravo se one zaslužne da se pametni telefon može preklopiti i da uopće i bude preklopni pametni telefon. Za usporedbu prisjetimo se kako je pri prvom Huawei Mate X modelu kako su te šarke bile poprilično „krhke” odnosno nekvalitetne pa su nakon određenog vremena postepeno popuštale. Što bi rezultiralo time da se pametni telefon nije mogao kako treba (u potpunosti) preklopivi.

Naravno taj su modeli imali i prvi modeli iz Samsung dok su dolaskom aktualnih Galaxy Z Flip 3 i Galaxy Z Fold 3 modela „te dječje bolesti” jednostavno prestale.

Samsung Galaxy A33 – vodootpornost i 5G dolaze u srednji rang

Osim boljih naprednijih šarki Huawei Mate V će sa sobom donositi i kvalitetniji odnosno bolji način rashladnog sistema što bi služilo da se pametni telefon ne grije toliko sa s obzirom na njegove dimenzije kada je otvoren i sklopljen.

Android TV 12 dostupan je – za sada u opticaju za programere

Sam rashladni sustav bi se trebao protezati kroz čitavu unutrašnjost pametnog telefona a također bi i cijevi „tzv cijevi” trebale biti elastične odnosno s mogućnošću preklapanja. Naravno sve je ovo još na bazi patenta još iz 2020, godine te sam Huawei nije potvrdio a nije niti negirao dolazak jednog ovakvog sustava rashlađivanja u naredni sklopivi pametni telefon.

Motorola postavlja kameru ispod zaslona

Izvor (navodno dosta upućen oko same proizvodnje Mate V modela pametnog telefona) govori kako će Huawei 23,12,2021 na događaju između ostalog predstaviti i ovaj sklopivi pametni telefon.

Samsung Galaxy Note – prestaje podrška i to je kraj

Osim njega događaj u organizaciji Huaweija donijeti će i novim prijenosnicima kao i dodatnim hardverskim rješenjima ovog tehnološkog diva. Naravno za sada nažalost nemamo moguću cijenu i datum dostupnosti Huawei Mate V sklopivog pametnog telefona.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 je gamechanger!

Ipak se nadamo kako neće proteći mnogo vremena nakon predstavljanja a da na tržištu i policama trgovina ne ugledamo Huawei Mate V pametni telefon.

Xiaomi 12 će biti prvi mobitel sa Snapdragon 8 Gen 1

Moramo reći da se previše ne nadamo kako će Huawei svoj pametni telefon učiniti dostupnim širokoj masi, odnosno kako će njegova cijena slijediti cijenu modela iz Samsunga što svakako odnosno u velikoj mjeri nije za svačiji džep.

Najčitanije