huawei
tekst2naslovna 1

Huawei Mate 50 biti će predstavljen 07.09.2022.

Huawei zbog zabrana i ograničenja Američke vlade odustaje od predstavljanja dva flagship modela svake godine. Ove godine imat ćemo prilike vidjeti Huawei Mate 50 (u četiri izvedenice).

Huawei se i dalje „bori” sa zabranama i optužbama koje je nametnula Američka vlada. Koliko se god trudili da to korisnici ne primjene i ne osjete ipak se neke posljedice jednostavno ne mogu izbjeći.

Samsung One UI 5.0 beta dostupna je za Galaxy S22 modele

Jedna od tih je svakako i „prestanak” predstavljanja dva vodeća Huawei modela svake godine. Na samo jedan model. Kako sada glasine govore čini se kako će „prestanak” biti za Huawei P modele flagship pametnih telefona a bit će samo predstavljani (i održavani na životu) Huawei Mate linija pametnih telefona.

tekst2sl1 1

Tako će ova 2022. godina ostati upamćena po „samo jednom” vrhunskom flagship pametnom telefonu iz Huaweija. Bit će to Huawei Mate 50, odnosno čak četiri različita modela:

  • Huawei Mate 50e
  • Huawei Mate 50
  • Huawei Mate 50 Pro
  • Huawei Mate 50 RS

Glasine govore kako će tri modela, osim Huawei Mate 50 RS pokretati Kirin 9000S chipset. Razlog tome je što Huawei nema jednostavno resursa (materijala) za proizvodnju Kirin 9000S chipseta za sva četiri modela.

tekst2sl2 1

Naravno pak razlog tome jesu Američke restrikcije i zabrane koje i dalje muče Huawei. Odnosno još 2020. godine SAD je zabranio ljevaonicama koje koriste Američku tehnologiju da isporučuju chipsete Huaweiju.

Koncept Huawei Mate 50 Pro

Stoga bi Huawei Mate 50 RS trebao koristiti (odnosno koristit će) Snapdragon 888 ali bez mogućnost 5G značajke. Odnosno Huawei Mate 50 RS doći će bez „značajke” 5G povezivanja na internet.

Samsung Galaxy A53 5G recenzija

Ono što bi Huawei Mate 50 serija trebala sa sobom donijeti je i HarmonyOS 3.0 o kojem smo nedavno pisali na našim stranicama. Huawei je i zaključio suradnju s Leicom (u korist Xiaomija) i čini se kako je pronašao novog „partnera”.

HarmonyOS 3.0 dolazi u rujnu

Odnosno stražnja kamera Huawei Mate 50 pametnog telefona dolazit će s popisom XMAGE. Namjerno smo ovo PARTNERA naglasili jer je riječ o vlastitom proizvodu, odnosno XMAGE je u suštini Huawei što se pokazuje kao zanimljiva i domišljata zamjena.

Pada prodaja pametnih telefona drugi kvartal zaredom

Ovo dokazuje iako više Huawei nije „moćan” kao nekada, dokazuje kako su ipak domišljati i znaju se snaći u svakakvim nedaćama. A bit će zanimljivo za vidjeti ako će Huawei Mate 50 Pro izgledati baš kao što je to prikazano na konceptom video zapisu.

tekst2sl3 1

Sigurni smo kako ćemo u narednim danima pisati o još nekim informacijama koje se dotiču Mate 50 serije. A to tada kao jedini prikaz ostaje nam pripadajući video zapis i nekoliko fotografija.

Android aplikacije koje kradu novac – uklonite ih

Kako će kupci reagirati na Huawei Mate 50 seriju pametnih telefona tek će se vidjeti. Ali ono što je sigurno je to kako se Huawei i dalje bori sa svim zabranama koje su stavljene pred njega.

Huawei pametna rješenja za bezbrižno ljeto

A sve u cilju kako korisnici ne bi osjetili niti jednu posljedicu ili „manu” u samim Huawei pametnim telefonima, što svakako pozdravljamo.

Najčitanije