Banner
tekst2naslovna 9

Huawei kreće u masovnu proizvodnju sklopivih pametnih telefona

Huawei odlučno kreće u masovnu proizvodnju preklopnih pametnih telefona, sredinom iduće godine

Huawei i dalje ima niz problema s Amerikom zbog zabrana. Čini se kako ih to ne sprečava da se odvaže i krenu dalje s proizvodnim procesom pametnih telefona.

Uostalom to je ono što najbolje rade i znaju.

Gledajući to s neke druge strane nego što obični ljudi, čitaoci gledaju,  sa strane ekonomije gdje je proizvodnja i plasman robe jedina „slamka spasa” kada govorimo o nekom proizvođaču bilo da je riječ o Huaweiju, Samsungu ili nekom trećem posve je nebitno.

tekst2sl3 2

Želimo reći da prema aktualnim izvorima Huawei kreće u masovniji proces proizvodnje sklopivih pametnih telefona.

Za sada je na tržištu (odnosno za njega se zna) dostupan Huawei Mate X no njegova cijena slobodni smo reći sprečava veliku većinu potencijalnih kupaca da se upuste u navedeni korak.

tekst2naslovna 9

Cijena je bitan faktor pri kupovini ali i određeni strah jer sklopivi pametni telefoni još uvijek nisu na razini „običnih” pametnih telefona kakve uostalom i poznajemo.

Recimo na primjeru kako cijena Huawei Mate X sklopivog pametnog telefona iznosi 2150€ dok je njegov „nasljednik” Huawei Mate Xs s cijenom od 2300€ još i skuplji.

tekst2sl1 10

S time na umu može se reći Huawei kreće u masovniju proizvodnju (nadolazećih) sklopivih pametnih telefona.

Još nije poznato koji će to modeli biti no Huawei govori kako će njihova cijena biti daleko pristupačnija no što je to slučaj s Huawei Mate X modelima.

Kao glavnog i jedinog konkurenta za sada Huawei vidi Južno Korejski Samsung.

tekst2sl2 9

I to ponajprije s Galaxy Fold 3 i Galaxy Flip 3 modelima te su naveli kako će cijene biti slične kao što je to oformio Samsung za svoja dva modela sklopivih pametnih telefona.

Naravno ovo je dobra vijest za sve štovatelje Huawei tehnologije ali se bojimo da i dalje neće prodavati odnosno da se i dalje sklopivih pametni telefoni neće prodavati u tom mjeri (kao obični modeli) u kojoj bi to željeli Huawei i Samsung.

https://www.youtube.com/watch?v=TTDdJGUH8NM

Za usporedbu kažimo kako je Samsung Galaxy Flip 3 samo u 40 dana prodan u više od milijun primjeraka.

Taj podatak dao je snažan vjetar u leđa Samsungu koji do kraja 2022, godine želi proizvesti i plasirati ukupno 13 milijuna sklopivih Galaxy pametnih telefona.

maxresdefault 23

Pritom mislimo na 4 milijuna modela Galaxy Z Fold i 9 milijuna modela Galaxy Z Flip. Hoće li nešto slično poći za rukom i Huaweiju vidjet ćemo.

Oni su naveli kako njihova masovna proizvodnja pametnih telefona kreće sredinom 2022, godine.

Mi se nadamo kako će do planiranog vremena restrikcije koje je nametnula Amerika jednostavno prestati ili se u velikoj mjeru ublažiti…

Najčitanije