Banner
tekst3sl2

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 dostupni su za preuzimanje

Osim pozadine na iOS 16.5 te watchOS 9.5 platformama, „Pride Celebration” dostupna je i kao „narukvica” za Apple Watch.

Više od mjesec dana proteklo je od kako je Apple počeo s testiranjem iOS 16.5 verzije. Večeras je ona napokon dostupna široj masi. Neke od novina koje iOS 16.5 sa sobom donosi jesu (klasični) ispravci u radu same mobilne platforme te dugotrajnija autonomija baterije.

TikTok zabranjen u Montani – dali je ovo kraj TikToka?

Naravno neke novine se ipak ističu a jedna od njih je svakako i podrška „LGBT” zajednici s novom pozadinom „Pride Celebration”. Osim pozadine na iOS 16.5 te watchOS 9.5 platformama, „Pride Celebration” dostupna je i kao „narukvica” za Apple Watch (od Watch 3 modela pa ka novijim). Naravno ostale neke značajke koje dolaze s iOS 16.5 platformom jesu:

  • Nova pozadina proslave ponosa za zaključani zaslon u čast LGBTQ+ zajednice i kulture
  • Kartica Sport u Apple Newsu daje jednostavan pristup pričama, rezultatima, poretku i još mnogo toga za timove i lige koje pratite
  • Kartice s mojim sportskim rezultatom i rasporedom u Apple Newsu vode vas izravno na stranice igara gdje možete pronaći dodatne pojedinosti o određenim igrama Rješava problem zbog kojeg Spotlight može prestati reagirati
  • Rješava problem zbog kojeg podcasti u CarPlayu možda ne učitavaju sadržaj
  • Rješava problem zbog kojeg se postavke vremena zaslona mogu poništiti ili se ne sinkronizirati na svim uređajima

Ažuriranje nosi oznaku 20F66 a potrebno je i istaknuti kako je ovo i „posljednje” ažuriranje prije održavanje WWDC konferencije. Gdje ćemo imati prilike više toga čudi o nadolazećem iOS-u 17 te gdje isto tako možemo očekivati i „puštanje u opticaj” prve Bete za iOS 17.

tekst1sl1 2

Kako to već obično biva sam proces nadogradnje poprilično je jednostavan. Naravno potrebno je imati bateriju napunjenu iznad 51% te biti spojen na Wi-Fi.

Apple: Dolaskom iOS-a 17, „Hey Siri” se mijenja u „Siri”

Potom otići u Postavke, Općenito, Ažuriranje softvera. Apple iOS 16.5 podržan je za sve iPhone modele koji mogu „nositi” iOS 16. A tek što je iOS 16.5 krenula ka „publici” u opticaj je također puštena i prva Beta nadolazećeg iOS-a 16.6.

tekst1sl2 3

No na njegov dolazak ipak ćemo morati pričekati nakon održavanja WWDC 2023. konferencije – koja će biti početkom lipnja u samom sjedištu Apple-a.

Najčitanije