Banner
tekst2naslovna 2

HarmonyOS 3.0 dolazi u rujnu

Naredna inačica HarmonyOS 3.0 očekuje nas nakon ljeta dok prve developerske verzije očekujemo već u svibnju. Sama podrška bit će na svim HarmonyOS 2.0 modelima a možda bude i "proširenje" podrške.

Dok Huawei ide „korak po korak” sa svojom HarmonyOS platformom i nedavno je prešao brojku od 100 milijuna instaliranih uređaja (pametnih telefona), verzija 2.0 iz dana u dan dobiva nove značajke.

Sigurni webshopovi za online kupovinu

Ne samo značajke već i način rada, funkcije i samo sučelje iz dana je u dan sve naprednije što Huawei korisnici pametnih telefona uistinu žele i hvale zaista.

Kako smo i rekli Huawei se pohvalio kako je u rujnu prešao brojku od 100 milijuna instaliranih uređaja što shvaćaju kao veliku prednost i vjetar u leđa za ići dalje.

Harmony OS 3.0 - napokon i za zapadna tržišta?
Harmony OS 3.0 – napokon i za zapadna tržišta?

No zanimljivo jest, da je Huawei , usprkos očekivanjima i polu službenim najavama – za zapadna tržišta nastavio razvijati EMUI 12, koji sada izgleda i radi poput Harmony OS-a, ali je ispod i dalje Android.

Osim navedenog ne smijemo zaboraviti niti AppGallery, trgovina aplikacijama na Huawei pametnim telefonima, koja je danas zaista dobro popunjena i domaćim aplikacijama.

Iako je verzija Harmony OS 3.0 tek u fazi pripreme, uskoro se očekuje dolazak prvih developerskih a zatim i beta verzija. Ona finalna prva verzija očekuje se dolaskom jeseni, u rujnu.

HarmonyOS 3.0 u prvom pogledu donosit će poboljšano vizualno sučelje i sam način rada ali iz Huaweija govore kako ne treba očekivati previše u usporedbi s aktualnom HarmonyOS 2.0 verzijom.

tekst2sl5

Iako možda HarmonyOS 3.0 neće donijeti „wow” efekt prilikom predstavljanja siguzrno jest da će Huawei fino ispolirati sučelje – koje je i sada na zavidnom nivou brzine i mogućnosti.

Ono je predstavljeno u svrhu razvoja aplikacija za nadolazeći HarmonyOS 3.0 a njezin naziv je ArkUI. Kako smo i rekli ArkUI isključivo je vezan i namijenjen za razvoj HarmonyOS 3.0 aplikacija a iste se rade uz pomoć TypeScript i JavaScript programskih jezika.

tekst2sl3 1

Pitanje dobivanja HarmonyOS 3.0 nadogradnji odnosno dolazak nove inačice mobilne platforme za sada je rečeno kako će sve biti poznato kada bude dostupna prva beta verzija.

Ipak sigurni smo kako će svi HarmonyOS 2.0 pametni telefoni također dobiti nadogradnju na nadolazeći HarmonyOS 3.0 operativni sustav, a vjerojatno jest i da će EMUI dobiti isti vizualni identitet.

Petal Clip i Huawei nova 9 SE za kreativne videe

Govori se kako će nadolazeći Huawei Mate 50 biti prvi model pametnog telefona koji će dolaziti s predinstaliranim HarmonyOS 3.0 mobilnim operativnim sustav a to bi značilo kako ćemo Huawei Mate 50 imati prilike ugledati u ljetnim „vrućim” mjesecima, ili odmah na jesen.

tekst2sl2 4

Najčitanije