Banner
Huawei Developer Webinar 2020

Huawei donosi live streaming u online trgovine

Huaweijeve napredne tehnologije, uključujući HMS Core, AR Engine, HiAI, ali i 5G i umjetnu inteligenciju, zajedno donose jasnija, pametnija i učinkovitija rješenja za live streaming koji će revolucionarizirati online shopping

Povećanje obujma prodaje e-trgovina s 2,39 bilijuna dolara u 2018. godini na 3,46 bilijuna dolara u 2019. godini pokazuje kako sve više trgovaca i potrošača gleda online streamove za prodaju i kupnju proizvoda, a očekuje se da će ovakav tip e-trgovine nastaviti zauzimati sve veći udio u maloprodajnom sektoru.

Huaweijevo inovativno rješenje stvoreno je kako bi pomoglo programerima ponuditi više mogućnosti na brzo rastućem tržištu e-trgovine, a trgovcima osigurati vrhunsko iskustvo live streaminga: lakše, brže i jednostavnije.

Streaming uživo ima daleko uspješniju stopu konverzije korisnika u usporedbi s tradicionalnom e- trgovinom i učinkovitiji je u poticanju prodaje i izgradnji lojalnosti.

„Pandemija nas kao potrošače prisiljava da mijenjamo svoje ponašanje zbog raznih zastoja i ograničenja. Online potražnja porasla je zahvaljujući velikom broju dostupnih proizvoda i kategorija, a u svim industrijama digitalno je postalo primarna djelatnost“, rekao je Dafitijev voditelj za proizvodnu i poslovnu inteligenciju Roosevelt Nascimento, jedan od partnera koji je držao govor tijekom događaja.

Huawei MateBook Pro 2020 5

U naprednom rješenju za streaming uživo, Huaweijev komplet za virtualizaciju uređaja omogućuje da različiti uređaji s kamerama postanu dodatne kamere pametnog telefona, omogućujući jednostavno prebacivanje između svake od njih. Jednim dodirom ekrana telefona koji upravlja prijenosom moguće je prikazati proizvode iz više uglova i održati publiku u zainteresiranom. Tehnologija je cjenovno isplativa, a upravljanje kroz samo jedan uređaj je iznimno lagano.

Rješenje također integrira Huawei HiAI kako bi poboljšao iskustvo e-trgovine uživo omogućujući prodaju temeljenu na prethodno definiranim scenarijima. Pomoću pozadinske obrade u stvarnom vremenu digitalne zamjene pozadine odvijaju se prema različitim scenarijima, pružajući publici prirodne i intuitivne demonstracije proizvoda.

Uz Huaweijeve AR mogućnosti koje su također integrirane u novo rješenje proizvodi se sada mogu prikazivati na još jasniji način. Primjerice, moguće je prikazati unutarnju strukturu pametnog telefona kako bi se dao detaljan uvid u dizajn i izradu.

Huawei MatePad Pro 1

S obzirom na to da bi prekid veze doveo do zamrzavanja kadra, što može biti neugodno tijekom prijenosa uživo, poboljšane mogućnosti Huaweijeve 5G i Wi-Fi mreže mogu smanjiti latenciju i povećati brzinu preuzimanja kako bi se osiguralo pouzdanije i brže iskustvo gledanja uživo.

Sve prethodno navedene tehnologije međusobno su kombinirane kako bi prijenosi uživo bili izvodljiviji, napredniji i profesionalniji za svakodnevne korisnike. Na webinaru je predstavljen i “Pilot

Collaboration Program” koji je osmišljen kako bi podržao programere koji žele izgraditi naprednija rješenja za streaming uživo. Huawei će financirati pet globalnih partnera i pomoći im da otvore nove poslovne prilike u e-trgovini uživo putem inovativnog HMS Core-a.

Huawei Developer Webinar najnoviji je događaj koji svjedoči Huaweijevoj posvećenosti stvaranju ekosustava koji programerima omogućuje otvaranje novih prilika, a korisnicima Huaweija i AppGallery trgovine inovativnije i jedinstveno iskustvo.

Najčitanije