Banner
2 15

Huawei Aito M9 – elektrifikacija ulazi na SUV tržište

Nakon što Xiaomi uskoro predstavlja MS11 model električnog vozila, slično radi i Huawei.

Nastavlja se napeta utrka između tehnoloških divova Huaweija i Xiaomija, koji se sada nadmeću ne samo na tržištu pametnih telefona, već i u svijetu električnih automobila. Nedavno smo raspravljali o nadolazećem Xiaomi MS11 modelu, a sada je red da se Huawei proizvođaču.

Xiaomi ove godine predstavlja MS11 – prvi električni automobil s cijenom od 25,500€

Huawei, u suradnji s tvrtkom Aito, ulazi na tržište električnih vozila (NEV) i svi njihovi budući modeli nosit će oznaku “Aito”. Ovdje ćemo se fokusirati na Aito M9, novi adut u njihovoj igri, koji se očekuje na tržištu tijekom četvrtog kvartala.

1 14

Kinesko Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije (MIIT) nedavno je objavilo svoj katalog modela koji će biti dopušteni za prodaju u Kini, a među njima se istaknula Aito M9 SUV.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Javnost će imati priliku dati povratne informacije o ovom modelu između 13. i 19. rujna. Ulazak u ovaj katalog predstavlja posljednji korak u regulatornom procesu koji omogućava prodaju vozila na kineskom tržištu.

2 15

Aito M9 dolazi u dvije verzije – jedna kao električno vozilo s produženim dometom (EREV), a druga kao baterijsko električno vozilo (BEV). Dimenzijama se ističe, s dužinom od 5230 mm, širinom od 1999 mm i visinom od 1800 mm, te međuosovinskim razmakom od 3110 mm.

BMW iX1 eDrive20 – najpristupačniji električni SUV

Motorizacija Aito M9 razlikuje se ovisno o verziji. EREV verziju pokreće motor od 112 kW s obujmom od 1499 ml, dok su BEV verzije opremljene dvostrukim elektromotorima snage od 165 kW do 200 kW. Sve verzije koriste trostruke litij-ionske baterije isporučene od strane CATL.

3 14

Aito je marka premium automobila koju je lansirala tvrtka Seres Group u suradnji s Huaweiom u prosincu 2021. godine. Njihov prvi model, Aito M5, stigao je na tržište samo nekoliko dana kasnije. Nedavno su predstavili novu verziju svog drugog modela, M7 SUV, s povoljnijim cijenama.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Huawei se uključio u projekt M9 ranije ove godine, a Richard Yu, šef Huawei-ovog automobilskog poslovanja, izrazio je uvjerenje da će M9 postaviti nove standarde za pametne SUV-ove čija će cijena biti ispod 10 milijuna RMB.

4 9

Aito M9 bit će izgrađen na potpuno novoj visokonaponskoj platformi od 800 V, koja će iskoristiti najnovije Huawei-ove tehnologije kako bi stvorila luksuzno, udobno, tiho i pametno vozilo. Yu je istaknuo da će M9 biti “najluksuzniji, vrhunski i najpametniji automobil na cijelom tržištu”.

Tesla predstavila osvježeni Model 3 – evo što donosi

S ovim potezom Huawei i Aito ulaze u dinamičan svijet električnih automobila, a vrijeme će pokazati kako će se nositi s konkurencijom i koji će modeli privući pažnju kupaca na sve zahtjevnijem tržištu električnih vozila.

Ono što smo kroz šalu donedavno isticali, kako ćemo kod telekom operatera umjesto telefona uzimati automobile, čini se kako će zaista postati java.

Najčitanije