Banner
HTC A100 #2

HTC pokušava povratak na tržište – tabletom

Nakon godina neuspjeha Tajvanski HTC čini se pokušava postepeno vraćanje na tržište...

Nakon godina neuspjeha Tajvanski HTC čini se pokušava postepeno vraćanje na tržište. Proteklih nekoliko godina HTC nije baš postigao rezultate kada su u pitanju pametni telefoni, daleko je to od onih „slavnih godina” kada je tržište žarilo i palilo HTC One M8 (i njegovim nasljednicima) model pametnog telefona. Ne na tom putu kako sada stvari stoje nećemo ponovno ugledati HTC, već on ide stazom drugačijeg hardvera. Prisjetimo se godine 2011, kada je HTC tržištu predstavio HTC Flyer, bio je to prvi tablet iz rukava ovog Tajvanskog proizvođača a prema svemu sudeći uskoro se vraća slobodni smo reći još jednom tablet modelu, HTC uskor predstavlja A100 tablet.

Huawei certificirao patent žičnog punjača od 100W

Nemojte se nadati (odmah vas na početku želimo razočarati) nekim flagship značajkama kako hardvera tako i softvera, pak suprotno. HTC tablet čije ime glasi A100 daleko je od spektakularnog hardvera i premium dizajna uz „wow” dizajn kućišta. Naprotiv s cijenom od okvirnih 200$ želi biti pristupačan velikoj većini srednjeg sloja tržišta.

Windows 11 dostupan u prvoj Beti

Da ne duljimo previše kažimo nekoliko stvari i o hardveru koji dolazi upakirani unutar HTC A100 tableta. 10,1” Full HD zaslon s dvostrukom Kamerom (13MP+2MP), Selfie Kamera za sada nije poznata s kojom rezolucijom će doći. HTC A100 bit će pokretan Spreadtrum T618 procesorom uz 8GB Radne memorije i 128GB Interne memorije (naravno bit će tu podrška i za microSD karticu sve do 256GB).

HTC A100 #1

HTC A100 bit će „moćan” po pitanju autonomije jer će kapacitet pripadajuće baterije iznositi 7000mAh. Softverska strana HTC A100 tableta bit će pokretana Android 11 mobilnim operativnim sustavom. Spekulira se kako HTC do kraja godine predstaviti i još jedan tablet za koji se nadamo kako će značajkama odnosno specifikacijama biti jači od A100 modela. Glasine govore i o tome kako HTC do kraja ove godine planira predstaviti i još jedan 5G pametni telefon, što bi značilo svojevrsni povratak na scenu pametnih telefona, sada hoće li to biti neki flagship (čisto sumnjamo) ali nam je drago vidjeti da se HTC vraća (iako su to samo glasine za sada).

Huawei FreeBuds 4 dostupne u Hrvatskoj

Za kraj kažimo kako nakon pokušaja za VR hardverom (koji i nije baš polučio uspjeh) i nakon propadanja proizvodnje pametnih telefona, HTC napokon kreće „u nove pobijede”.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic prikazan na fotografijama

Najčitanije