Banner
tekst4sl3

HT i ISKON od 1.10.2023. dižu cijene za 5%

Kako smo nedavno govorili s A1 i Telemach, sada je vrijeme došlo da sve to ponovimo i za najvećeg domaćeg telekom operatera. Dolazi povećanje cijene i na HT i ISKON usluge.

Čini se kako val poskupljenja neće tako brzo stati. Danas se ponovno dotičemo upravo “ove problematike” a ovoga puta u glavni kontekst odnosno priču dovodimo HT ali i ISKON.

A1 ponovno po džepu udara građane – ostali operateri čekaju „pravi trenutak”

Hrvatski Telekom svoje će usluge odnosno iznos povećati za 5%, dok će korisnici prve račune s povećanom cijenom dobiti u studenom za mjesec listopad.

tekst4sl2

O ovoj promjeni već smo govorili u dva navrata na našim stranicama. Prvi put je to bilo kada smo se dotaknuli A1 i kako se on odlučio prvi na ovaj korak, dok je nakon njega istu shemu odlučio primijeniti i Telemach.

Telemach diže cijene (8,3%) kao i A1 – razlog je inflacija

Naravno ništa ovdje nije nezakonito, pa se korisnici zaista nemaju kome “požaliti”. HT se ovim povećanjem cijene pravda time kako navodi stopu inflacije u 2022. godini od 10,8% te kako je poskupljenje zaista bilo neizbježno.

tekst4sl1

Naravno vodeći se onom logikom “drugi su poskupili više”. HT navodi kako je njihovo povećanje cijene od 5% zaista “malo i neosjetno” u odnosu na A1 koji je svoje iznose računa podigao za 8,5% a Telemach isto to napravio sa 8,3%.

Širokopojasni Internet značajno usporava svoj razvoj od 01.12.2023. – korist ima HT

Povećanje se odnosi na sve mobilne i fiksne usluge a na računu će biti pridodana stavka. Time će korak započeti primjena indeksacije, odnosno indeksne klauzule. Apsolutno iste korake napravit će i ISKON.

tekst4naslovna 1

Dali ste sretni ovim vijestima?

Najčitanije