Banner
tekst4naslovna 1

HT plaća kaznu

Hrvatski Telekom mora platiti kaznu od 36 milijuna kuna a sve zbog jedne mobilne tarife.

Naš najveći pružatelj mobilne i fiksne usluge, Hrvatski Telekom pravomoćno je kažnjen s 36 milijuna kuna. Za ovu priču potrebno se vratiti u 2018. godinu kada je Hrvatski Telekom u svojoj ponudi imao tarifu „Najbolja L”.

Apple iPhone 14 pri proizvodnji košta 20% više u odnosu na iPhone 13

A problem u tome leži sto su operateri nudili navedenu tarifu korisnicima kako bi ili prešli kod njih ili ostali odnosno nudili su je po značajno nižoj cijeni od stvarne.

A1 ublažava „cyber” napad – korisnici su i dalje sigurni

Visoki prekršajni sud u Zagrebu učinio je presudu pravomoćnom te kao takvu dao na znanje Hrvatskom Telekomu kako ga očekuje velika kazna, točnije „vrtoglavih” 36 milijuna kuna.

tekst4sl1

Da se podsjetimo već je Hrvatski telekom bio u problemu, točnije 2019. godine kada nisu izložili „javno dostupne” cijene, već su ih primjenjivali bez javne dostupnosti.

Samsung The Terrace TV u Parku Postojnska jama

Tada je sud osudio Hrvatski Telekom na plaćanje isto tako „visoke” kazne u iznosu od 28 milijuna kuna a čini se kako su i prije toga radili „posao” onako kako njima odgovara.

Google tražilica ide u smjeru društvene mreže

Kako se doznaje problem sa „Najbolja L” tarifom leži u tome što je Hrvatski Telekom pripadajuću tarifu nudi svojim postojećim korisnicima koji se nalaze unutar „Magenta” programa.

tekst4sl2

Te kao takvo nije HAKOM-u dostavio dokaz o obavljanju tzv. „testa istiskivanja marže za maloprodajne cijene”. Hrvatski Telekom je pogriješio u tome što je „Najbolja L” tarifu po promotivnoj cijeni od 1 kune nudio isključivo postojećim korisnicima (onima koji su u Magentni).

Vivo je službeni sponzor i pametni telefon FIFA Katar 2022

A trebao je navedenu tarifu nudi svima, odnosno ona treba biti dostupna svima po navedenoj (već spomenutoj cijeni). Naravno Hrvatski Telekom uložio je prigovor i žalbu ali sud to nije htio prihvatiti te je učinio kaznu pravomoćnom.

Samsung otvorio Studio 22 u srcu Zagreba

Što znači kako Hrvatski Telekom u što kraćem vremenskom razdoblju mora uplatiti 36 milijuna kuna kazne. Za sada nije poznato hoće li se o čitavom slučaju oglasiti HAKOM, odnosno hoće li i oni „kazniti” Hrvatski Telekom.

tekst4sl3

Ostaje za vidjeti hoće li nakon ovog iskustva Hrvatski Telekom biti što oprezniji a kako smo rekli i u slučaju A1 kada su imali problema s bazom podataka, naši pružatelji usluga moraju našu sigurnost i nas malo bolje i više štititi.

Samsung Galaxy S23 modeli možda dolaze krajem godine

Jer oni žive od nas a ne mi od njih, zar ne? Očito je Hrvatski Telekom sa „Najbolja L” tarifom želio pridobiti još više na svoju stranu postojeće „Magenta” korisnike a trebao je i one koji ne ulaze odnosno nisu unutar Magenta pogodnosti.

Apple diže cijenu aplikacija u App Store

Bilo kako bilo Hrvatski Telekom treba više brinuti o svojim ponudama i da one za sve budu jednake a ne za neke manje a za neke s više pogodnosti – čemu svakako svjedočimo i danas i to ne samo u slučaju ovog pružatelja mobilne i fiksne usluge.

Najčitanije