Banner
1 8

Honda u Europu donosi električni Ny1

Honda Europljanima donosi Ny1 - ono što je Japancima (na domaćem tržištu) NP1.

Tržište električnih automobila iz dana u dan je jednostavno sve veće. Tako i Japanski proizvođač Honda, na Europskom tržištu predstavlja jedna električni SUV imena „Ny1”.

TikTok se želi pozicionirati kao tražilica

Ali ipak ono malo upućeniji u čitavu priču vrlo jednostavno će zaključiti kako je ovdje riječ o modelu „NP1”. Koji je na domaćem (Japanskom) tržištu prisutan već neko vrijeme.

2 6

Dakle Honda NP1 za Japansko tržište predstavljena je prošle godine točnije u ožujku 2022. Njezine glavne odlike jesu ubrzanje od 0-100km/h za 8sek kao i maksimalna brzina od 150km/h.

Samsung Galaxy S23 Ultra Limited Edition – ništa novo!

Snaga Honde NP1 je 134 kW a kada bi se to preračunalo u konjažu onda bi ona iznosila 182 konja. Kapacitet baterije je 53,6kWh njezin tip je: Li-ion a ukupan domet ovog električnog SUV vozila (s jednim punjenjem) je 420km.

3 7

Kada već spominjemo sve značajke vezane uz bateriju svakako treba istaknuti i brzinu punjenja, ona iznosi: AC: (Type 2) 5-100% za 9h / DC: (CCS) 30-80% za 40min.

Twitter: Elon Musk odlazi i imenuje novog izvršnog direktora Twitter-a

Same dimenzije Honde NP1 odnosno za Europsko tržište Ny1 jesu: 4390x1790x1560, dok je međuosovinski razmak: 2610mm. Honda Ny1 dolazi s R18 kotačima.

4 5

Kako smo već i rekli ovdje je riječ o identičnom automobilu. Vanjski izgled (linije) kao i onaj unutrašnji posve je identičan kod Ny1 te kod NP1 modela.

HTC U23 Pro 5G biti će predstavljen 18.05.2023.

Oba se temelje na e:N arhitekturi F s prednjim pogonom. Honda Ny1 na Europsko tržište stići će u narednim mjesecima. Premda još nema naznaka niti govora o cijeni, neki izvori ističu kako će se ona kretati negdje oko 37,500 funti u Velikoj Britaniji ali to još uvijek nije službena informacija.

Gledajući ove fotografije u članku čini nam se kako je Ny1 zaista jedan „manji i simpatičan” SUV električni model. Sigurni smo kako će svoje kupce naći na Europskom tlu, posebice kada se uzme u obzor koju reputaciju i kakav „dobar glas”prati Japanske proizvođače automobila ovdje u Europi.

Ford planira „napad” na Teslu i Kia-u kada su u pitanju električna SUV vozila

Kako smo već i govorili i isticali, svidjelo se to nama ili ne vrijeme električnih automobila dolazi. I što se prije prilagodimo tome, to će nam jednostavno biti lakše.

Primjera kažimo kako je VW već najavio da će idući Golf (dakle Golf 9) biti isključivo električni, odnosno kako se neće proizvoditi s motorom na unutrašnje izgaranje.

Mini Cooper S EV 2024. – službene fotografije

Jedan od također dobrih primjera je i BMW koji je predstavio svoju i5-icu u isključivo električnoj izvedbi.

Dok se sve više govori i ističe kako i avioni polako prelaze na elektrifikaciju, no o tome ćemo svakako neki drugi put jer je to tema za neki drugi članak.

Najčitanije