huawei
tekst1sl2

HMD Global ide ka razvoju vlastitog modela pametnog telefona – Nokijin kraj?

Već godinama nekada popularna Nokia djeluje pod HMD Global brendom, no čini se kako uskoro dolaze vjetrovi promjena.

Nokia, nekada sinonim za mobilne telefone, već godinama prolazi kroz turbulentne promjene na tržištu.

Apple Wonderlust. – predstavljanje iPhone 15, Apple Watch 9 (Ultra 2), iOS-a 17

Iako su se povremeno pojavljivali modeli srednje klase koji su izazivali optimizam, aktualne vijesti koje kruže trenutno nas iznenađuju i dovode u pitanje budućnost ovog brenda.

Huawei najavljuje globalni povratak na tržište – očekivanja su velika

Čini se da tvrtka koja stoji iza Nokie, HMD Global, ima ambiciozne planove da proizvede vlastiti pametni telefon. No, ostaje nejasno hoće li taj uređaj pripadati srednjoj klasi ili će biti član “flagship” serije.  Bez obzira na to, čini se da HMD Global korača svojim putem, možda čak i bez Nokie u svojoj budućnosti.

tekst1sl1 1

Vijest o osnivanju vlastitog brenda pametnih telefona od strane HMD Global-a potvrđena je od strane suosnivača i predsjednika tvrtke, Jean-Francois Barila, putem njegove objave na društvenoj mreži LinkedIn. Baril je izjavio: “Uspostavljamo originalni HMD brand.” Ovaj potez označava značajan korak za tvrtku koja je stekla licencu za brend Nokia Mobile i proizvodila Nokia pametne telefone od 2016. godine.

Zašto Je Poklanjanje Važno: Darivanje Bez Očekivanja

Marka Nokia ima dugu i cijenjenu povijest u industriji mobilnih telefona, no s porastom konkurencije na tržištu pametnih telefona, HMD Global očito želi pronaći svoj jedinstveni identitet.

tekst1naslovna 6

Iako još nema detalja o novim proizvodima pod brendom HMD, Barilova objava sugerira da će se tvrtka i dalje fokusirati na ključne karakteristike koje su bile prisutne u Nokia pametnim telefonima – izvrsno korisničko iskustvo, podršku za 5G te naglasak na jednostavnom popravku uređaja. Ovo su karakteristike koje su privukle lojalne korisnike Nokia pametnih telefona tijekom godina.

Samsung Galaxy Z Flip5 recenzija

Treba napomenuti da su Nokia telefoni posljednjih godina uglavnom bili usmjereni na proračunske i srednje klase uređaje. Baril je sugerirao da će tvrtka i dalje nastaviti “dizajnirati za održiviju i pristupačniju budućnost”, što upućuje na to da bi budući HMD uređaji mogli zadržati tu filozofiju. Ova odluka naglašava HMD Global-ovu želju da pruži kvalitetne pametne telefone koji će biti dostupni većem broju potrošača.

tekst1sl1 3

Jedna od značajki koja je postala sve važnija na tržištu pametnih telefona je partnerstvo s drugim kompanijama. Baril je najavio suradnju s “uzbudljivim novim partnerima,” no detalji o tim partnerima još nisu otkriveni. Ovo otvara mogućnost za uzbudljive inovacije i moguće kombinacije s drugim tehnološkim liderima.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Iako su ovi razvoji uzbudljivi, ostaje otvoreno pitanje koliko će novi brend HMD Global-a biti uspješan na tržištu pametnih telefona. Konkurencija je žestoka, a potrošači su sve zahtjevniji.

Honor predstavio najtanji preklopni mobitel na IFA

Ipak, HMD Global jasno pokazuje svoju odlučnost da ostavi svoj trag na tržištu i da se razlikuje od drugih igrača. S nestrpljenjem ćemo pratiti kako se ova priča razvija i hoće li HMD Global uspjeti ostvariti svoje ambiciozne planove.

Najčitanije