Banner

HMD Global CEO Arto Nummela napustio tvrtku

HMD Global finska startup tvrtka odgovorna da vrati Nokia brend iz mrtvih, ostaje bez glavnog izvršnog direktora – Arto Nummela, i to samo malo više od godinu dana nakon što su stekli prava na korištenje branda za mobilne telefone i tablete.

 

Arto Nummela, osim  što je bivši zaposlenik Nokije i Microsofta, sada postaje i bivši direktor tvrtke HMD Global.

Iako nije jasno zašto Nummela napušta tvrtku, koji su problemi kulminirali u raju,  nema sumnje da je odigrao ključnu ulogu u stvaranju HMD Global mlade startap tvrtke, izgradnju tima i pokretanje prvih proizvoda.

hmd ceo drama c2

Zamjenjuje ga predsjednik Uprave – Florian Seiche.  Slično kao Nummela, Seiche se pridružio HMD Global tvrtki nakon neslavne priče s Microsoftom i Nokijom. Prije toga bio je predsjednik HTC –a i direktor francuskog telekoma Orange.

Ova vijest je bila najmanje očekivana za tvrtku koja je počela širiti svoje poslovanje s nedavno predstavljenim Android Nokia modelima: Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6.  Ranije ove godine, HMD je oživio i 3310 mobitel u novim jakim bojama.

Odlaskom Arto Nummela ostaju otvorena brojna pitanja.  Nadamo se da će tvrtka imati odgovore na njih u narednim danima, ne samo šturo priopćenje glasnogovornika….

…..odlazak Nummele je osobna stvar između njega i upravnog odbora tvrtke…..

Podsjetimo, HMD tvrtka je odgovorna za proizvodnju Nokia telefona deset godina u suradnji s Foxconnom. Tvrtka je u vlasništvu Smart Connect LP, privatnog kapitala kojeg upravlja Jean-Francois Baril, dugogodišnji bivši potpredsjednik tvrtke Nokia.

Najčitanije