Banner
1 38

Huawei u 2024. donosi 5,000 aplikacija za HarmonyOS Next

Huawei zaista planira ozbiljno kada je HarmonyOS Next u pitanju, evo detalja.

Tijekom nedavnog događaja posvećenog razvoju HarmonyOS ekosustava, Huawei, jedan od vodećih svjetskih tehnoloških divova, najavio je drugu fazu razvoja svog softverskog sustava HarmonyOS NEXT.

HUAWEI WATCH GT 4 prodan u 2.5 milijuna komada

Ova najava označava ambiciozne planove tvrtke za daljnje jačanje svoje prisutnosti na tržištu pametnih uređaja. Do kraja 2024. godine, Huawei očekuje da će dodati impresivnih 5000 nativnih aplikacija u svoju trgovinu aplikacija HarmonyOS, što bi značilo značajan korak prema izgradnji bogatog i raznovrsnog ekosustava.

Huawei P70 donosi 1″ senzor ultraširoke kamere

Jedan od ključnih aktera u ovom projektu je predsjednik Device Clouda u Huaweiju, koji je istaknuo ključne elemente plana. Tvrtka namjerava proširiti partnerstva s drugim poduzećima te surađivati s obrazovnim institutima kako bi obučavala više od 100.000 programera svaki mjesec. Ovaj potez ima za cilj ne samo proširenje razvojnog tima tvrtke, već i poticanje zajednice programera da doprinese rastu HarmonyOS ekosustava.

1 38

Huawei, u svojoj ambiciji da premaši 500.000 izvornih aplikacija za HarmonyOS u bliskoj budućnosti, postavlja se izazovno pred svoje inženjere i suradnike.

Huawei P70 serija bit će pokretana Kirin 9010 čipom

Za usporedbu, Appleov App Store, jedan od najvećih trgovina aplikacija na svijetu, već je dostigao značajnu brojku od 1,78 milijuna aplikacija u 2022. godini.

2 37

To pokazuje da Huawei ima još uvijek dug put do dostizanja takve razine, ali istovremeno ukazuje na njegovu odlučnost da se ozbiljno natječe na globalnom tržištu aplikacija.

Preuzmite Samsung Galaxy S24 pozadine i učinite vaš Android moćnim strojem!

HarmonyOS NEXT donosi niz poboljšanja, a među ključnim karakteristikama ističe se potpuno novo korisničko sučelje. Ovo sučelje predstavlja korak naprijed u usporedbi s prethodnim verzijama HarmonyOS-a te pruža korisnicima svjež i intuitivan doživljaj.

3 23

Također, tvrtka uvodi vlastiti korisnički alat, SDK (Software Development Kit) i kompajler, čime želi olakšati proces razvoja aplikacija za HarmonyOS platformu.

Xiaomi 14 Ultra imati će dodatke za još bolju kameru

Ova integracija novih alata omogućuje programerima da učinkovito iskoriste sve prednosti HarmonyOS NEXT-a, otvarajući prostor za inovacije i kvalitetne aplikacije.

4 17

Jedna od značajki koja izdvaja HarmonyOS NEXT od prethodnih verzija jest potpuna autonomija od Androida. Huawei ističe da je ovo prvo izdanje HarmonyOS-a koje ne dijeli nikakve veze s Android operativnim sustavom. Ova neovisnost predstavlja važan korak prema postizanju vlastite identiteta i jedinstvenosti HarmonyOS-a na tržištu pametnih uređaja.

Apple prestigao Samsung i preuzeo tron

Huaweiova trgovina aplikacija HarmonyOS trenutno ima nekoliko desetaka tisuća aplikacija, a dodatnih 5000 predstavlja značajan porast. Ambicija tvrtke da premaši brojku od 500.000 izvornih aplikacija sugerira dugoročnu predanost rastu svog ekosustava.

2 14

Uz to, planirano partnerstvo s drugim tvrtkama te suradnja s obrazovnim institucijama ukazuje na želju Huaweija da zajedno s drugima gradi snažnu zajednicu i potiče razvoj novih tehnoloških rješenja.

Apple prilagođava AppStore – dolaze aplikacije “trećih strana”

Svijet pametnih uređaja ubrzano evoluira, a borba za dominaciju na tržištu aplikacija postaje sve zahtjevnija. Huawei, suočen s izazovima i ograničenjima, pokazuje svoju posvećenost inovacijama i razvoju HarmonyOS ekosustava.

3 13

Hoće li HarmonyOS NEXT postati ključni igrač u globalnom tržištu pametnih uređaja ili će se suočiti s izazovima koje nosi konkurencija, ostaje vidjeti, ali njegovi ambiciozni planovi svakako privlače pažnju tehnološke zajednice.

Najčitanije