Banner
TEDxHouHai

Harmony OS stiže na Huawei mobitele do ljeta

Huawei ubrzano završava svoj Harmony OS za mobitele, koji stiže za mjesec dana. Do kraja godine vrtjet će ga više od 300 milijuna Huawei uređaja - mobitela, tableta, pametnih satova...

Dr. Wang Chenglu, gospodin s nemoguće dugačkom titulom (Huawei Consumer BG Software Engineering Dept President and AI and All-scenario Intelligence Business Unit Director) je jučer na TEDxHouHai eventu objavio par zanimljivih stvari.

Pored uobičajenih, koje već znamo:Harmony OS je operativni sustav sljedeće generacije, koji između ostaloga omogućuje raznim inteligentnim uređajima povezivanje i besprijekornu suradnju. Harmony OS će omogućiti povezivanje više uređaja međusobno, pružajući neometano i user-friendly iskustvo među svim uređajima.

Huawei gotovo udvostrucio broj preuzimanja aplikacija na AppGallery trgovini u godinu dana 2

Na tom je događaju Wang najavio da će Harmony OS raditi na 300 milijuna uređaja do kraja 2021. godine, a tvrtka očekuje da će brojni partneri i developeri stvboriti robustan ekosustav oko Harmony OS-a.

Prema službenim informacijama, Harmony OS za mobilne uređaje službeno će krenuti u ovom mjesecu, kada će Huawei finalizirati i ugasiti developer beta program Harmony OS-a za mobilne uređaje, za komercijalne potrošače. Dakle, za kupce Huawei mobitela, tableta, pametnih satova…

Huawei Watch GT 2 Pro 13

Wang je rekao da Huawei namjerava instalirati Harmony OS na većinu uređaja prije lipnja ove godine – lijepo, jako me zanima kako će to raditi, i s koliko dječjih bolesti koje su neizbježne za tako veliki projekt.

Osim Wanga, potpredsjednik i rotacijski predsjednik Huaweija Hu Houkun rekao je da se Huawei / Harmony OS udružio s više od 20 proizvođača hardvera i 280 programera aplikacija koji sudjeluju u razvoju Harmony OS ekosustava.

Kako radi Harmony OS, te kako izgleda pogledajte u donjem videu. Izgleda baš poput EMUI 11, kompatibilan je s Android aplikacijama i već u Harmony OS 2.0 beta verziji radi tek nijansu sporije od EMUI 11 / Android 10 kombinacije.

Sada je aktivna beta 3.0.

https://www.youtube.com/watch?v=UnMlFdONgfM

Huawei Mate X2, će biti dio prve serije uređaja koji će dobiti HarmonyOS nadogradnju, a slijede flagship modeli: Huawei Mate 40 i Huawei P40 koji su također uključeni u prvi val Harmony OS nadogradnji.

Najčitanije