Banner
Noa MWC 2019 1

Hangar 18 predstavio nove Noa mobitele na MWC-u

Treću godinu za redom na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni, predstavljeni su novi NOA pametni telefoni i tableti te NOA Vision televizori.

Službeno predstavljanje održano je drugog dana sajma u utorak, 26. veljače. Poseban gost na NOA štandu bio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Događaj je privukao oko 100 novinara, distributera, operatera i poslovnih partnera iz cijeloga svijeta.

NOA pametni telefoni i tableti, te NOA Vision televizori izloženi su u dvorani broj 6, na impresivnom štandu veličine 140 m2. Za ovu godinu NOA je predstavila svoje nove pametne telefone iz F serije: NOA F20 Pro, NOA F10 Pro, NOA F5 i NOA F3.

Noa MWC 2019 2

Svi novi modeli imaju implementiranu AI tehnologiju koja obogaćuje funkcionalnosti kamere koja u AI modu ima deset različitih načina snimanja: Portrait, Urban, Night, Gourmet, Blue Sky, Sunset, Landscape, Backlight, Beach i Plant.

Noa MWC 2019 5

Prezentaciju NOA branda i novih uređaja održali su Mario Pintar, voditelj marketinga i Vedran Horvat, NOA brand manager. Prisutnima je predstavljena vizija NOA robne marke koja obuhvaća široku paletu proizvoda: NOA Element pametne telefone, CORE liniju mobitela, NOA Rugged uređaje, NOA tablete, NOA Vision LED Smart televizore i NOAline dodatnu opremu za mobitele.

MWC19 NOA sluzbena prezentacija 17

Objašnjena je vizija i ciljevi koji NOA pametne uređaje žele pozicionirati u “affordable premium” segmentu.

Predstavljeno je NOA Premium Care jamstvo koje NOA Element pametne telefone izdvaja od konkurencije budući da korisnicima osigurava uređaj od svih nepredviđenih šteta nastalih nepažnjom korisnika unutar prvih 12 mjeseci.

Noa MWC 2019 6

Predstavljeni su novi pametni telefoni iz serije F među kojima su najveću pažnju privukli modeli F20 Pro i F10 Pro, te novi NOA Vision 4K Smart TV koji se temelji na modularnom sustavu softvera i hardvera.

Nakon službene prezentacije, izbornik Zlatko Dalić prisutnima je podijelio NOA poklon pakete te je mnoštvo zainteresiranih doslovno čekalo u redu na autogram i fotografiranje s izbornikom.

Noa MWC 2019 4

Izbornikova motiviranost i ustrajnost u vodstvu hrvatske reprezentacije je inspirirala NOA tim u izgradnji NOA branda kao lidera u “affordable premium” segmentu.

Noa F20 Pro

Najveća novost na NOA F20 Pro pametnom telefonu je “In-Display Fingerprint” jer je senzor otisaka prstiju smješten u AMOLED ekranu. Novost je i klizni mehanizam prednje „selfie“ kamere koja izlazi iz kućišta i uvlači se u njega nakon korištenja. Zahvaljujući ovakvom inovativnom rješenju, AMOLED ekran omjera 19,5:9 ima izuzetno tanke rubove oko zaslona (bezel-less).

Noa F20 PRo

Kao što je najavljeno, nova F serija NOA smartphonea pa tako i F20 Pro uređaj imat će implementiranu AI tehnologiju. Umjetna inteligencija je najviše primjetna u aplikaciji kamere budući kroz širok skup funkcionalnosti izabire najbolje postavke kamere i optimalan način snimanja. To omogućuje korisnicima da snime odlične fotografije.

NOA F20 Pro će imati prednju kameru od 8 MP te dvostruku stražnju od 16+5 MP i dolazi sa Sony IMX499 senzorom. Kamera će podržavati nekoliko novih značajki od kojih je najznačajnija AI način snimanja koji će poboljšati snimanje fotografija u svim uvjetima.

Noa F20 PRo 3

Tako će AI funkcionalnost u sebi imati 10 različitih modova snimanja: Portrait, Urban, Night, Gourmet, Blue Sky, Sunset, Landscape, Backlight, Beach i Plant.

Koristeći HD mod snimanja i već ranije predstavljenu “oversampling” tehnologiju, F20 Pro će moći snimati fotografije do 96 MP.

NOA F20 Pro temeljen je na 8 jezgrenom najjačem MediaTekovom Helio P70 procesoru radnog takta 2,1 GHz te 6.39” ekranu. Rezolucija AMOLED ekrana u FHD+ tehnologiji iznosi 2340 x 1080 piksela.

Noa F20 PRo 2

F20 Pro će imati 8 GB RAM memorije i 128 GB memorije za pohranu podataka koju ćete moći proširiti do 256 GB pomoću dodatne memorijske kartice. Bit će ugrađena baterija od 3.500 mAh i podržavat će opciju brzog bežičnog punjenja.

Temeljit će se na operativnom sustavu Android 9.0 (Pie) te će imati i druge ugrađene tehnologije i funkcije kao što su: DTS zvuk, senzor otisaka prstiju koji je smješten u ekranu (In-Display Fingerprint), prepoznavanje lica (FACE ID), Bokeh efekt kod snimanja fotografija. Uređaj će biti dostupan u crnoj i ljubičastoj boji s cijenom od oko 350 eura.

Najčitanije