Banner
Hama IR80BMT 9

Hama IR80MBT recenzija

Nema bateriju, ali ima sve ostalo: Hama IR80MBT je sposoban internet radio / Bluetooth / WiFi Multiroom zvučnik, koji fino radi i sam, i u kombinaciji s drugim (Hama) zvučnicima. Evo dojmova

Drugi Hamin zvučnik koji je stigao na test, nakon vrlo zabavnog Soundcap D modela, jest IR80MBT. Velik, ne baš masivan, elegantnog izgleda – ali nema bateriju. Ovo je Bluetooth, ali prvenstveno multiroom zvučniik pa ako tražite izvor zvuka za roštiljade daleko od strujne utičnice, potražite dalje.

No ako trebate kućni zvučnik kojeg ćete povremeno odvući na terasu ili u vikendicu, Hama IR80MBT ima što za pokazati.

Isprva, veličinu – ovo je veliki zvučnik. I izgleda dobro, a trokutasto kućište jasno pokazuje da se najbolje osjeća u nekom uglu. Pokazat će se da takav smještaj pogoduje i reprodukciji basa, ali o tome kasnije.

Hama IR80BMT 5

Suprotno očekivanjima, Hama IR80MBT nije super jeftin zvučnik – cijena mu je 1399 kn – što je uvijek dobro kod budget brenda. Iskustvo nam pokazuje da u takvom slučaju možemo mnogo očekivati od zvučne slike. Pa, da ga čujemo…

Hama IR80MBT specifikacije

  • Spajanje: WLAN 802.11 b/g/n, WPS tipka, 3.5 mm, Bluetooth v4.1, Internet radio s 30 memorija
  • Dimenzije i masa: 140 x 130 x 225 mm / 1.3 kg
  • Snaga: tweeter 10W, woofer 20W (RMS)
  • Multiroom (UNDOK), Spotify Connect, UNDOK App, UPnP, Wifi-Stream (DLNA kompatibilan)
  • Cijena: 979 kn uz kod preporucamo30

30 W RMS-a ne zvuči loše. Mogućnosti povezivanja su brojne, iako vam za sve – osim žice – treba Undok App.

Hama IR80BMT 7

Konektori su sa stražnje strane, gdje je i navoj za wall mount – ovo je ipak primarno multiroom zvučnik.

Komande su s prednje strane, iako ćete ih rijetko koristiti. Hama IR80MBT nema vlastiti ekran, pa ćete kontrole prepustiti mobitelu i Undok aplikaciji.

Hama IR80BMT 2

Estetski, Hama je odradila vrlo dobar posao. Crno u kombinaciji sa zlatnim / brončanim detaljima izgleda nenapadno i elegantno.

Gornji pokrov je gumiran, a kvaliteta izrade je vrlo dobra. Masa zvučnika je priličnih 1.3 kg, ali zbog veličine ne djeluje teško, upravo suprotno.

Spajanje na bilo što te multiroom kontrola se radi  putem Undok aplikacije, koja radi OK.

OK, mogućnosti Hama IR80MBT su brojne, a kakav je zvuk?

Dobar, ali – bas je slab. Prva stvar koju sam potražio je ekvilajzer, koji je popravio stvar – ali opet, ako volite pop / techno i drugu bas heavy muziku, ovo nije zvučnik za vas. Zauzvrat, visok i srednji tonovi su ok reproducirani. Vokali su čisti i bez izraženijih kolorita, a visoki ne pršte i na solidnoj razini slušanja. No ipak, ovo nije HiFi područje.

Pokazalo se da je Hama IR80MBT najugodnija za dugotrajno slušanje pozadinske glazbe. Gle čuda, to i jest glavna namjena multiroom zvučnika :-).

Najčitanije