Banner
Gorilla Glass Victus

Gorilla Glass Victus je i čvršći i tvrđi, stiže u Note 20 Ultra

Najpoznatiji proizvođač zaštitih stakla za mobitele je Corning, sa svojim brendom Gorilla Glass, trenutno u šestom izdanju.

Zaštitno staklo mora biti tvrdo – da se ne ogrebe – i čvrsto, da se ne razbije pri udarcu. To su dva nepomirljiva pojma, ako je staklo otpornije na udarce bit će mekše i time podložnije ogrebotinama.

Cornin je svojedobno lutao – nakon Gorilla Glass 3 stakla koje je bilo vrlo otporno na ogrebotine, stigao je nasljednik koji se pak lako grebao u svakodnevnom korištenju, nakon samo par mjeseci – i to zajamčeno.

Gorilla Glass Victus 2

Još se sjećam kako sam se lijepo osramotio. Testirao sam iPhone X i Note 7, oba sam vratio s ogrebotinama… To mi se nikada ranije nije dogodilo.

Aktualni Gorilla Glass 6 je vrlo dobar što se ogrebotina i čvrstoće tiče, no novi Gorilla Glass Victus će biti još bolji po oba parametra – bit će i čvršći i tvrđi.

A to je super vijest. Gorilla Glass Victus će zaštiti ekran vašeg mobitela kod pada s dva metra visine na betonsku podlogu. za usporedbu, obično staklo se razbijen kod pada s visine od 0.8 metara, a Gorilla Glass 5 i 6 imaju 80% šansi preživiti pad s 1.6 metara.

Jednako, ako ne i važnije, jest što je Gorilla Glass Victus oko 4x otporniji na ogrebotine od silikonskog stakla. Ne navodi se usporedba sa GG 6, ali Victus je bolji.

Prvi mobitel sa Gorilla Glass Victus staklom će biti Galaxy Note 20 Ultra.

Što reći, osim – živio napredak!

Najčitanije