Banner
Google Maps

Što nude Google Photos, Maps i Pay u svojoj punoj funkcionalnosti

Uz Gmail, Google Photos, Google Maps i Google Pay su tri izuzetno korisne, praktične i funkcionalne aplikacije koje dolaze uz pametne telefone Samsung

Bez kojih aplikacija vam je teško zamisliti svakodnevan suživot s mobitelom? Na ovo pitanje ima mnogo odgovora, evo što osobno najviše koristim od Google aplikacija, pored najčešćeg Gmaila.

Google Photos

Zamislite milijune fotografija, milijune uspomena, milijune emocija. To bi bio sam jedan od milijuna mogućih opisa Google Fotografija (Photos), aplikacije dostupne na računalima i Android kompatibilnim pametnim telefonima poput Samsungovih Galaxy A, Galaxy S i Galaxy Note serija koje koriste milijuni korisnika u cijelom svijetu.

Sve što sami snimimo, bilo fotografiju ili video, pa čak i ono što dobijemo od prijatelja, isto će se časa spremiti i na Googleovu uslugu Fotografije kako bismo imali ne samo sigurnosnu kopiju naših videa i fotki nego i pristup u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg mjesta s internetskom vezom.

I ne samo to – umjetna inteligencija će prepoznati osobe na našim fotografijama i smjestiti ih u zasebne mape. Nevjerojatno je koliko uspješno tehnologija raspoznaje lice osoba.

Note 20 Ultra 6 1

Google će nas podsjetiti na sve lijepe trenutke koje smo zabilježili sa svojim Samsung pametnim telefonom – jednim pogledom na vrh aplikacije vidjet ćemo što se na današnji dan dogodilo prije godinu ili tri godine.

U aplikaciji možemo pretraživati osobe (bez problema sam pronašao sve fotografije na kojima se pojavljuje kolega Saša), životinje, parkove, tornjeve koje smo snimili…

Google Fotografije

Google nam omogućuje da s drugim korisnicima stvaramo zajedničke albume – na primjer, idemo s prijateljima na Sljeme, a sve fotografije koje svi sa svojim mobitelima snime spremaju u taj album koji je istog časa svima dostupan. Iz Google Fotografija možemo dijeliti naše snimke s drugim korisnicima Googlea.

Sve fotografije možemo dijeliti i s partnerom.

Google Maps

Googleov servis Karte (Maps) toliko se ustalio u našem životu da ga doživljavamo zdravo-za-gotovo. Koristimo ga i na relacijama koje jako dobro poznajemo jer želimo do odredišta stići što prije te izbjeći gužve i zastoje.

Android aplikacija, funkcionalna samo na pametnim telefonima s podržanim Googleovim aplikacijama, obavijestit će nas ne samo o prometnom opterećenju nego i o prometnim nesrećama i zastojima koji nastaju, a u vožnji će nam pokazati realnu brzinu vožnje.

Google Maps 2

Naime, većina proizvođača automobila na brzinomjeru prikazuje veću brzinu vožnje, koja se pri nižim brzinama kreće od 2 do 5 km/h, a iznad 130 km/h ta pogreška može biti veća i za 6 – 7 km/h. Googleova aplikacija pokazat će vam točnu brzinu kretanja.

Google Pay

U životu će vam izuzetno bitna i korisna aplikacija biti i Google Pay uz koji možete plaćati različite proizvode i usluge na prodajnim mjestima širok Hrvatske i svijeta, a svoj novac možete poslati i prijatelju. Uz Google Pay je moguće zajedničko skupljanje novca za poklon za prijateljev rođendan, a više prijatelja ili kolega na poslu mogu na ovaj način zajednički skupiti novac za ručak, na primjer.

U aplikaciju Google Pay spremi se kreditna ili debitna kartica, a na prodajnom mjestu je telefon dovoljno samo prisloniti na uređaj za naplatu. Dakle, postupak je isti kao da uzmete svoju beskontaktnu karticu. Ali, za razliku od kartice koju morate tražiti po džepovima, novčaniku ili torbici, mobitel je gotovo uvijek u našoj ruci. Naravno, možete pratiti i svoje troškove unutar same aplikacije.

Google Pay 1

Čak i ako ne koristite Google Pay za plaćanje, aplikaciju možete koristiti za spremanje kartica lojalnosti tako da više ne morate sa sobom nositi i na blagajni supermarketa odnosno velikog broja trgovina tražiti loyalty karticu. Dovoljno je da samo pokažete svoju digitalnu karticu koju ste prethodno spremili u Google Pay. Korisno je što će se u tom trenutku na vašem Samsung Galaxy pametnom telefonu ekran automatski maksimalno posvijetliti kako bi kod bio čitljiv uređaju na prodajnom mjestu.

Google Pay 2

Uz Fotografije, Karte i Pay život će vam biti zanimljiviji, pristupačniji i brži, a Googleove servise na Samsungovim pametnim telefonima ne morate ništa niti plaćati. Za razliku od nekih konkurenata koji će uslugu (druge) navigacije ponuditi besplatno samo 30 dana, a zatim će vam ju naplatiti.

Google omogućuje besplatnih 15 GB prostora u oblaku dok ćete s nekim drugim pametnim telefonima dobiti samo 5 GB besplatnog prostora.

Recite nam u komentarima, koje su vaše omiljene Google aplikacije?

Najčitanije