Banner
tekst2sl2 5

Google razvija dva preklopna telefona

Google ulazi u svijet preklopih pametnih telefona - predani zahtjevi za dva patenta.

Samsung je već sada četvrtu godinu zaredom predstavio svoje preklopne pametne telefone (Galaxy Z Flip / Galaxy Z Fold). A sada je čini se taj „trend” slijede i ostali.

Popularni RPG Dragon Trail – Hunter World stigao na AppGallery

Nakon što je Huawei predstavio nešto slično čini se kako i internetski div Google radi na sličnom modelu pametnog telefona. Prve glasine govore kako je Google predao patentno pravo.

tekst2sl1 7

Brojevi patentnih modela jesu: WO2022177596 i WO2022177607. Iz samih oznaka i ne može se doznati baš previše. Priča se kako će unutarnja selfie kamera biti smještena na vanjskom zaslonu odnosno riječ je o postavljanju kamere na okvir.

Google Wallet širi svoju dominaciju – dostupan i u regiji

Google će navodno pod jednim od modela predstaviti „Pixel Notepad”. Dok bi druga brojčana oznaka bila „Pixel Fold”. Ovo je po prvi puta i čini se dosta uzbudljivo kako Google po prvi puta ulazi na tržište sklopivih pametnih telefona.

tekst2sl3 5

I pritom ne smijemo zaboraviti kolika je tržišna moć koju Google ima na tržištu što znači kako će pod svaku cijenu pokušati „pomrsiti račune” Samsungu.

DJI predstavlja Avata FPV dron – sa štitnicima za propelere

Na kojega će gledati kao izravnog konkurenta i rivala na tržištu sklopivih pametnih telefona. Premda patentu pametni telefon će imati dizajn već viđen na tržištu odnosno dizajn koji propagira Samsung Galaxy Fold.

Samsung predstavio nove Galaxy Z i Watch 5 u HNK

S istim konceptom otvaranja i zatvaranja pametnog telefona. Ipak Google navodi kako će njegovi modeli biti značajno drugačiji od onoga što kupci trenutno imaju prilike vidjeti na tržištu i kupiti na policama trgovina.

tekst2sl4 3

Ne smijemo zaboraviti kako je Apple pa čak i OnePlus već „govorio” o svojem razvoju sklopivih pametnih telefona ali od samih glasina za sada nemamo ništa više za reći i pokazati.

Samsung polaže patent na telefon sa dva zaslona

Odnosno već smo pisali i pitali se što Apple čega po pitanju predstavljanja sklopivog pametnog telefona ali sigurni smo kako će nas Apple svih odjednom iznenaditi.

Apple započinje uvoditi 3nm čipove ali ne za iPhone

Prije nekoliko dana na našim stranicama smo govorili kako je Samsung položio patentno pravo na telefon s dva zaslona a sada i Google polaže patentno pravo.

Snapchat zaustavlja razvoj Pixy drona

Čini se kako je vrijeme sklopivih pametnih telefona pred nama i kako će njihova cijena u nadolazećem razdoblju biti znatno pristupačnija no što je to za sada slučaj.

tekst2sl6 2

Jedva čekamo vidjeti prve prikaze odnosno rendere onoga što Google planira predstaviti pod nazivima Pixel Notepad i Pixel Fold ali sigurni smo kako će se ovaj internetski div zaista potruditi po pitanju dolaska prvih sklopivih pametnih telefona na tržište.

Društvene mreže mogu nam krasti osobne podatke – našim tipkanjem

Ne sumnjamo kako će sklopivi pametni telefoni biti pokretani Google Tensor čipom koji se uvelike oslanja na umjetnu inteligenciju i strojno učenje od korisnika. Svakako nastavljamo pratiti „priču” oko Google preklopnih pametnih telefona.

Najčitanije