Banner
tekst1naslovna 25

Google Play Store testira preuzimanje igara na Windows

Mobilne i računalne aplikacije - uskoro postaju "jedno".

U svoj ovoj „priči” oko CESa, Samsunga, sklopivih pametnih telefona odlučili smo se malo odmaknuti. Danas vam želimo približiti novu značajku odnosno novost koja je tek u dolasku a dotiče se Google Play trgovine aplikacija.

Microsoft možda razmišlja o Windows 11 pametnom telefonu

Iako još nije službeno i sve je još u fazi razvoja izgleda kako Google želi dovesti Android „igre i programe” na Windows računala. Znate i sami (uostalom kao i sam autor ovog teksta) kako većina korisnika bježi od kompliciranih načina prilagodbe, instalacija Android programa na Windows računala (a nije da se ne može već i sada).

Microsoft pokazao patent trostrukog sklopivog telefona

Upravo je to Google pojednostavnio koliko je moguće te vrlo jednostavno klikom na „Download on Windows” omogućio preuzimanje instalacijskog paketa aplikacije ili igrice na računalo.

tekst1sl1 21

Daljnji način instalacije posve je isti kao i instalacija bilo kojeg programa na Windowsima tako da korisnici nemaju previše brige i straha oko instalacije. Naravno samo korištenje Android aplikacija je još u testnoj fazi te je za sada omogućeno samo u pojedinim regijama i naravno ljudima koji se nalaze u krugu „beta testiranje”.

Android 12 pokrenut na Samsung Galaxy S III

Za sada je jedna jedina igrica „Lineage 2M” koja podržava preuzimanje ( i instalaciju) na Windows računala. Po pitanju aplikacija za sada niti jedna još nije raspoloživa ali naravno da dugo još neće biti tako.

YouTube Shorts u dvije godine prikupio 5 milijardi pregleda

Ovome moramo nadodati odnosno podsjetiti kako je Google nedavno omogućio i isprobavanje „demo” inačice aplikacije ili igrice na Android pametnom telefonu, tabletu ili Android Boxu.

Google u ratu s aplikacijama loše kvalitete u Play Store

Što samo daje veliku prednost odnosno korisnici dobivaju bolji uvid u sam izgled, rad i sadržaj aplikacije bez potrebe za preuzimanjem. Google Play Store u posljednje je vrijeme uveo mnogo noviteta tako i način dobivanja rezultat pretraživanja s obzirom dali sadržaj odnosno Google Play trgovini pristupali za pametnom telefona ili televizora.

Evo cijena Galaxy S22 modela, S22 Ultra ima manje RAM-a

Ako recimo u Google Play Store upišemo neku aplikaciju koja je dostupna na pametnom telefonu a nije dostupna na Android TV platformi (a tražimo je na Android TVu), rezultati pretraživanja neće nam dati navedenu aplikaciju odnosno nije dostupna za „naš uređaj”.

Instagram uvodi pretplatu na dijelove sadržaja, TikTok također najavljuje slično

Ovim značajkama Google također želi učvrstiti poziciju kada se priča o dostupnosti trgovina aplikacijama mobilnih platformi a sam (najavni) dolazak Google Play trgovine na Windows 10 i Windows 11 platforme tome dodatno govori u prilog.

Vodič kroz aplikacije za sportsko klađenje

Dali ste vi primijetili kada ste pristupili Google Play trgovini s Windows računala oznaku „Download od Windows” za neku aplikaciju ili igrice, slobodno nam javite u komentare ili putem Facebook stranice.

Bugatti ulazi na tržište električnih romobila

Sigurni smo kako će navedena značajka u narednim vremenima (mjesecu) pristići tj, biti proširena na više regija a kroz neko bliže razdoblje i u potpunosti dostupna svima. S vremenom će kako ono bude prolazilo sve veći će broj aplikacija i igrica biti dostupno za preuzimanje i korištenja na Windows računalima.

Najčitanije