Banner
tekst3naslovna 3

Google Pixel Fold donosi 120Hz i 1200nit-a

Google Pixel Fold imat će sve značajke aktualnih sklopivih pametnih telefona - ali kada će (napokon) na tržište?

Nakon što smo pisali o predstavljanju Google Pixel Watch pametnog sata i Google Pixel 7 i Pixel 7 Pro pametnih telefona, red je da se dotaknemo ostalih (narednih) glasina ovog internetskog diva.

Samsung One UI 5.0 – top značajke i vizualni izgled

Riječ je o glasinama koje su ponovno u glavni fokus stavile sklopivi pametnih telefona iz Googlea. Riječ je o modelu o kojem se sve više piše te je on navodno već i razvoju ali još uvijek nema naznake kada bi ga mogli vidjeti na tržištu.

tekst3sl1 2

Ipak to nas ne sprječava da se osvrnemo ne neke aktualne glasine. Tako one donose po prvi puta kodni naziv Google Pixel Fold pametnog telefona, riječ je o „Felix” imenu.

Google predstavio Pixel 7, Pixel 7 Pro i Pixel Watch – [Fotogalerija]

Oba zaslona (vanjski i unutarnji) proizvodit će Samsung. Upravo oko tog unutarnjeg zaslona aktualne se glasine najviše i vezuju. Tu je podrška stope osvježenja prikaza od 120Hz te sa 1200nita – jačine maksimalnog osvjetljenja prikaza.

tekst3sl2 1

Ipak glasine donose i još neke detalje poput onoga kako će rezolucija unutarnjeg zaslona donositi 1840×2208 (s omjerom širine i visine 5:6). Veličina zaslona bit će 7,58”.

Google tražilica ide u smjeru društvene mreže

Iako će jačina osvjetljenja biti 1200nita ipak se očekuje kako će u većem dijelu rada Google Pixel Fold donositi 800nita. Pitanje kamera Googel Pixel Fold sklopivog pametnog telefona također su nam dostupne u aktualnih glasinama.

tekst3sl3

Tako se govori kako će stražnji modul kamere donositi trostruku kameru: glavna kamera sa senzorom Sony IMX787 pri rezoluciji od 64MP, Ultraširoka kamera sa senzorom Sony IMX386 u rezoluciji 12MP te telefoto kamera rezolucije 10,8MP (S5K3J1).

Sony i Honda u zajedničkom razvoju električnog automobila

Naravno moramo spomenuti i 8MP selfie kameru na unutarnjem zaslonu (IMX335) te jedna selfie kamera na vanjskom zaslonu (S5K3J1). O samom Google Pixel Fold sklopivom pametnog telefonu piše se odavno.

tekst2sl2 5

U prvom planu trebao je izaći 2021. godine da bi ta odluka kasnije bila poništena. Daljnji razvoj i usavršavanje Google Pixel Fold sklopivog pametnog telefona i dalje traje.

Winamp se vratio – novi dizajn sa starim duhom

Dok neke glasine govore kako je Google odlučio „prvu verziju” Pixel Fold modela „baciti” te tako sada u suštini razvija drugu verziju te ta inačica ima kodno ime „Felix”.

tekst2sl1 7

Ako se ove glasine pokažu točnima to bi značilo kako ćemo prvi sklopivi pametni telefon iz Googlea imati prilike vidjeti 2023. godine a ustvari će se raditi o drugoj inačici navedenog pametnog telefona.

Netflix ide sve bliže reklamama – suradnja sa analitičkom kućom

U nadolazećem vremenu svakako ćemo imati još prilike oslanjati se na nove navode u vezi Google Pixel Fold sklopivog pametnog telefona, na ovaj ili onaj način.

tekst2sl3 5

A nadamo se kako ćemo isto tako imati prilike vidjeti i neke prve „ozbiljne” rendere koji će prikazati dizajn nadolazećeg „prvog” sklopivog pametnog telefona iz Googlea.

Najčitanije