huawei
tekst2sl1 3

Google je pred slomom kada je oglašavanje u pitanju unutar EU

Google je postavio usluge i za oglašivače i za izdavače. Osim toga, Google je stvorio razmjenu oglasa pod nazivom AdX, koju često favoriziraju druge dvije usluge povezane s oglašivačima i izdavačima.

Ne samo da loše ide Huawei proizvođaču unutar EU, već slične probleme brine i Google. Mnogi bi sada rekli: „Pa kako, Google nije na Kineskoj strani”?

Huawei usprkos zabranama unutar EU svoje projekte razvija unutar EU – kako?

I nije ali ipak ima problema kada je u pitanju poslovanje unutar EU prostora. Google je najveća internetska tražilica (dobro Google je tvrtka koja u svojem sastavu ima i navedeno poslovanje).

tekst2naslovna

Ali upravo se tu sada stvorio veliki problem kojega EU želi što prije i što bezbolnije ukloniti. Europski dužnosnici ponovno su pronašli nedjela koja dokazuju kako Google i nije baš poštivao sva pravila kada je u pitanju oglašavanje.

Svi iPhone 15 modeli imati će glavnu kameru od 48MP – zaista?

U ovome članku nemamo previše namjere zalaziti u to što je oglašavanje odnosno kako ga Google koristi. Ali želimo reći kako sve reklame koje vidite na internetskim stranicama odnosno na jednom portalu (pa i na našem) moraju proći kroz „sustav” internetskog diva Google.

tekst3naslovna

I tu je čini se upravo nastao veliki problem. Google je postavio usluge i za oglašivače i za izdavače. Osim toga, Google je stvorio razmjenu oglasa pod nazivom AdX, koju često favoriziraju druge dvije usluge povezane s oglašivačima i izdavačima.

AMD predstavio Ryzen Pro 7000 – za stolna (desktop) i prijenosna računala

Ukratko, Google je na strani kupnje i prodaje. Google je nedavno razvio sustav pod imenom „Google AdX” koji za cilj ima „bolje ponuđeni” oglas (onaj za kojega se bolje plati) a na samom sustavu je onda hoće li to staviti na mjesto kupnje ili na mjesto prodaje.

tekst4naslovna 1

Čak nije sve tako jednostavno jer su i Američke pravosudne vlasti u posljednje vrijeme „nanjušile” nepravilnosti po tom pitanju te sada i one „kontroliraju” Google.

Google Tensor G3 – benchmark i značajke na dlanu

Čini se kako je prije (davno) dok je sve bilo pod Google Ads – jednostavnije išlo i bilo „pravednije”. A ovaj aktualni sustav Google AdX sve je samo dodatno zakomplicirao odnosno čak i uveo neke nepravilnosti u sam način rada i plasmana oglasa.

tekst2sl3

Europski dužnosnici čvrsto vjeruju da Google neće sam nešto poduzeti, pa Europska komisija mora intervenirati i potencijalno razbiti Googleov oglasni posao.

Samsung Galaxy S23 FE dobiva certifikate – pogled na bateriju

Google još uvijek ima vremena za žalbu, ali ako ne uspije, suočava se s potencijalnim raspadom i kaznom od 10% svog godišnjeg globalnog prometa.

tekst2sl1 5

Nekako smo mišljenja kako se i „veliki” Google iz ovog problema neke tako jednostavno izvući. Posebice jer mu prijeti ogroman kazna ako svoje poslovanje vezano uz oglasna područja nekako ne smiri, odnosno ne dovede u red.

YouTube po tiho gura „Shorts” na vrh vašeg Feed-a – korisnici bijesni!

A kako smo i rekli ta kazna (novčana) može biti vrlo visoka koja bi mogla ići sve do razine od 10% godišnjeg globalnog prometa. O takvim iznosima naravno da ne želimo niti razmišljati.

Najčitanije