Banner
tekst1naslovna

Google najavio Pixel tablet ali na tržište neće prije 2023. godine

Google je na svojoj I/O konferenciji najavio Pixel tablet ali na tržište isti neće prije 2023. godine.

Svi znamo kako je započela odnosno danas je završni dan Google I/O 2022. developerske konferencije. Osim najava za Google Pixel Watch koji će na tržište zajedno sa Google Pixel 7 pametnim telefonima, ovaj tehnološki div najavio je još nekoliko hardverskih rješenja.

Samsung Galaxy Z Flip 4 prikazan na renderima

Jedan od njih je svakako i Google Pixel tablet o kojem smo već bili nekoliko puta pisali (spomenuli) isti na našim stranicama. Iako osim fotografije (koje donosimo u nastavku) i nemamo baš previše informacije reći ćemo kako s dizajnerske strane Pixel tablet ne donosi ništa ne viđeno do sada.

Dapače donosi čak i „zastarjeli” dizajn koji je bio „in” i „cool” u vremenima kada su tableti tek bili u povojima dolaska na tržište. Jedina posebnost ovog tableta je ta da će isti biti pokretan vlastitim Tensor chipsetom.

Google Pixel Watch donosi kapacitet baterije

Iako nas ova vijest i ne iznenađuje previše pošto smo bili svjesni kako će Google sav svoj hardver (aktualni i nadolazeći) „prebaciti” na Tensor. Sada slijedi ono razočarenje a isto dolazi u obliku da će Google Pixel tablet biti pokretan trećom generacijom Tensor chipseta. Što znači kako njegov dolazak na tržište i police trgovina još nećemo imati prilike vidjeti.

Apple testira sklopive zaslone za iPhone i iPad

Navedeno znači da Google Pixel tablet neće na tržište doći prije 2023. godine jer sada ove godine Pixel 7 dobiva odnosno dolazi na tržište s Tensor 2 chipsetom a do godine će Pixel 8 s Tensor 3 izvedbom.

tekst1sl3 2

Te bi onda i tada tržištu se odnosno Google portfelju hardvera pridružio se i Pixel tablet. Kako smo bili i rekli sam dizajn (izgled) tableta i nije nešto „wow” odnosno nešto čemu bi dodatno pridodavali pažnje.

Sony predstavlja „Next One” pametne telefone – Xperia 1 IV i Xperia 10 IV

Google Pixel tablet obilježavaju velike ivice odnosno okvir je poprilično debeo i masivan. Nešto nalik onome što smo imali prilike gledati kada je Samsung davne 2018. godine predstavljao sa svojim tabletima – debeli okviri (ispravite nas ako griješimo).

Znate li tko prodaje najviše mobitela u Kini…?

Ipak navedeni dizajn nije ono što će samo korisnike „kupiti” da se odluče za baš navedeni i takav tablet. Nadalje Google Pixel tablet za sada ne donosi niti jednu drugu značajku koju bi mogli podijeliti sa nama, po tom pitanju Google je odlučio ostati dosta tajanstven.

tekst1sl4 1

Sudeći po komentarima na internetu i društvenim mrežama Google je već napravio promašaj koji se očituje u Google Pixel tabletu a isti još nije niti predstavljen nit je isti dostupan na tržištu.

Samsung web browser 17.0 unaprijedio sigurnost i privatnost

Ipak da ne bi sve bilo tako crno kažimo kako Google Pixel 6a na tržište dolazi (bit će ga moći kupiti) od 21. srpnja. Iako smo za taj model Pixel pametnog telefona dosta skeptički koliki će uspjeh postignuti kod samih korisnika.

Najčitanije