Banner
tekst2naslovna 12

Google Gmail dobiva novo sučelje – u znaku „Material Design”

Google Gmail dobiva potpuno novo (urednije) korisničko sučelje. Ono će ponajprije odisati "Material Design" značajkama i izgledom, baš kao što to radi Android u svojim posljednjim inačicama.

Google Gmail samo je jedan mali „alat” u sklopu svih onih koje Google posjeduje. A možemo slobodno reći kako na tom „malom alatu” vlada takav nered.

Kako napraviti dobru fotografiju s mobitelom

Ovu rečenicu smo namjerno napisali jer želimo reći kako Gmail kao e-mail servis u odnosu na druge (konkurentske) klijente donosi krajnje neuredno i nesnalažljivo korisničko sučelje.

tekst2sl1 12

Iako će sada neki od vas reći kako smo u krivu i kako to nije istina, postoji veliki broj korisnika kojima je potrebno nekoliko dana da se „priviknu” na rad u Gmailu.

Google Pixel 7 Pro donosi Tensor 2 – zaostajati će za konkurencijom

Sada izgleda kako je Google tome odlučio „stati na kraj” te kako uvodi potpuno novo, urednije, jednostavnije sučelje. Rekli bismo da je ono inspirirano Material Design značajkama i prikazom, što nam se ovako na fotografijama čini doista dobro i zanimljivo.

tekst2sl2 11

Pripadajuće sučelje Gmail odnosno Google predstavio je još početkom godine a od ovoga tjedna počinje postepeno stizati „odabranim korisnicima”.

Google otvara drugu (fizičku) trgovinu u Americi

Odabir korisnika vrši se po Gmail parametrima, stoga ako u narednom razdoblju na vašem Gmail e-mail računu zamijetite „Try the New Gmail view” (skočni prozor) u donjem desnom kutu, znajte da ste jedan od sretnika.

tekst2sl3 5

Svi ostali će novi Gmail dobiti u mjesecima koji su tek pred nama a iz Googlea ističu kako će se testiranja i dolazak novih elemenata unutar Gmail sustava, odvijati još nekoliko mjeseci.

Xiaomi 12S Ultra stiže sa 1″ senzorom

Glavna značajna promjena novog Gmail dizajna u odnosu na stari (još uvijek aktualan) je što su sada sve stavke: e-pošta, Meet, Chat novim izgledom odvojene.

Google Drive upozorava kada otvarate „sumnjivu” datoteku

A ne „strpane” sve zajedno kao što je to sada slučaj i onda one izgledaju dosta neuredno. Kako smo i prije naveli novi izgled Gmail servis ići će postepeno, odnosno prvenstveno će doći na Google Workspace a zatim i na „obični” Gmail kojega velika većina nas i koristi.

tekst2sl4 4

Unutar ovoga članka donosimo vam i fotografije uz koje možete vidjeti kako će izgledati Gmail kada jednom bude novo sučelje dostupno. Sigurni smo odnosno nadamo se kako će novi dizajn u velikoj mjeri olakšati korištenje e-mail klijenta, odnosno kako će i oni korisnici koji i nisu baš vični istraživanju, intuitivno koristiti novi Gmail.

Nothing Phone (1) – srednji model s flagship značajkama [fotogalerija]

Iz Googlea uvjeravaju kako je ovo početak redizajna usluga i servisa, odnosno njihovo dovođenje na Material Design u godinama koje slijede. Jer jednostavno žele čitav svoj „eko-sustav” prožeti tim Material Design značajkama i izglednom.

Wallpaper Gmail On Android Phone Update

Uvjereni su kako će to korisnici s obje ruke prihvatiti. Baš onako kako su to napraviti i dolaskom Androida 11 koji je prvi donio (uveo) značajke Material Design sučelja i izgleda.

Najčitanije