huawei
naslovna 2

Google Drive za Android i iOS dobiva redizajn

Nakon značajnog vremena, popularna usluga cloud pohrane tvrtke Google, poznata kao Drive, doživjet će vizualno preoblikovanje, barem na Android i iOS platformama.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Nakon značajnog vremena, popularna usluga cloud pohrane tvrtke Google, poznata kao Drive, doživjet će vizualno preoblikovanje, barem na Android i iOS platformama.

1 11

Trenutačno, korisnici Google Workspacea susreću se s karticom nazvanom “Priority” na svojoj početnoj stranici, no to će se promijeniti novim ažuriranjem koje će zamijeniti tu karticu nazvanu “Home”, usklađujući je s osobnim računima. Dodatno, Google planira zamijeniti naziv “Radni prostori” sa “Sa zvjezdicom” za sve korisnike.

iOS 17.2 donosi prostorno snimanje

Gornja kartica, nazvana “Predloženo”, više neće koristiti pregled datoteka, s obzirom da je sličica bila premala da bi bila informativna. Umjesto toga, Google će implementirati novi prikaz u obliku popisa koji omogućava korisnicima da vide više nedavno otvorenih, podijeljenih ili uređenih datoteka. Aktivnosti kao što su komentari i nedavni odgovori također će biti jasno vidljivi pod nazivom “Datoteke”.

2 9

Ali to nije kraj promjenama! Kartica “Obavijesti” sada će biti preimenovana u “Aktivnost”, s novim feedom koji je nedavno predstavljen korisnicima na webu.

Google Drive upozorava kada otvarate „sumnjivu” datoteku

Ove kartice će istaknuti stavke koje zahtijevaju korisnikovu pažnju, poput zahtjeva za pristup koji čekaju odobrenje. Ova promjena ima potencijal unaprijediti organizaciju i praćenje bitnih aktivnosti.

3 6

Ažuriranje također uključuje dodatak novog plutajućeg akcijskog gumba (FAB) za kameru. Ovaj gumb bit će pozicioniran iznad postojećeg “Novo” gumba, koji više nije u obliku kvadrata. Ovaj vizualni dodatak omogućava brži pristup kameri, pojednostavljujući korisničko iskustvo.

Android Malware preuzet 600 milijuna puta iz Google Play trgovine

Ovo značajno ažuriranje već je počelo stizati korisnicima Androida i iOS-a, a svi ostali korisnici trebali bi ga dobiti tijekom sljedećih tjedana. To uključuje i korisnike Google Workspacea, kao i pojedince s osobnim Google računima.

tekst2naslovna 5

Osim vizualnih promjena, ova nadogradnja ima potencijal unaprijediti funkcionalnost i pristupačnost Drive usluge, čineći je intuitivnijom i korisnički prijateljskom.

Samsung Galaxy Z FE – sklopivi model za svačiji džep

Korisnici se mogu radovati poboljšanom iskustvu upravljanja datotekama i bržem pristupu ključnim značajkama, što čini Google Drive još snažnijim alatom za pohranu i dijeljenje podataka u oblaku.

Google Drive #2

Ova ažuriranja posebno će koristiti korisnicima koji se oslanjaju na Google Workspace, jer će im omogućiti jednostavniji i efikasniji rad na poslužitelju.

Apple iPhone 15 Pro Max od 256GB u proizvodnji košta 502$

Zamjena kartice “Priority” s “Home” na početnoj stranici korisnicima omogućava konzistentno iskustvo između osobnih i poslovnih računa, čime se smanjuje konfuzija i olakšava navigacija.

Google Drive #3

Novi prikaz na kartici “Predloženo”, koji sada prikazuje popis datoteka umjesto sličica, poboljšava preglednost i olakšava korisnicima praćenje njihovih najvažnijih datoteka. Ova promjena odražava Googleovu predanost poboljšanju korisničkog iskustva i odgovaranju na potrebe korisnika.

Google Karte od sada imaju AI asistenciju

Prelazak s “Obavijesti” na “Aktivnost” na kartici također donosi značajno poboljšanje u praćenju bitnih obavijesti i događanja. Feed “Aktivnost” pruža korisnicima jasniji uvid u ono što se događa u njihovom Driveu, čime se smanjuje rizik propuštanja važnih informacija.

Google Chrome dobiva ažuriranje adresne trake za efikasnije korištenje

Nadalje, dodatak plutajućeg akcijskog gumba za kameru ukazuje na Googleovu želju za poboljšanjem mogućnosti dijeljenja i pohrane multimedijalnog sadržaja u oblaku.

Google Play trgovina uvodi još jaču zaštitu protiv zlonamjernog softvera

Korisnici će sada lakše moći pristupiti kameri i snimati slike ili videozapise izravno putem Google Drivea, čime se olakšava integracija različitih formata datoteka.

Google Chrome (napokon) dobiva značajnu nadogradnju koja olakšava čitanje

Korisnici mogu očekivati da će ova ažuriranja postupno postati dostupna u narednim tjednima, unapređujući njihovo iskustvo korištenja Google Drivea na mobilnim platformama.

Apple: App Store u EU dopušta instalaciju aplikacija trećih strana

Ova poboljšanja nisu samo kozmetičke prirode, već donose konkretnu dodanu vrijednost korisnicima koji ovise o Googleovim uslugama za pohranu i upravljanje svojim digitalnim sadržajem.

Najčitanije