Banner
tekst3naslovna 3

Google Asistent uskoro će moći prepoznati vaš glas

Google Asistent uskoro donosi prepoznavanje glasa a sve u svrhu lakšeg korištenja značajki Android platforme.

Govorni asistent na Android platformi jednostavnog naziva „Google Assistant” s vremena na vrijeme dobije neke nove značajke, kako bi njegovo korištenje bilo što jednostavnije i lakše.

HTC za sada odgodio svoj nadolazeći pametni telefon – razlog COVID-19

Sada imamo prilike pisati o jednoj nadolazećoj značajki koja je još u fazi dolaska odnosno i nije još zaživjela na globalnoj razini, nije dostupna još uvije korisnicima.

tekst3sl1 8

Znamo svi kako Google Asistent na naredbe korisnika u stanju je izvršiti neke jednostavno a i malo zahtjevnije naredbe. Ako čini se kako Googleu to nije dovoljno i jednostavno želi dodatno unaprijediti mogućnost prepoznavanja Google Asistenta.

Telegram uvodi pretplatu – Premium plan

Riječ je o planu gdje će Asistent moći prepoznati glasove, različite glasovne i shodno njihovoj boji, načinu govora (izgovora rečenica) moći će prilagoditi odrađivanje nekih zadataka, radnji i zadaća.

Google slavi 15 godina Street View usluge – novi način snimanja

Tu se odmah postavlja pitanje o sigurnosti i o zaštiti podataka pošto je Google također naveo da će raspoznavanje glasova odmah slati na cloud kako bi se strojnim učenjem jednostavnije došlo d boljeg i kvalitetnijeg načina raspoznavanja različitih glasova (muških, ženskih, dječjih).

Google Docs donosi brže uređivanje i oblikovanje teksta u oblaku

Ipak iz Googlea su rekli kada jednom ova značajkama bude dostupna kako će isto tako unutar „Postavki” Google Asistenta biti omogućen i gumb gdje će se moći uključiti odnosno isključiti ovisno o tome dali korisnik želi da mu Asistent raspoznaje glas ili ne.

tekst3sl2 3

Moramo reći kako da ostali glasovni asistent nemaju ovu značajku u svojim redovima. Ovdje prvenstveno mislimo na Apple iOS Siri glasovnu asistenticu a hoće li ista nakon puštanja u opticaj Googlea dobiti isto, svakako ostaje za vidjeti.

Apple WWDC započinje 06.06.2022. – donosi iOS 16, iPadOS 16, WatchOS 9

Dali vi koristite glasovne asistente, koliko često i kako ste zadovoljni njima. Ipak reći ćemo kako smo razočarani da i dalje Google pa niti Apple i dalje nemaju podršku za naše balkanske jezike jer da imaju onda bi nam asistent bili mnogo simpatičniji no što je to za sada slučaj.

Apple Watch 8 – dizajn „Retro” kao i iPhone 14

Tko zna možda će sada nakon prepoznavanja govora Google napokon proširiti značajno podršku i za ostale jezike među kojima će se barem jedan naći i naš balkanski, zaista bi nam bilo to drago i više nego vidjeti.

tekst3sl3 2

Na developerskoj konferenciji Google I/O 2022 prikazan je prototip navedenog načina prepoznavanja govora a kazano je kako će iduće godine Google Asistent dobiti ovu značajku za punu primjenu svim korisnicima Android platforme.

Huawei predstavio Watch GT 3 Pro

Pritom nije navedeno kada će se to desiti ali je poznato da će biti potrebno nadograditi Google Assistant aplikaciju na posljednju verziju putem Google Play trgovine aplikacije.

YouTube od sada označuje najzanimljivije dijelove video zapisa

Ipak pričekajmo službeni dolazak pa ćemo o svemu imati prilike nešto više reći, kada novitet Google Assistanta bude i službeno dostupan.

Najčitanije