Banner
tekst3naslovna 1

Fitbit predstavio tri nova nosiva uređaja: Sense 2, Versa 4 i Inspire 3

Fitbit za ovu jesen predstavlja tri nova nosiva uređaja: narukvicu, i dva pametna sata - s izuzetno povoljnom cijenom i vrhunskim značajkama.

Kada govorimo o nosivim uređajima (gadgetima) koji su u prvom redu namijenjeni svima onima željni rekreacije i sportskim tipovima uvijek prvi pomislimo na Fitbit.

Apple Watch 7 je najprodavaniji pametni sat u Q1 2022.

Tako je i danas, kada je Fitbit odlučio svoju ponudu proširiti s tri nova uređaja a svaki je točno namijenjen pojedincu koji to zna prepoznati.

tekst3sl1 9

U suštini riječ je o jednoj pametnoj narukvici i dva pametna sata.

Fitbit Sense 2

Ako ste surfali internetom (tehnološkim medijima) zasigurno ste primijetili značajke Sense 2 pametne narukvice i prije službenog predstavljanja.

Vodič za kupovinu pametnog sata

Jako je malo vidljivih razlika koje se odnose na Sense 2 a da ih ne možemo spomenuti (usporediti) sa starijim generacijama Sense pametnih narukvica.

tekst3sense2

Ipak postoje detalji ali i ako se radi o „sitnim” značajkama one su itekako poprilično važne. Fitbit Sense 2 je ustvari pametna narukvica isključivo namijenjena zdravlju.

Sony predstavio DualSense Edge kontroler – nove značajke sa dizajnerskim predznakom

Znači putem nje (i zajedno sa pametnim telefonom) mogu se pratiti različiti parametri vezanih uz zdravlje i opću kondiciju i spremnost korisnika za izlaganje naporima. Fitbit Sense 2 donosi podršku za Google Wallet te Fitbit ECG aplikaciju.

Vivaldi na Androidu dobio značajnu nadogradnju

Sada je Fitbit Sense 2 opremljen s mnogo više senzora koji prate otkucaje srca, temperaturu korisnika i ostale neke informacije vezane uz zdravlje korisnika.

Također Fitbit Sense 2 donosi i tvrtkin senzor Body Response koji mjeri razinu stresa i o tome na pravovremen i pravovaljan način obavještava korisnika.

Fitbit Versa 4

Za razliku od Sense 2 koji je nosiva (pametna) narukvica, Versa 4 je u suštini pametni sat koji je okrenut fitness vježbanju.

Tako je između čitavog niza senzora (kao i Sense 2) opremljen i s 40 različitih definiranih vježbi koje će vam pomoći da ostanete u kondiciji bilo da se radi o teretani ili čisto nekom početničkom (rekreacijskom) treningu.

Apple započinje uvoditi 3nm čipove ali ne za iPhone

Osim pripadajućih načina vježbanja Fitbit Versa 4 donosi i podrške i prikaz statistika u realnom vremenu, što će svakako olakšati svako vježbanje koje korisnik želi napraviti. Fitbit Versa 4 pokreće Fitbit OS koji se temelji na Wear OS.

tekst3versa4

Po pitanju dizajna (izgleda) Versa 4 je vrlo sličan svojem prethodniku, Versa 3. Čak je i toliko sličan da imaju identičan gumb za paljenje i kretanje kroz sučelje ali smješten na drugom mjestu.

Društvene mreže mogu nam krasti osobne podatke – našim tipkanjem

Versa 4 (isto kao i Sense 2) pružit će do 6 dana autonomije baterije te će u skorašnje vrijeme dobiti i podršku za Google Maps.

Fitbit Inspire 3

Inspire 3 obećava vam mogućnost praćenja 24/7 različitih parametara zdravlja od kojih bi posebno istaknuli praćene koraka, potrošenih kalorija kao i prijeđenu udaljenost točno prema vremenskom razdoblju.

tekst3inspire3

Razlika između Versa 4 i Inspire 3 je u tome što je Inspire 3 „početni” pametni sat odnosno njegova cijena tako govori o njemu.

A sve ostale značajke i mogućnosti „više manje” su iste kao i kod Versa 4 pametnog sata

Cijena i dostupnost

Sva tri modela bit će jeftiniji od svojih prethodnika. Odnosno najskuplji među njima bit će Sense 2. Njegova cijena iznosit će 300$ (što je za 30$ jeftinije u odnosu na prethodnika).

inspire3
Fitbit Inspire 3

Fitbit Versa 4 prodavat će se po cijeni od 230$, dok će Fitbit Inspire 3 biti dostupan po cijeni od 100$. Dolazak na tržište ova tri modela nosivih (pametnih) narukvica i pametnih satova zakazana je za rujan.

sense2
Fitbit Sense 2

A bit će ih moguće kupiti putem Fitbit službene stranice ili putem prodajnog lanca – dostupnih trgovaca. Moramo reći kako kupnjom jedna od ova tri uređaja također se i ostvaruje (besplatno) šest mjesečno članstvo unutar „Fitbit Premium” programa koji donosi ekskluzivne aplikacije, izglede korisničkog sučelja i još mnogo toga.

Najčitanije