Banner
cc33

Filip Hrgović u Rijadu: Borba za uspon na boksačkom spektaklu “Day of Reckoning” / [Gdje gledati]?

Filip Hrgović, hrvatski boksač, sudjeluje na boksačkom spektaklu "Day of Reckoning" u Rijadu, gdje se suočava s australskim borcem Markom De Morijem. Hrgović, favorit u meču, cilja na osvajanje teškog IBF pojasa u 2024. godini, dok će se cijeli događaj prenositi putem DAZN platforme.

Hrvatski boksač Filip Hrgović (31) danas će stupiti u ring u Rijadu na spektakularnom boksačkom događaju pod nazivom “Day of Reckoning”. Ovaj događaj okuplja nekoliko renomiranih imena svjetskog boksa, uključujući Anthony Joshua, Deontay Wilder, Joseph Parker, Otto Wallin, i Daniel Dubois.

Kako prenosi Index.hr, Hrgović se suočava s australskim boksačem Markom De Morijem (41), a iako De Mori nije u samom vrhu boksačke scene, Hrgović je favorit u ovom meču.

Pobjeda bi mu otvorila put prema napadu na teški IBF pojas u 2024. godini. Cijeli događaj bit će dostupan za praćenje putem streaming-platforme DAZN s početkom u 17 sati, dok se očekuje da će se Hrgović i De Mori pojaviti u ringu oko 18 sati prema rasporedu.

cc33

De Mori, s omjerom od 41 pobjede i 2 poraza, nije nedavno imao priliku boriti se protiv izuzetno jakih protivnika, čime je Hrgovićev izbor mnoge iznenadio.

Meč s Hrgovićem za njega je prilika da pokaže svoju boksačku vještinu. S obzirom na Hrgovićevu karijeru s 16 pobjeda u isto toliko borbi, sve osim pobjede Hrvata bila bi prava senzacija.

Filip Hrgović izrazio je zadovoljstvo što je aktivan i što ima priliku boriti se. Uoči meča izjavio je: “Pripreme su odrađene dobro, imao sam dobre sparing-partnere, zdrav sam, osjećam se super i spreman sam za izazov koji me čeka.”

Iako je svjestan da mu protivnik nije najvišeg ranga, naglasio je važnost iskustva borbe i opreza u boksu. “U boksu jedan udarac sve mijenja. Shvatio sam ga ozbiljno.”

S druge strane, Mark De Mori nije podcijenio Hrgovića i svjestan je Hrgovićeve reputacije. “Svjestan sam da moji protivnici nisu na razini na kojoj je Filip Hrgović.

Pratio sam njegovu karijeru i svjestan sam da je talentiran, da udara jako i ima čvrstu bradu. Ali protiv koga god da se borim, pokušat ću mu razbiti slezenu i napasti mu tijelo”, izjavio je De Mori.

Na vaganju prije meča, De Mori je težak 109.7 kilograma, dok Hrgović ima 111.5 kilograma. Interesantno je da je De Mori pokušao izgledati viši od Hrgovića stavljajući jastuk ispod svojih nogu, što je izazvalo smijeh. Hrgović nije dao da ga to iznenadi.

Raspored borbi na “Day of Reckoning” od 17 sati uključuje niz uzbuđujućih susreta, a Hrgovićev meč s De Morijem je drugi na rasporedu.

Ovo je prilika za Hrgovića da pokaže svoju dominaciju i ostavi snažan dojam u teškoj kategoriji boksa. Svi oči ljubitelja boksa bit će uprte u Rijad dok se Hrgović bori za svoj put prema vrhu teške kategorije.

Najčitanije