Banner
FacebookInstagram#

Facebook Messenger i Instagram – grupni razgovori napokon su dostupni

Što znači kako će se unutar Facebook Messenger aplikacije pokraj popis vašim Facebook prijatelja, Messenger "kontakata" sada naći i popis onih kojima možete poslati poruku a dolaze s Instagrama

Društvena mreža “Facebook” pod svojim okriljem ima Messenger i Instagram (naravno tu je i WhatsApp ali nam on sada nije bitan za priču – WhatsApp je u lipnju ove godine dobio poveću nadogradnju kojom je dostupan novi vizualni izgled glasovnih poruka i novi izgled i sam način korištenja stikera *LINK NA ČITAV ČLANAK*). Ono što je novo dolazi u pogledu grupnih razgovora između Messenger aplikacije i Instagram aplikacija. Već se duže vrijeme govorilo kako će ove dvije “društvene mreže” odnosno aplikacije implementirati ovu značajku kada razvoj i testiranje budu završeni a čini se kako i napokon jesu.

FacebookInstagram#

Ovo u suštini znači ako ste unutar Messenger aplikacije i pristigne vam Instagram poruka nemate potrebe za izlaskom iz Messengera, već ćete unutar njega moći odgovoriti i na Instagram poruku. Što znači kako će se unutar Facebook Messenger aplikacije pokraj popis vašim Facebook prijatelja, Messenger “kontakata” sada naći i popis onih kojima možete poslati poruku a dolaze s Instagrama. Ovo nam se čini itekako zanimljivim rješenjem što te mu svakako dajemo podršku.

tekst3 2

S druge pak strane osim navedenog načina komunikacije posljednja nadogradnja Instagrama donijela je i mogućnost (značajku) zajedničkog gledanja multimedijskog sadržaja putem “Reelsa” i “IGTV” a dolazi imenom: “Watch Together“.

Apple donosi iOS 15.0.1 i iPadOS 15.0.1

Prisjetite se kada smo ne tako davno na našim stranicama u članku pod nazivom “Facebook je odavno u našim životima a da to ni ne znamo” rekli kako implementacija značajki unutar tri društvene mreže: Facebook (Messenger), Instagram, WhatsApp, svakim danom ide sve bržim tokom a na to sami niti ne primijetimo. Odgovor na to leži u činjenici kako su sve tri “aplikacije” u vlasništvu Facebooka i razumljivo je kako Mark Zuckerberg želi svim sredstvima učvrstiti svoju lidersku poziciju kada su u pitanju društvene mreže.

Trostruka Blackview Recenzija

Naš osobni stav, odnosno stav autora ovog teksta je kada netko kaže društvena mreža, odmah mi na up padne “Facebook” a tek onda ostale jer u suštini Instagram TikTok, Snapchat i slične nisu punokrvne društvene mreže već servisi na kojima “gubimo sate i sate , dane i dane“- to je samo moje mišljenje.

No okrenimo se mi našem članku i kažimo kako Facebook i dalje nastavlja s postepenom implementacijom (stapanjem) tri aplikacija u jednu, makar ako je suditi po značajkama. Ono što nam je drago za ustvrditi jest da će ovim novim značajkama korisnici uvelike imati koristi a možda je to razlog “neke vrste isprike” Facebooka na onu situaciju kada nas je WhatsApp prisiljavao da imamo otvoren Facebook korisnički račun, ako želimo nesmetano nastaviti koristiti sve značajke WhatsApp servisa za komunikaciju. Naravno i tada smo bili rekli kako ima mnoštvo alternativa WhatsAppu poput Vibera, Telegrama, Signala, to su neke od “poznatijih” aplikacije koje vam možemo sa sigurnošću preporučiti.

OnePlus Buds Z2 – nadolazeći gadget iz OnePlusa

Ako se pitate kada će značajkom o kojoj govorimo u tekstu biti dostupna kažimo vam kako je nadogradnja za Facebook Messenger već puštana u opticaj. No nažalost kako to i inače biva nadogradnje je puštena i ovoga puta po regijama kako bi se izbjegnule “gužve” i zagušenost prilikom preuzimanja na serverima, pa u trenutku pisanja ovog teksta još nismo dobili obavijest o dostupnosti Facebook Messenger nadogradnje.

tekst4 2

Mudre glavice iz Facebooka navele su kako će nadogradnja biti isključivo vezana za Messenger dok Instagram ima to u sebi implementirano unutar samog koda, što znači kako je prilikom pokretanja Instagram aplikacije to već dostupno, samo se čeka nadogradnja Messengera.

Honor priprema sklopivi pametni telefon – ljutog rivala Samsunga

Kako se vama čini i kako vi gledate na spajanje (stapanje) tri aplikacije u jednu? Što je po vama dobro a što loše ako se to jednom uistinu i u potpunosti desi? Slobodno nam pišite na našim društvenim mrežama ili u komentarima ispod članka, mi ćemo se potruditi odgovoriti na svaki komentar, do tada svi zajedno “nestrpljivo” čekamo nadogradnju koja će omogućiti paralelnu komunikaciju unutar Facebook Messengera svima pa čak i Instagram prijateljima bez potrebe za napuštanjem Messengera.

Najčitanije