Banner
zuckerberg

Facebook je odavno u našim životima a da to ni neznamo

Facebook i njegove aplikacije su svaki dan s nama...

Glavna vodilja pisanja ovog teksta je današnje događaj koji organizira popularna (najpopularnija) društvena mreža na Svijetu, pogađate riječ je o „Facebooku”. Ova tvrtka i njegov čelnik svima dobro znani Marck Zuckerberg danas organiziraju odnosno već se događa developersku konferenciju za koju ste isto tako sigurni smo već i čuli odavno. Riječ je o F8 Konferencija je prvenstveno namijenjena svima onima koji svoj programerski rad vezuju uz neku od aplikacija poznatog nam Facebooka (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp) ali i onima koji štuju riječ i slovo koje Facebook iz dana u dan u naše živote upliće sve više.

Samsung Galaxy Z Fold Tab – koncept koji prikazuje mnogo toga

Ipak mi koji smo samo štovatelji riječi i djela Zuckerbergova nećemo moći pratiti predavanja jer nema Live prijenosna. Ali ipak smo se odlučili malo sa svime ovime poigrati te pitati vas (dragi naši čitaoci) koje aplikaciju ili pak aplikacije svakodnevno koristite i bez kojih ne možete zamisliti dan. Bilo da je riječ da se njima služite dok pijete prvu jutarnju kavu ili pak čekate red u pekari, dali je to Facebook, Messenger, WhatsApp ili pak svima dobro znani Instagram?

Započelja proizvodnja zaslona za iPhone 13 obitelj – ipak će biti i „Mini” model

U posljednje vrijeme svjedoci smo i na našim stranicama smo pisali o tome kako WhatsApp prisiljava svoje korisnike da prihvate nove uvijete korištenja usluge (spajanje odnosno dijeljenje kontakta s Facebookom) a ako korisnici to ne žele, nakon određenih broja dana, WhatsApp će postati postepeno sve više i više ograničen značajkama. Ipak razloga za paniku nema, odlučeno je kako WhatsApp one koji ne pristanu na dijeljenje informacija s Facebookom neće ograničiti u radu odnosno korištenju svojih značajki (makar do nekog vremena, razdoblja kada će ponovno pokušati na silu ili ne doći do željenog cilja) te će se moći nesmetano koristiti obje usluge posve zasebno. Dakle bilo kako bilo Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža (trenutno broji 2,85 bilijuna mjesečno aktivnih korisnika).

Značajka „Pusti nešto” dolazi na Netflix – za one željne Netflixa a neznaju što da gledaju

WhatsApp je pak i dalje najzastupljeniji alat odnosno servis za komunikaciju (s brojem korisnika „nismo našli brojki na Wikipediji”) te Instagram kao platforma za dijeljenje te objavu multi-medijskog sadržaja. Autor ovih redova redovito koristi sve tri aplikacije svakog dana i život bez njih bio bi mu nezamisliv. Za sam kraj kažimo kako smo mi mišljenja da će jednog dana Facebook sve tri aplikacije objediniti u jednu (ili su to samo naša maštanja).

Samsung predstavio „Olimpijsko izdanje” Galaxy S21 5G pametnog telefona

Bilo tako ili ne kao što i naslov govori Facebook se urezao u naše živote odavno a da toga ni sami nismo svjesni. Alternativne svakako postoje posebice kada pričamo o WhatsAppu ali to ipak nije to, osim Vibera koji ima potencijala i jedini može punokrvno parirati WhatsAppu u tom pogledu ali samo parirati.

Hmmm vidi vidi dobre teme za možda neki tekst u budućnosti, tko zna. 😉

Preuzmite (Android): Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp

Preuzmite (iOS): Facebook, Messenger, Instagram, Whatsapp

Najčitanije