Banner
naslovna1 3

Facebook grupe dobivaju redizajn i nove značajke

Facebook grupe dobivaju značajnu promjenu identiteta (i vizualnu i funkcionalnu)

Nakon što smo se upoznali s Meta tvrtkom (a.k.a Facebook) na red je došao i prvi „poslovni potez” koji će ubrzo vidjeti svi korisnici Facebooka. Naime Meta je odlučila započeti sa svojem viđenje Facebook društvene mreže za budućnosti. Prvi na redu je Facebook odnosno njegove grupe. Nadamo se kako su grupe na Fejsu dobro poznate svima te su svi naši čitatelji ili makar u nekoj mjeri koristite blagodati i prednosti istih.

Facebook odlazi u povijest – dolazi Meta

Uskoro će te Facebook grupe (koje se nisu mijenjale od kada su došle na Fejs) doživjeti značajni redizajn. Redizajn neće biti samo vizualne prirode već će i dobiti neke nove (suvremenije) značajke kao i mogućnosti. Ona koja se osobito ističe a dotiče se nadolazećih značaji jest „podgrupa” unutar grupe. Pokušajmo to pojasniti bolje na primjeru grupe koja se dotiče „Windows operativnih sustava.

tekst1 6

U globalu su Windows operativni sustavi širok pojam te su se svi upiti, nejasnoće bez obzira o kojoj se verziji Windowsa radilo, grupirali na jedno zajedničko mjesto. Uskoro tome više neće biti tako. Naime unutar grupe sada će (kada postepeno nadogradnja dospije na globalnu razinu) se nalaziti i podgrupe, odnosno unutar njih bit će moguće specijalizirati o čemu će se podgrupe voditi.

Facebook Messenger i Instagram – grupni razgovori napokon su dostupni

Na našemu primjeru kažimo kako bi to najblaže bilo inačice Windowsa (7, 8, 10, 11 ili i stariji). Unutar podgrupa korisnici odnosno članovi će moći i dalje postavljati pitanja vezana uz temu i sve vezano uz isto. Navedene podgrupe mogle bi biti čak i komercijalnog karaktera odnosno za njihovo korištenje možda će se morati izdvojiti koji dolar.

Samsung Galaxy S21 FE – pogled na maketu

Tim načinom Facebook odnosno Meta želi pružiti administratorima mogućnosti i unovčavanja svojih grupa i u krajnjem slučaju svojega rada na ovoj društvenoj mreži. Druga nadolazeća značajka (koja se nama također dosta dopada) je „plutajući gumb” objave. Što bi značilo nakon pisanja posta u grupi nije potrebno spuštati se pri dnu da bi došli do gumba „objavi” već će on biti plutajući-levitirati na zaslonu te nakon završetka pisanja jednostavno moći stisnuti te time na vrlo jednostavan način napraviti objavu.

Facebook je odavno u našim životima a da to ni neznamo

Bez potrebe za traženjem „objave” kako je to sada slučaj. Uskoro će se grupe moći „povezati” s chatovima. Odnosno moći će se i chatovati unutar grupe te na jednostavniji način dijeliti pojedine objave grupa unutar chat razgovora.

Kažimo kako će i administratori grupa uskoro moći i dijeliti „zvjezdice” članovima grupe, naravno ako je neki član uvelike aktivan svojim objavama i odgovorima na pitanja ostalih članova. Naravno što pojedini član imao više „zvjezdica nagrađivanja” to će njegovi budući postovi (objave) biti vidljivije sve većem broju članovima grupe.

Apple Glass protiv Meta headseta „borba virtualne stvarnosti” – godina 2022

Tu moramo reći kako se razmatra i mogućnost da članovi unutar sebe dijele jedni drugima također zvjezdice popularnosti, no o tome se još razmišlja. Čelnik Mete Mark Zuckerberg za sada nije naveo kada će nove značajke unutar grupa biti u opticaju, no sigurni smo poznavajući Facebook kako od odluke do korištenja neće proteći mnogo vremena.

Samsung Galaxy S21 FE biti će najavljen na CES-u 2022

Bilo kako bilo Meta polako ali sigurno „pokazuje svoje zube” sve uz izgovor tog METAVERZUMA. Nakon grupa samo Zuckerberg zna što je iduće na redu, možda Messenger? Kažemo možda!

Najčitanije